NUCUL referat


Nucul

Nucul este un arbore original din Persia.

Denumirea latineasca a nucului este JUNGLANS REGIA” ;in popor este numitnucar”.Face parte din familia arborilor.

ALCATUIREA NUCULUI: Radacina este lemnoasa iar tulpina deasemenea este lemnoasa, formata din trunchi si coroana ,frunzele sunt impare,penate,compuse din margini intregi.Nervurile sunt dispuse penat la nivelulfoliolei.

Florile sunt dispuse in inflorescenta si se numesc“MATISORIiar fructul se numeste nuca.Fructul verde este mezocarp ,fructul interior este endocarp si fructul matur este epicarp.

Frunzele proaspete se aduna in iunie,atat timp cat mai pot fi intepate usor.Cojile de nuca se aduna putin inainte de a se coace si de a deveni maro.Frunzele se recolteaza cand sunt tinere.Dupa indepartarea petiolului,foliolele se usuca in strat subtire in poduri acoperite cu tabla, cat mai repede posibil.

PRINCIPIILE ACTIVE: taninuri,cantitati mici de ulei volatil,un principiu amar-jugladina si o oxinaftochinona-juglona. Frunzele de nuc se utilizeaza sub forma de: ceaiuri, infuzii,adaos la bai si spalaturi,tinctura de nuc.

INFUZIE: se opareste 1 lingurita de frunze de nuc taiate marunt cu 1/4 litrii de apa proaspat fiarta si se lasa putin sa stea.

ADAOS LA BAI SI SPALATURI : 100 grame de frunze pentru baile complete,iar pentru spalaturi 1 lingurita de frunze maruntite la 1/4 litru de apa.Pentru o infuzie concentrata se ia o cantitate dubla .

TINCTURA DE NUCI :aproximativ 20 de nuci verzi sunt taiate in sferturi si introduse intr-o sticla cu gat larg;se toarna deasupra 1 litru de rachiu de secara,in asa fel incat sa acopere nucile cu un strat gros de 2-3 degete.

Dupa scurgerea acestui timp,continutul se strecoara si se introduce in sticle.Se ia cate o lingurita plina in functie de necesitate.Putem obtine un lichior de nuci foarte gustos daca adaugati la nuci verzi 2-3 cuisoare,o bucata de scortisoara, un baton mic de vanilie si coaja spalata,netratata cu substante chimice a unei jumatati de portocala.

Ceaiul de frunze de nuc este un mijloc eficace in tulburarile digestive,deci in constipatie si in lipsa poftei de mancare,precum si in eliminarea toxinelor din sange.De asemenea,el se intrebuinteaza cu bune rezultate in tratamentul diabetului si a icterului.Ceaiul de frunze de nuc este recomandat si pentru tratarea diareii.

Frunzele de nuc sunt un bun tonic in scrofuloza si rahitism.In diabet au proprietatea de a scadea zaharul din sange. Singure sau impreuna cu frunzele de salvie micsoreaza transpiratia.Ceaiul de frunze de nuc,asociat cu bai locale, ajuta la vindecarea scurgerii albe.Baile generale facute cu frunze de nuc intaresc organismul,ajuta la vindecarea diferitelor boli de piele,eczeme zemuinde,ulceratii,etc.Sub forma de compresii se folosesc in boli de ochi.
Autori: Chiriac Andi Stefan;

Cinca Ileana;

Ilie Mihaela;

Floarea Simona.loading...

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


loading...Cauta referat
Scriitori romani