Viata si activitatea literara a lui Doga Eugen referat






Doga Eugen

Nascut: 1 Martie 1937 , s.Mocra, Ribnita

Date biografice:

A activat in orchestra radioului national, apoi in calitate de pedagog la liceul de muzica din Chisinau, iar din 1972 e liber profesionist. Debut la 'Moldova-film' in 1967, semneaza muzica pentru comedia 'Se cauta un paznic'. A compus muzica pentru filme, spectacole de teatru, balet, a creat compozitii originale, este autorul multor cintece devenite slagare.

Studii:

Scoala de muzica din Chisinau (1951-1955); Conservatorul de stat (1955-1960);
Institutul de Arte din Chisinau (1960-1965).

Filmografie:

Documentare
Chisinau-Chisinau, 'Telefilm-Chisinau', 1971; Fictiune
Nunta la palat, 1968;
Singur in fata dragostei, 1969;
Zece ierni pentru o vara, 1969;
Povirnisul, 1970;
Trinta, s/m, 1970;
Explozie cu efect intirziat, 1971;
Viforul rosu, 1971;
Vara ostasului Dedov, 1971;
Soare rasare, 1972;
Casa pentru Serafim, 1972;
Crestaturi spre amintire, 1972;
Unda verde, s/m, 1974;
Minia,1974;
Durata zilei, 1974;
O satra urca la cer, 'Mosfilm', 1975; Povestea lui Fat-Frimos, 1977;
Care pe care, 1977;
Caruta, s/m, 1978;
Gingasa si tandra mea fiara, 'Mosfilm',1978;
Anna Pavlova, 'Mosfilm', 1983;
Vint salbatic, coproductie moldo-iugoslava, 1985 s.a.
Animatie
Capra cu trei iezi, 1968;
Punguta cu doi bani, 1969;
Petrica cel laudaros, 1973;
Taina D.I.C., 1974;
Banca lui Guguta, 1975;
Viforul negru, 1981;
Copiii, soarele si lumina, 1981;
Povestea trandafirului alb care putea sa roseasca, 1982;
Opriti trenul, f/a - 1982;





Lautarii, 1971

Luceafarul, 1986

Maria, Mirabela, 1981

Patul lui Procust, 2001

Se cauta un paznic, 1967

Vreau sa cint, 1979

Premii si diplome:

Artist al poporului, 1967
Premiul National,1980
Ordinul Republicii, 1997.


loading...









Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


















loading...



Cauta referat
Scriitori romani