Logo referatele carteMANAGEMENTUL AFACERILOR IN TURISM - CIRCUIT TURISTIC "MEHEDINTI-GORJ-DOLJ-OLT-MEHEDINTI"


UNIVERSITATEA CRESTINA "DIMITRIE CANTEMIR" BUCURESTI

FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

 "DIMITRIE CANTEMIR " CONSTANTA

MASTERAT : MANAGEMENTUL AFACERILOR IN TURISM

REFERAT" TURISM CULTURAL-RELIGIOS"

SEMESTRUL 1

CIRCUIT TURISTIC

"MEHEDINTI-GORJ-DOLJ-OLT-MEHEDINTI"

INTRODUCERE

                        Teritoriul dintre fluviul Dunarea, raul Olt si Carpatii Meridionali, provincia istorica Oltenia (cu o serie de orase importante cum ar fi Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin) este dispusa pe trei zone de relief care se succed de la nord spre sud: la nord versantul sudic al Muntilor Valcan si Parang si versantul sud-estic al Muntilor Godeanu si Mehedinti, in centru Subcarpatii Olteniei, Podisul Getic si depresiunea intracoliniara Targu Jiu, iar la sud, Campia Olteniei.
Clima este temperat continentala. Zona subcarpatica a Olteniei dispune de obiective turistice cum ar fi: statiunile balneoclimaterice Olanesti, Caciulata, Calimanesti, Govora, Manastirea Horezu, pesterile Muierii si respectiv Polovragi si orasul Targu Jiu cu celebrele opere de notoritate internationala ale marelui sculptor roman Constantin Brancusi ('Masa tacerii', 'Poarta sarutului' si 'Coloana Infinitului').  Pe soseaua de la Targu Jiu spre Drobeta-Turnu Severin, merita a fi vizitate; frumoasa manastire Tismana, grupul de pesteri de la Closani, ruinele vestitului pod de peste Dunare, construit de Apolodor din Damasc in anii 103-105 d.Chr. din apropierea orasului Drobeta-Turnu Severin, castrul si termele romane din aceeasi zona de pe timpul domniei imparatului Hadrian si complexul hidroenergetic Portile de Fier I, de la granita cu Serbia.

" DESCOPERITI  FRUMUSETEA OLTENIEI IN 5 ZILE ! "

CIRCUIT TURISTIC

MEHEDINTI-GORJ-DOLJ-OLT- MEHEDINTI

            Titlul ales pentru acest referat"Descoperiti frumusetea Olteniei in 5 zile" este unul semnificativ pentru o zona atat de remarcabila din punct de vedere  istoric cat si geografic (Defileul Dunarii), avand ca obiectiv principal cunoasterea OLTENIEI.Traseul ales fiind o incursiune turistica in 4 judete din Oltenia, respectiv Mehedinti, Gorj, Dolj si Olt, judete cu o puternica rezonana istorica, culturala si religioasa.

            Traseul propus pentru circuit este :

(MEHEDINTI) DROBETA TURNU-SEVERIN-Vanju Mare-(DOLJ) Cetate - CALAFAT Bailesti - Segarcea - (OLT) Caracal - SLATINA - Bals - (DOLJ) CRAIOVA-Filiasi - (GORJ) Targu-Carbunessi - TARGU JIU - Motru -Tismana (MEHEDINTI) DROBETA TURNU -SEVERIN

CAPITOLUL I

1.1.Judetul Mehedinti

Text Box:             Judetul Mehedinti este situat in sud-vestul Romaniei.

Cuprinde: 2 municipii, 3 orase si 61 comune cu 344 de sate.

            Principalele orase sunt: Baia de Arama, Orsova, Strehaia, Vanju Mare si Drobeta -Turnu Severin, resedinta de judet.

            Potentialul turistic al judetului Mehedinti il formeaza grandiosul peisaj format de fluviul Dunarea si de defileul sau, de diversitatea reliefului din zona muntoasa, de existenta elementelor floristice si faunistice deosebite, multe dintre ele fiind inscrise in rezervatii stiintifice, la care se adauga impresionante marturii ale unui trecut de milenii, exprimat printr-o serie de monumente istorice, de arhitectura si arta, unele unice prin valoarea si ineditul lor.

Principalele obiective turistice sunt:

§        Portile de Fier I si II,Clisura cu Cazanele Mari si Mici;

§        Pesterile Topolnita ,Epuran si Gura Ponicovei;

 • Podul natural-Ponoare;
 • Padurea de liliac-ponoare;
 • Podul lui Traian;
 • Ruinele castrului roman si ruinele cettii Severinului;
 • Turnul lui Justinian;

            Drobeta Turnu Severin este cel mai frumos oras de la Dunare, gratie asezarii lui pe cea mai etansata terasa dunareana, un amfiteatru arhitectonic armonios, aproape muzical, placut echilibrului.

1.3. Judetul Dolj

Text Box:

            Judetul Dolj se intinde in partea de sud-vest a Romaniei, fiind traversat de raul Jiu, de unde isi trage numele - Doljiu, care insemna Jiul de Jos. La sud, de-a lungul a 150 km, granita judetului este Dunarea, care formeaza o grantta naturala dintre Romania cu Bulgaria si Iugoslavia.

            Din punct de vedere administrativ , judetul Dolj este format din: 3 municipii, 2 orase, 94 comune si 380 sate.

            Principalele orase: Craiova (resedinta de judet), Bailesti, Calafat, Filiasi, Segarcea.

            Principalele atractii turistice sunt:

 • Casa Jianu;
 • Manastirea Bucovat;
 • Parcul Romanescu;
 • Biserica Domneasca "Sf.Dumitru";
 • Manastirea Maglavit;
 • Ruinele Castrului roman-Racari;
 • Rezervatia de bujori salbatici-Plentta;
 • Padurea-Cosoveni;
 • Monumentul 1877-Calafat;
 • Vestigii arheologice din Neolitic si Epoca bronzului-Cotofenii de Jos;
 • Fantana Jianu-Craiova;

Prezentare oras CRAIOVA

            Municipiul Craiova este situat in sudul Romaniei, pe malul stang al Jiului, la iesirea acestuia din regiunea deluroasa, la o altitudine cuprinsa intre 75 si 116m. Craiova, este al doilea oras, dupa Bucuresti, dupa numarul de constructii vechi: biserici, case si palate boieresti sau alte constructii laice.

Principalele atractii turistice din Craiova sunt:

 • Parcul Nicolae Romanescu;
 • Teatrul National;
 • Muzeul Olteniei;
 • Catedrala mitropolitana "Sf. Dumitru ";
 • Muzeul de arta ;

Prezentare oras Calafat

            Municipiul Calafat s-a plamadit si dezvoltat de-a lungul timpului intr-un cadru geografic natural excelent, determinat de prezenta apelor batranului Danubiu, pe al carui mal stang este amplasata asezarea. Calafatul, orasul rozelor, al castanilor si stejarilor seculari, al holdelor aurii, si industriei moderne, dar si al falnicelor monumente istorice, este situat in extremitatea sud-vestica a judetului Dolj, pe malul stang al Dunarii, la aproximativ 90 km de Craiova.

Cazare Calafat

Text Box: Hotel Panoramic***

            Complexul Hotel-restaurant de 3 stele Panoramic, recent renovat si modernizat este situat in parcul din Calafat, in vecinatatea portului si a vamii, la cca. 150 m distanta. Complexul dispune de un restaurant cu cca 140 locuri si o pizzerie cu 40 locuri, sala bar-biliard si terasa restaurant cu 60 locuri.

Cazare  Craiova

Text Box: Hotel Bavaria***

      Situat aproape de centrul orasului, la 10 minute de gara din Craiova, asezarea hotelului favorizeaza atat intalnirile de afaceri cat si vizitarea obiectivelor turistice din Craiova. Hotelul dispune de 21 de camere . Camerele sunt dotate cu telefon, TV-satelit cu canale in limba engleza si alte limbi, precum si cu minibar,  baie cu dus, toaleta, chiuveta si uscator de par. Mobila deosebita, din lemn masiv de cires, intregeste impresia generala de lux si rafinament.

1.4. Judetul Olt

Text Box:             Judetul Olt este situat in partea de sud a tarii, pe cursul inferior al raului care i-a dat numele si face parte din categoria judetelor riverane fluviului Dunarea. Prin portul dunarean Corabia are iesire la Marea Neagra.

            Principalele orase sunt: Slatina (resedinta de judet), Bals, Caracal, Corabia, Draganesti Olt, Piatra Olt, Scornicesti.

Principalele atractii turistice sunt:

§         Asezarea fortificata geto-datica de la Sprancenata ce dateaza din sec. II i. Hr;

§         Zidurile cetatii bizantine (Celei - Corabia) cu Fantana Secreta;

§         Biserica Manastirii Caluiu care are fresce originale reprezentand pe sotia lui Mihai Viteazu si Fratii Buzesti;

§         Manastirea Brancoveni;

§         Turnul de Paza medieval de la Hotareni;

§         Casa Memoriala a haiducului Iancu Jianu;

§          Manastirea Clocociov, construita pe o asezare a voievodului Mihai Viteazul;

§         Biserica Sf. Treime din Corabia;

§         Biserica de Lemn de la Parosi-Leleasca;

§         Oltul este unul din cele mai lungi cursuri de apa din Romania: izvoraste din Carpatii Orientali (muntii Hasmasu Mare) si dupa un parcurs de 787 km, se varsa in apele Dunarii;

Prezentare oras SLATINA

            Municipiul Slatina, resedinta judetului Olt, este pozitionat pe un culoar larg, delimitat de Podisul Getic si Campia Olteniei. Vatra orasului are forma unui amfiteatru deschis catre lunca Oltului, in ftta caruia se ridica Dealul Gradiste.

Cazare Slatina

Text Box:             Hotel "Bulevard Prestige" este situat in centrul orasului Slatina, renovat si redeschis de curand. Hotelul Bulevard Prestige ofera cazare in 44 camere de 3 si 2 stele. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, uscator de par, televizune prin cablu, telefon si acces la internet. Camerele de 3 stele au, de asemenea, minibar.

1.2. Judetul Gorj

            JudtText Box: ul Gorj se gaseste in sud-vestul tarii, in nordul Olteniei, pe Jiul Mijlociu. Paralela 45 traverseaza judetul prin mijloc si la sudul municipiului Targu-Jiu. Vecinii sai sunt la nord judetul Hunedoara, la nord-vest judetul Caras-Severin, la est sud-est si sud vest judetele Valcea , Dolj si Meheditti.

            Principalele orase sunt :Bumbesti-Jiu, Motru, Novaci, Rovinari, Targu Carbunesti, Tismana,Turceni Ticleni si Targu Jiu, resedinta de judet

            Gorjul reprezinta o straveche vatra de istorie, primele dovezi ale existentei si activitatii omului datand de peste 1.500.000 de ani, dupa cum atesta descoperirile arheologice din zona Danciulesti, Baia de Fier (Pestera Muierilor si Pestera Parcalabului), Borosteni (Pestera Cioarei), Curteana, Sacelu, Targu-Carbunesti, Urdari.

Principalele obiective turistice sunt:

 • Pestera si Manastirea Polovragi;
 • Pestera Muierii;
 • Ansamblul sculptural Constantin Brancusi;
 • Monumentul de la Pades;
 • Mauseleul Ecaterinei Teodoroiu;
 • Manastirea Tismana;

Prezentare oras TARGU-JIU

            Targu Jiu se afla in partea sud-vestica a Romaniei ("Tara de Sus" a Olteniei), pe cursul mijlociu al Jiului, prin mijlocul sau trecand paralela 450 latitudine nordica. Targu Jiu, resedinta de judet, cu 98.000 locuitori, la o altitudine de 210 m, cu nemuritoarele monumente brancusiene, ce ilustreaza in cel mai inalt grad, creatia si spiritualitatea romaneasca. Targu Jiu adaposteste numeroase vestigii istorice, culturale ,religioase  si monumentale.

            Principalele obiective turistice ce merita a fi vazute sunt:

 • Coloana recunostintei fara de sfarsit-"Coloana Infinitului";
 • Masa Tacerii;                                                              
 • Poarta sarutului;
 • Casa memoriala Ecaterina Teodoroiu;
 • Muzeul judetean Alexandru Stefulescu;Cazare Targu Jiu

Hotelul Brancusi***,

            Situat in centrul orasului Targu-Jiu, langa parcul central, hotelul a fost deschis in 1996 , Text Box: extins si renovat in intregime dupa standarde europene in 2004. Dispune de o capacitate de cazare de 86 locuri, 2 sali multifunctionale cu capacitatea de 400 si respectiv 800 de locuri, 1 sala de conferinte cu capacitate maxima 50 de locuri dotata cu flipchart, videoproiector, display, centru de schimb valutar, Fitness Center cu servicii de sauna, masaj , solar, un restaurant (100 locuri), parcare privata. Facilitati asigurate la cazare: aer conditionat, mini bar, telefon direct international, televizor conectat la receptor satelit, internet acces, room-service.

CAPITOLUL II

2.1.Informatii excursie

Data plecare :01.03.2009, ora 10.00- Agentia de turism Drobeta  Turnu-Severin.

Data sosire :05.03.2009 ,ora 16.00-Agentia de turism Drobeta Turnu-Severin.

Obiective de vizitat:manastiri, lacasuri de cult, monumente.

Grup - 50 turisti;

Durata - 5 zile ;

Pret / turist -757.67 ron

Servicii incluse :

 • transport autocar ***(dotari :aer conditionat, TV,grup sanitar);
 • cazare 4 nopti hotel ***
 • pensiune completa ;
 • insotitor bord- ghid;
 • cina festiva;
 • 2 soferi;

Servicii neincluse:

 • bauturi alcoolice;
 • intrare muzee (ottional);

2.2. Detaliere program

Ziua 1

10.00 - Intalnire grup Agentia de turism Drobeta Turnu Severin.

10.15 - Plecare Vanju Mare - Calafat.

12.30 -  Vizitarea rezervatiei "Lunca Vanjului"si servirea pranzului (pachetel personal).

14.00  - sosire Calafat.Cazare Hotel Panoramic***.

17.00 - Tur de oras cu vizitarea  principalelor obiective turistice Monumentul 1877 - Calafat, Monumentul Cobuz, Casa de Cultura, Muzeul de istorie si etnografie.

19.00 - Cina restaurant .

20.00 -Timp liber la dispozitia turisitilor.

Ziua 2

08.00 -  micul dejun.

09.00 - eliberare camere.

09.30 - plecare catre Slatina.

11.00 - Vizitarea casei memoriale Amza Pelea(Bailesti).

12.30 - tur de oras Slatina cu vizitarea obiectivelor turistice : biserica Troitei, Schitul Clocociov, muzee(optional).

18.00 - cazare hotelBulevard Prestige***Slatina.

19.00 - cina.

20.00 - program liber.

ziua 3

08.00 - micul dejun.

10.00 - eliberare camere.

10.30 - plecare catre Craiova .

13.00 - pranz  restaurant "Central" din Bals .

14.00 - sosire Craiova.Tur de oras cu vizitarea  obiectivelor: Parcul Nicolae Romanescu,muzeul Casa -Baniei(optional), muzeul de arta, casa Vorovorenilor, biserica Sf Dumitru.

18.00 - sosire Craiova .Cazare hotel Bavaria***,Craiova.

19.00 -  cina .

20.00 - program liber.

ziua 4

08.00 - micul dejun.

08.30 - eliberarea camere.

09.00 - plecare catre Targu Jiu.

10.30 - Vizitarea Pesterii Muierii, Pestera Polovragi si manastirea Polovragi; pranzul servit la pensiunea "Cheile Oltetului".

17.00 - Sosire  Targu Jiu.Cazare hotel "Brancusi***".

19.00 - cina festiva .

22.00 - program liber.

ziua 5

08.00 -  micul dejun.

09.00 - 11.00 -Tur de oraa cu vizitarea  monumentelor brancusiene(Masa tacerii, Poarta sarutului, Coloana Infinitului), muzeul "Ecaterina teodoroiu" (optional).

13.00  - pranz hotel.

14.00 - eliberare camere .

14.30 - plecare catre Drobeta Turnu-Severin cu popas la Tismana spre vizitarea manastirii Tismana.

16.00- sosire agentie turism Drobeta Turnu -Severin.

CAPITOLUL III

3.1.Detalii prettcircuit

§         nr turisti                       50

§         ghid                               1

§         soferi                             2


total persoane                 53

§         servicii transport             1 euro/km

§         total km parcursi :

      Drobeta Turnu-Severin - Calafat         198 km

     Calafat - Slatina                                   136 km

     Slatina - Craiova                                    49 km

     Craiova -Targu Jiu                               114 km

     Targu Jiu - Drobeta Turnu-Severin          80 km

     km extra (tur oras, imprejurimi)    53 km


                 total km parcursi  circuit          630  km

 • servicii cazare   (incl mic dejun) 80 ron/persoana (loc in cam dubla)
 • servicii cazare (incl mic dejun)   100 ron/cam single
 • total camere                                          26  duble +1 single
 • servicii restauratie

                        pranz                                        25 ron/persoana

                        cina                                          20 ron/persoana

                        cina festiva                                35 ron/persoana

3.2. Calculatia de pret /persoana

 

 • serv transport

                  630 km x 4.3(cv 1 euro) = 2.709ron

                  2.709 ron : 50 persoane                            = 54.18 ron /persoana   (cv motorina/pers)

 • Cazare

                  80 ron (tarif loc in cam) x 4 zile x 52 pax  =  16.640 ron

                  100ron (tf single)x 4 zile xi pers                     =       400 ron

                  total cazare                                                       17040 ron

                 

17040 ron : 50 persoane                       = 340.8 ron /persoana/4 nopti ( cv pachet 4 nopti /pers)

 • Taxa locala  5%

                  340.8 :109%(cota tva 9%)-15ron  (cv mic dejun)= 297.66 ron(total cazare fara tva)

                  297.66  x 5%(taxa locala)                       = 14.88 ron/persoana /pachet 4 nopti

 • Restaurant

                  pranz (ziua 2,ziua 3,ziua 4,ziua 5) 

                              25 ron (pret/ pranz/pers) x 4 zile x 53 pax    = 5.300 ron/total pranz

                              5.300 ron : 50 pers                             = 106 ron /pers/total pranz

                        cina (ziua 1,ziua 2,ziua 3)

                                    20 ron(pret/cina/pers)x 3 zile x 53 pax         =  3.180 ron/toala cina

                                    3.180 ron : 50 pers                                      = 63.6 ron/pers/total cina

                        cina festiva (ziua 4)

                                    35 ron x 1 zi x 53 pers                    = 1.855 ron/cina festiva

                                    1.855 ron : 50 pers                                          = 37.10 ron/pers/cina festiva

 

 

PRET CIRCUIT /PERSOANAA :

            motorina                                    54.18 ron

            cazare  (4 nopti)                       340.80 ron

            taxa locala                                  14.88 ron

            pranz    (4 zile)                          106.00 ron

            cina (3 seri)                                 63.60 ron

            cina festiva (1 seara)                     37.10 ron

total     ron/pers circuit                          616.56 ron

comision ag 20%                                     123.31 ron

TVA comision  (19% )                               23.42 ron

Text Box: total tarif /circuit/pers       763.29 ron /persoana/circuit 
total circuit grup        763.29 x 50 persoane = 38164.50 ron

BIBLIOGRAFIE

 1. Catalogul informatiilor din domeniul turistic(expert turist)
 2. Pagitur
 3. www.google.ro
 4. Nicolae Neacsu , Andreea Cernescu "Economia turismului.Studii de caz. Reglementari.'(edotura Uramius)
 5. Oscar Snak, Petre baron, Nicolae neacsu "Economia Turismului"(editura Expert)

ANEXA 1. HOTEL" PANORAMIC" - CALAFAT

                                   

ANEXA 2. HOTEL "BAVARIA"  - CRAIOVA

                                   

                       

                                   

ANEXA 3. HOTEL" BULEVARD PRESIGE "- SLATINA

        

ANEXA 4. HOTEL "BRANCUSI"- TARGU JIU

                                   


loading...Copyright © Contact | Trimite referatUltimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Cauta referat
Scriitori romani