MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE - USA DE GARAJ SECTIONALAMANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE - USA DE GARAJ SECTIONALA

Usa de garaj sectionala

ATENTIE: Este foarte important pentru siguranta persoanelor care efectueaza montajul si beneficieaza de acest produs sa foloseasca manual de instructiuni si avertismentele de siguranta.


MANUAL DEINSTALARE SI UTILIZARECONTINUT


Nr.

Pachet

Piesa


Motor

Nr.

Descriere

Cantitate

Observatie


Motor

1 setTransmitator

2 bucati

Transmitator


Comutator de perete cu telecomanda

1 bucataConsola comutator de perete cu telecomanda

1 bucataCablu de dezactivare

1 bucataCuplaj

1 bucataConsola

1 bucata

Pentru ruta


Consola

1 bucata

Panoul de la usa


Cuplare cu conductoare neizolate

4 bucati

Pentru sina


Conector

2 bucati

Panoul de la usa


Bolti/Bucse

1 setManual instalare & proprietari

1 bucataSina


Extruziune

1 setMASURI IMPORTANTE DE SIGURANTA

Usa de garaj model S600-II prezentata in acest manual, este proiectata pentru automatizarea deschiderii usilor sectionale de garaj cu deschidere verticala pe plafon. Orice alta intrebuintare va fi considerata necorespunzatoare care va duce la anularea garantiei.


AVERTISMENT:

Desfasurati operatiuni cu sisteme de masini incluse in categoria de porti si usi automate, iar in caz de defectare a acestora, aveti obligatia sa respectati regulile de siguranta relevante pentru a evita ranirea personala grava si/sau deteriorarea proprietatii. Referiri la regulile de siguranta pot fi intalnite la paginile 2-4 din manualul proprietarilor si trebuie sa fie citite si intelese inainte de instalare.


Doar personalul calificat trebuie sa instaleze si sa repare echipamentul. Este raspunderea instalatorului sa adere la toate standardele de siguranta relevante.

Descriere

Deschizatorul usii  de garaj S600-II necesita o putere de 24 V DC 100W 110/220VAC 50Hz si are un motor de 24 V DC 100W si poate asigura un control al functionarii si moduri automate de operare. Cand usa este in functiune, miscarea poate fi intrerupta prin activarea absorptiilor de siguranta (cablu de tragere manuala, transmitator, buton pe perete (daca este cazul) si cadruri foto (daca sunt montate).

Un codor fixeaza pozitiile inchis deschis si defectarea pana la finalul ciclului de calatorie, reducand viteza si zgomotul.

Personalul necalificat sau cei care nu cunosc standardele ocupationale de sanatate si siguranta aplicabile categoriei de porti si usi automate nu trebuie sa efectueze sub nicio forma instalatii sau sa implementeze sisteme.

Persoanele care instaleaza sau repara echipamentul fara a tine cont de standardele de siguranta aplicabile vor fi trase la raspundere pentru orice dauna, ranire, cost, cheltuiala sau reclamatie de orice natura suferita de o persoana cauzata direct sau indirect de o eroare de instalare corecta a sistemului si conform standardelor de siguranta relevante si manualului de instalare.

Pentru o lista mai detaliata a Avertismentelor de siguranta si a elementelor de siguranta asociate instalarii si folosirii deschizatorului usii sectional, a se vedea avertismentele de siguranta din MANUALUL PROPRIETARILOR.

Un receptor radio 433.92MHz este incorporat in panoul circuitului iar codul de rulaj este memorat in tehnica de invatare sigura. Ca alternativ al receptorului incorporat, unitatea va accepta orice categorie de receptori radio singulari. Unitatea a fost creata pentru a oferi o fiabilitate, siguranta si flexibilitate maxima de folosire.

IMPORTANT

Inainte de a incepe instalarea unitatii, cititi cu atentie toate instructiunile si asigurati-va ca sunteti familiarizati cu toate avertismentele de siguranta incluse in acest manual si in MANUALUL PROPRIETARILOR.


Sisteme de control operational

1 (Buton SETARE) Confirma setarea si sensibilitatea de intoarcere

2 (Buton COD) Setare cod transmitator

3 (Buton SUS) Limita setarii modului

4 (Buton JOS) Limita setarii modului

Conectori panou circuit

5 Cuplare pentru conectarea bateriei de sustinere

6 Cuplare pentru conectarea motorului

7 Cuplare pentru transformatorul de putere

8 Terminal pentru conectarea puterii de admisie si transformatorului

9 Terminal pentru conectarea lampii de functionare

10 Conector terminal pentru a controla panoul

11 Terminal pentru conectarea cadrului foto sau buton de apasare
Instalare


1) Cititi cu atentie instructiunile

2) Asigurati-va ca structura usii este solida si potrivita pentru a fi actionata prin motor.

3) Asigurati-va ca atunci cand usa se misca, nu exista puncte de frictiune.

4) Usa trebuie sa fie echilibrata corespunzator si trebuie coborata cu usurinta si ridicata manual.

5) Instalati o priza de 220V protejata corespunzator cu 3-pin acolo unde deschizatorul S600-II va fi instalat.

Usa superioara sectionala inaltime max. 2600mm                               

Usa superioara inclinata inaltime max. 2600mm

Priviti figura 2 pentru o instalare recomandata

1) Deschizator usa sectionala S600-II

2) Lumina de avertizare 24V DC (optiune suplimentara)

3) Comutator selector cheie sau tastatura digitala

4) Cadru foto (tip RX/TX)

5) Panou intern cu buton de apasare

6) Punct de putere

7) Cap de putereANSAMBLU PENDULATOR CU LANT

Pentru o instalare usoara, deschizatorul S600-II este furnizat cu lant si index lant deja instalat in autodrom. Daca doriti sa il instalati personal, conectati indicele lantului la lant (Fig. 3). Strangeti surubul (C) (Fig. 4b) pana ce lantul este strans rezonabil. Nu suprastrangeti, insa nu il lasati prea slab. Ungeti lantul si roata de lant cu unsoare de tip litiu sau echivalentul. Nu folositi lubrifianti pe baza de ulei.

Instalare1.1) Puneti conductorul pe un cap de putere pentru ca acel conductor sa alunece in axul canelurii. Puneti consolele (E) pe bolturi si fixati cu ajutorul bucselor de inchidere NI furnizate. Inchideti consolele pe sina prin strangerea bucselor de inchidere NI. Nu strangeti prea tare bucsele.

1.2) Inlaturati lantul in exces cu joc prin strangerea surubului de strangere al lantului (C) (Fig 4b). Nu strangeti prea tare lantul, ci suficient pentru a inlatura jocul.

1.3) Fixati deschizatorul S600-II de prag sau de tavan cu sistemul de fixare corect (Fig. 5), mentinand un sant minim de 30mm de la inaltimea maxima a panoului superior (Fig. 6). Verificati masuratorile inainte de perforare.

1.4) Introduceti bulonii furnizati in orificiile de pe ambele parti ale conductorului la capatul capulu de putere. Deplasati boltii pe conductor pana la locatia de suspendare corecta pentru a colecta traversele sau punctele de fixare. Asezati bucse NI non-inchidere pe bolti (ref Fig. 4c) si strangeti. Asezati consolele (F) pe bolt pentru a fixa pe surub si fixati cu bucse Ni robinet furnizate - nu strangeti prea tare.

1.5) Fixati deschizatorul de tavan cu sisteme de fixare corespunzatoare (Fig 7). Eliminati orice banda de fixare suplimentara.

1.6) Asamblati bratul drept si batul de hochei cu ajutorul buloanelor si bucselor furnizate. Conectati bratele la consola usii cu pin si cleme de fixare si brate pentru a pendula un deschizator cu bulon cap allen furnizat in pendula.Atentie: Asigurati-va ca deschizatorul este atasat traverselor de pe tavan si nu doar placii de ghips. Neasigurarea unei fixari sigure va cauza defectiuni deschizatorului rezultand in ranire personala si/sau deteriorare a proprietatii.


Nota: Un set de benzi de fixare trebuie plasat in centrul sinei de aluminiu pentru a impiedica curbarea sinei care va genera intoarcerea spectrului.Instalare


Atentie: Exista standarde specifice care trebuie respectate cu strictete cu privire la siguranta instalatiilor electrice si a portilor si usilor automate.

Similar cu cerintele legale si standardele la care trebuie sa se adere, va rugam sa aveti in vedere urmatoarele puncte pentru a asigura siguranta si o fiabilitate maxima a instalatiei noastre.

2.1) Inainte de instalare, verificati mediul inconjurator. Evaluati cu atentie orice riscuri care ar putea fi determinate de dauna fizica (vehicule de tranzitie, parti de copaci cazuti etc.), contactul posibil cu corpuri straine (insecte, frunze etc.), riscuri de inundatie sau orice alte evenimente exceptionle.

2.2) Verificati daca tensiunea principala este aceeasi cu cea indicata pe placuta si in acest manual.

2.3) Verificati daca exista o protectie electrica corespunzatoare impotriva scurt circuitelor/efectelor tranzitorii si corespunzatoare pe alimentarea principala.


Atentie: Unitatea prezinta o functionare a tensiunii sistemului central prin ea (risc de electrocutare, risc de incendiu).

2.4) Aveti grija cu unitatea de control, anumite piese pot fi defecte daca se face abuz.

2.5) Asigurati-va ca aveti toate materialele necesare si ca sunt potrivite pentru acest tip de folosire.

2.6) Cititi cu atentie toate instructiunile si asigurati-va ca sunt intelese inainte de a incerca sa instalati S600-II.

2.7) Inainte de a incepe instalarea, analizati cu atentie toate riscurile cu privire la automatizarea usii. Verificati daca usa care urmeaza a fi automatizata este in conditie buna si daca daca mecanismele functioneaza bine; respectati marjele de siguranta si distantele minime.

2.8) Evaluati cu grija dispozitivele de siguranta ce urmeaza a fi instalate si locul unde le veti instala; instalati intotdeauna un dispozitiv de oprire in caz de urgenta pentru a intrerupe curentul catre deschizator daca se cere acest lucru.

2.9) Dupa analiza riscurilor, instalati deschizatorul S600-II si dispozitivele de siguranta si/sau celulele fotoelectrice.


Important: Pentru o siguranta sporita, recomandam fixarea cadrelor de siguranta foto electrice pe toate instalatiile.

2.10) Cand instalati deschizatorul companiei noastre, respectati cu strictete toate instructiunile din manualul de instructiuni. Daca anumite puncte sau proceduri din acest manual nu sunt foarte clare, nu instalati unitatea pana ce nu ati clarificat toate nelamuririle cu departamentul nostru tehnic.


1) GND & PB: Admisie comanda pas cu pas (deschidere, oprire, inchidere) similar cu butonul pas cu pas de pe transmitator.

= Buton de apasare terminal

2) GND & PE = Terminal cadru foto

3) 24V & GND & PB = Terminal conectare receptor

Pentru a proteja deschizatorul si pentru a evita deteriorarea componentelor dupa deconectarea cablului unitatii de la toate sursele de curent in timpul functionarii.

Atentie: Exista standarde specifice stricte care trebuie respectate atat in legatura cu siguranta sistemelor electrice cat si a usilor automatizate.

Doar personalul calificat si instruit poate efectua instalarea si intretinerea ulterioara conform standardelor chinezesti.

Oricine instaleaza si foloseste deschizatorul usii sectionale S600-II va fi considerat responsabil pentru orice dauna cauzata.

NOTA: Contactati departamentul tehnic S600-II pentru diagrama cablului conectorilor de mai sus daca nu sunteti siguri de procedura corecta.


Programarea unitatii

Sistemul trebuie verificat si testat atunci cand conexiunile sunt finalizate.

3.1) Verificati daca sustinerea lantului este la jumatatea drumului pentru ca miscarea sa nu prezinte problemela deschidere si la inchidere.

Asigurati-va ca toate standardele cu privire la categoria de porti si usi automate au fost respectate.

3.2) Acum, efectuati un test cu usa deconectata de la motor si deschideti si inchideti usa pentru a verifica daca partile mecanice sunt in stare buna de functionare si daca usa nu ii fixeaza sau deformeaza conectoarele.

3.3) Conectati unitatea. Dupa conectarea unitatii, sistemul afiseaza un numar LED cu 7 segmente de la 0 la 9, iar lampa va porni timp de 2 secunde.

Daca afisajul LED este intors, apasati o data butonul SETARE iar LED-ul va afisa numarul in directia corecta. Sistemul va memora directia afisajului. Va afisa corect data viitoare, puterea este intoarsa.

Daca nu este cazul, opriti puterea imediat si verificati conexiunile cu atentie.

3.4) Verificati daca toate dispozitivele de siguranta din unitate functioneaza corect (oprire de urgenta cadru foto etc.). Aceasta este una dintre cele mai importante verificari si trebuie efectuata cu deosebita grija; de fapt, siguranta activa a usii automate depinde de functionarea corecta a dispozitivelor de siguranta. Dispozitivul de sensibilitate de intoarcere este de mare ajutor in reducerea daunelor insa doar o instalare corecta a dispozitivelor de siguranta o va face posibila pentru a opri usa inainte de a cauza alte daune sau rani persoanei si/sau proprietatii.

3.5) Este momentul sa se seteze pozitia de deschidere si inchidere.

Setarea pozitiilor deschis si inchis

4.1) Apasati si tineti apasat SETARE pana ce LED-ul afiseaza numarul "1"; trece in pozitia de deschidere

4.2) Acum apasati SUS din nou si tineti apasat, usa va ajunge in pozitia deschis, eliberati butonul cand usa a ajuns in pozitia dorita.

4.3) Daca usa a depasit pozitia, apasati JOS pentru a misca usa in jos. Reglati si ajustati pozitia apasand SUS si JOS.

4.4) Apasati SETARE pentru a seta pozitia deschis, LED-ul va afisa numarul "2"; este momentul sa reglati pozitia inchis.

4.5) Apasati si tineti apasat JOS, usa va ajunge in pozitia inchis, eliberati butonul JOS atunci cand usa a ajuns in pozitia inchis.

4.6) Daca usa si-a depasit pozitia, apasati butonul SUS pentru a deplasa usa in sus. Reglati si ajustati pozitia apasand JOS si SUS.

4.7) Apasati SETARE pentru a confirma.

Usa se va deschide si se va inchide automat pentru a respecta cerintele fortei de sensibilitate deschis si inchis.


AVERTISMENT: Tineti departe de usa toate persoanele si proprietatile in timpul procesului de instalare.

4.8) Usa este acum pozitionata in modul operational normal.

IMPORTANT: Sistemele de siguranta trebuie sa fie verificate regulat pentru a se asigura siguranta maxima permanent.

Nota: Daca sunteti multumiti de setarea limitata, mergeti la pasul 4 pentru a stabili limite noi.

Reglari

In mod normal, setarile fortei sunt reglate automat si nu este necesara reglarea. Insa, forta poate fi ajustata de un instalator autorizat pentru scopuri speciale daca este necesar.

5.1) Apasati SETARE si tineti apasat, LED-ul va afisa un numar de setare de la "1" la "3", eliberati SETARE, este acum in modul de ajustare a fortei.

5.2) Apasati SUS pentru a mari forta cu un grad si apasati JOS pentru a o reduce cu un grad, gradul maxim este 9 (max), iar cel minim 1 (min).

5.3) Apasati SETARE pentru a confirma

5.4) Cand usa se loveste de un obstacol, va ricosa 15-20 cm.

Modurile functiei

Unitatea prezinta doua moduri de functionare ce pot fi selectate, CADRU FOTO, INCHIDERE AUTOMATA USA si INCUIERE USA.


6.1) CADRU FOTO:

Asigurati-va ca acel cadru foto a fost instalat corect inainte de a seta functia CADRU FOTO.

6.1.1) Apasati JOS pana ce LED-ul afiseaza -

6.1.2) Apasati JOS o data, LED-ul afiseaza "[]", cadrul foto este acum dezactivat. Apasati JOS din nou, LED-ul afiseaza "H", cadrul foto este activat.

6.1.3) Apasati SETARE pentru a confirma si pentru a iesi.

6.2) PENTRU A SETA INCHIDEREA AUTO PORNIT/OPRIT:

6.2.1) Apasati SUS si tineti apasat pana ce LED-ul afiseaza "-".

6.2.2) Apasati butonul SUS o data, timpul de inchidere automat se va majora cu 1 minut. Apasati butonul JOS o data, timpul de inchidere automata se va reduce cu 1 minut, LED-ul afiseaza valoarea curenta.6.2.3) Functia de inchidere automata va fi dezactivata cand timpul de setare este "0".

6.2.4) Apasati butonul SETARE pentru a confirma si renunta in timp ce timpul corect este setat.

6.2.5) Nu se impune o noua setare chiar daca puterea a scazut.


6.3) INCHIDERE USA:

6.3.1) Apasati SETARE si tineti apasat, LED-ul va afisa un numar de setare de la "1" la "4", eliberati SETARE, se gaseste acum in modul de incuiere a usii.

6.3.2) Daca apasati SUS, LED-ul afiseaza "1", se inchide usa sau apasati JOS, LED-ul afiseaza "0", se descuie usa.

Transmitator de auto-invatare

Nota: Deschizatorul S600-II poate fi furnizat cu transmitatoare deja codate (in functie de tara). Va rugam sa testati toti transmitatorii pentru a confirma daca sunt codati inainte de pasul de inceput 6.1.

7.1) Apasati COD, eliberati pana apare afisajul LED-ului. Apasati un buton de pe transmitator, apoi eliberati si apasati din nou, punctul se va aprinde pentru a confirma codul.

7.2) Repetati pasul 1 pentru a coda maximum 20 de transmitatori diferiti si/sau butoane.

7.3) Pentru a sterge toate codurile salvate, apasati si tineti apasat CODUL, LED-ul afiseaza un punct aprins, asteptati mai mult de 8 secunde pana ce LED-ul afiseaza "C", toate setarile vor fi sterse.


Intretinere

Nu este necesara o intretinere speciala pentru panoul circuitului logic.

Verificati cel putin de doua ori pe an daca usa este echilibrata cum trebuie si daca toate piesele de functionare sunt intr-o conditie buna.


IMPORTANT: O usa defecta poate afecta deschizatorul automat datorita incarcarilor incorecte si va anula garantia.

Verificati sensibilitatea de intoarcere cel putin de doua ori pe an si reglati-o daca este necesar.

Asigurati-va daca dispozitivele de siguranta functioneaza eficient (cadre foto, etc.)


Note finale

Acest manual se poate folosi doar de personalul tehnic calificat pentru a efectua instalarea.

Nicio informatie oferita in acest manual nu poate prezenta interes pentru utilizatorul final.

Nicio reglare sau ajustare cuprinsa in prezentul manual nu se poate desfasura de catre utilizatorul final.

Este important pentru ca instalatorul sa prezinte clientilor sai lao folosire operationala corecta a S600-II inclusiv folosirea cablului de dezactivare manuala.

Informati-l pe proprietar despre necesitatea unei intretineri regulate si exacte, in special cu privire la o verificare regulata a dispozitivelor de siguranta si de intoarcere.


Specificatii tehnice

Admisie putere:           10/210 VAC+10%

Motor:              0Hz 24V DC 100W

Timp lumina curtoazie:                                  minute

Temperatura de functionare:                        200 - 700C

Umiditate relativa:       900C

Forta de deschidere si de inchidere: 600 N

Frecventa de receptie:                       433.92MHz

Sensibilitate:    >1 V pentru semnalul corect al receptorului

(categorie medie 50m, cu un sistem aerian)

Decodare:         Cod rulaj 23A

Putere transmitator:              12V baterie

Glob:                 24V 5 tip surub vati

NOTA: Compania noastra isi rezerva dreptul de a modifica produsul si specificatiile produsului sau oricand inainte de notificare.

Aplicatie tipica

Modelul S600-II (max. 2500mm deplasare) se poate ridica la usile sectionale automate superioare pana la o inaltime de 2600mm si usile superioare inclinate pana la 2600mm.


Dezactivare manuala


S600-II este dotat cu un cablu de eliberare manuala pentru a dezactiva pendula si misca usa manual in timp ce manerul este tinut jos (Fig 8). Pentru a pune in functiune, trageti de maner pentru a dezactiva pendula. Pentru a reactiva usa, puneti deschizatorul pur si simplu in modelul automat sau miscati usa manual pana ce troleul activeaza pendula cu lant.

In cazurile in care usa unui pieton nu este prezenta , se recomanda ca un dispozitiv extern de dezactivare sa fie montat (Fig. 9).

Fig.9Informatii importante pentru utilizator


Dupa instalarea deschizatorului S600-II, utilizatorul trebuie sa fie informat despre modul in care functioneaza si despre toate riscurile care pot aparea daca este folosit necorespunzator. Utilizatorul trebuie sa evite sa se puna in situatii periculoase cum ar fi stationarea in categoria de functionare a usii cand se afla in miscare.

Nu lasati copii sa se joace langa usa si tineti telecomenzile departe de ei.

Toate inspectiile, reparatiile sau verificarile trebuie desfasurate prin intermediul unui personal calificat si notate intr-un registru de intretinere pastrat de utilizator.

Informatii pentru utilizator sunt disponibile in MANUALUL UTILIZATORILOR/ PROPRIETARILOR, incluse in acest deschizator.

IMPORTANT: Va rugam sa va asigurati ca MANUALUL UTILIZATORILOR/ PROPRIETARILOR este transmis proprietarului inainte de a parasi instalarea.

IMPORTANT: In caz de defectiune, utilizatorul trebuie sa cheme un instalator autorizat si nu sa incerce sa il repare.


AVERTISMENTE IMPORTANTE DE SIGURANTA

ATENTIE: ESTE ESENTIAL PENTRU SIGURANTA TUTUROR PERSOANELOR ATUNCI CAND SE INSTALEAZA SI SE FOLOSESTE ACEST DESCHIZATOR SA SE RESPECTE INSTRUCTIUNILE DE INSTALARE SI AVERTISMENTELE DE SIGURANTA. NERESPECTAREA POATE CAUZA RANIRE PERSONALA GRAVA SI/SAU DETERIORAREA PROPRIETATII SI DEFECTIUNEA SISTEMULUI DESCHIZATORULUI.

Cautati acest Simbol de alertare de siguranta (stanga). Acest simbol indica un potential risc de siguranta personala care poate determina ranire personala grava sau deces si/sau deteriorare a proprietatii.

O usa a garajului este cel mai mare obiect mobil din casa. In timpul instalarii produsului S600 II, usa este operata acum de un deschizator electric al usii. Instalarea corespunzatoare, operarea, intretinerea si testarea usii garajului si deschizatorul automat sunt necesare pentru a asigura o operare sigura, fara probleme.

O usa de garaj reglata necorespunzator sau deschizatorul automat pot exercita o forta mortala atunci cand usa se inchide. Aceasta poate genera ranire grava sau deces daca este lovit de inchiderea usii garajului sau daca este prins sub usa.

Cateva masuri de protectie simple va pot proteja familia si prietenii de ranire. Va rugam sa acordati cateva minute citirii urmatoarelor instructiuni de siguranta.

Nu stati si nici nu mergeti pe sub o usa mobila.

Nu lasati copiii sau adultii sa se joace "invingeti usa". Este periculos si poate cauza o ranire grava sau deces. Adultii trebuie sa dea un exemplu bun. Informati-va cum sa folositi butonul de eliberare manuala de urgenta in cazul in care cineva este prins de usa.

Deschizatorul usii nu este destinat uzului copiilor sau persoanelor infirme fara supraveghere corespunzatoare. Copiii mici trebuie supravegheati pentru a va asigura ca nu se joaca cu un echipament. Nu lasati copiii sa se joace cu sau sa foloseasca transmitatorii sau telecomenzile. Asezati-le si depozitati-le departe de copii.Butonul de control de pe perete nu trebuie sa fie la indemana copiilor si trebuie montat la cel putin 1.5m de podea si departe de partile mobile. Instalati si folositi butonul acolo unde puteti vedea clar usa mobila a garajului.

Deschizatoarele usii de garaj nu sunt jucarii.

Operarea neatenta si permiterea copiilor sa se joace sau sa foloseasca butoanele deschizatorului usii pot avea rezultate tragice. Discutati masurile de siguranta cu privire la usa garajului cu copii dvs. Explicati-le riscul blocarii sub usa.


Cand folositi butonul de apasare sau transmitatorul, tineti usa la vedere pana se opreste integral. Sfatuiti-i pe copii sa nu se joace niciodata sub sau in apropierea unei usi deschise a garajului. NU folositi deschizatorul usii garajului atunci cand copii/persoane se afla langa usa. Copiii trebuie sa fie supravegheati langa usa garajului permanent atunci cand deschizatorul usii este folosit.


Sfatuiti-i pe copii sa isi tina mainile si degetele departe de canalele sectiunii, balamale, conducte, arcuri si alte parti ale usii.


Contactul cu usa mobila sau hardware-ul sau poate cauza rana. Aceste rani pot aparea atunci cand usile garajului nu au deschizatori automati.


AVERTISMENTE IMPORTANTE DE SIGURANTA

Pentru o protectie de SIGURANTA SUPLIMENTARA, va recomandam sa instalati cadre foto de siguranta electrice. In majoritatea tarilor, cadrele foto electrice de siguranta sunt obligatorii pentru toate usile si portile garajului dotate cu deschizatori automati. Pentru un cost mic suplimentar, va recomandam cadre foto electrice care sa fie instalate cu deschizator automat care asigura o siguranta suplimentara si liniste.

Verificati regulat pentru a va asigura ca SETAREA INTOARCERII DE SIGURANTA functioneaza corect si este TESTATA (asezand un obiect inalt de 40mm pe podea) si efectuati setarea conform manualului de instructiuni de instalare. Nerespectarea acestor instructiuni poate cauza RANIRE PERSONALA GRAVA, deteriorarea proprietatii si/sau decesul. Acest test trebuie repetat la intervale regulate, iar ajustarile necesare trebuie efectuate de un tehnician calificat.


Deschizatorul trebuie sa fie instalat pentru a fi protejat de vreme. Nu trebuie expus la umezeala sau ploaie. Introducerea in apa sau pulverizare directa sau indirecta printr-un furtun sau alt dispozitiv de transportare a apei va defecta produsul si ar putea provoca soc electric.

Usa garajului trebuie sa fie BALANSATA BINE. Usile blocate sau consolidate trebuie sa fie reparate de un instalator calificat al usii garajului inainte de instalarea deschizatorului.

Examinati frecvent usa, in special cablurile, arcurile si monturile. NU incercati sa reparati personal usa pentru ca hardware-ul usii este sub tensiune extrema. Contactul cu usa poate cauza RANIRE PERSONALA GRAVA, deteriorarea proprietatii si/sau decesul.

Doar personalul CU EXPERIENTA poate inlatura invelisurile de pe deschizatorul dvs.

Doar conectati deschizatorul usii garajului cu un sistem de putere de 240V general IMPAMANTAT instalat de un contractant electric autorizat calificat.


INLATURATI CABLUL DE CURENT din sistemul de curent central inainte de a efectua reparatii sau de a inlatura invelisuri.

Daca cablul de curent este taiat sau deteriorat, TREBUIE  sa fie inlocuit imediat de un agent service sau de o persoana calificata corespunzator.

Cand folositi modul de inchiere automat, un CADRU FOTO ELECTRIC trebuie fixat corespunzator si testat pentru o operare corecta si sigura la intervale regulate. Se recomanda ATENTIE EXTREMA cand folositi modul de inchidere automat. TOATE REGULILE DE SIGURANTA din cadrul instalatiei si manualele proprietarilor trebuie respectate pentru a se evita ranire grava, deteriorarea proprietatii si/sau decesul.


Pentru ca deschizatorul usii garajului sa SIMTA un obiect care intra in contact cu usa, trebuie exercitata o FORTA asupra obiectului. In consecinta, obiectul, usa si/sau persoana pot suferi o DAUNA sau RANIREFolosirea deschizatorului dvs

Felicitari pentru alegerea deschizatorului usii garajului cu telecomanda promovat de compania noastra.

Dupa instalarea deschizatorului, trebuie sa stiti cum functioneaza si sa cunoasteti toate elementele de siguranta care pot aparea din detinerea unei usi a garajului dotata cu un deschizator automat.

Operare manuala

Deschizatorul S600-II este dotat cu un dispozitiv de dezactivare manuala pentru a va permite sa deschideti si sa inchideti usa in cazul unei defectiuni electrice, a disfunctiei sistemului sau in caz de incendiu (Fig. 8).

Dispozitiv extern de acces (Fig 9) (optional)


Controale operative

1 (Buton SETARE) Confirma setarea si sensibilitatea de intoarcere

2 (Buton COD) Setare cod transmitator

3 (Buton SUS) Setare mod limita

4 (Buton JOS) Setare mod limita

Setari manuale suplimentare de codare

9.1) Apasati COD, eliberati pana apare afisajul LED-ului. Apasati un buton de pe transmitator apoi eliberati si apasati din nou, punctul se va aprinde pentru a confirma codul.

9.2) Repetati pasul 1 pentru a coda maximum 20 de transmitatori si/sau butoane.

9.3) Pentru a sterge toate codurile salvate, apasati si tineti apasat CODUL timp de 8 secunde pana ce punctul se stinge, toate codurile memorate nu au fost sterse.


Schimbare globuri de lumina

10.1) Pentru a schimba globul de lumina, plasati invelisul difuzorului alb situat in partea inferioara a deschizatorului.

10.2) Desfaceti difuzorul de lumina punand presiune pentru a elibera agatatoarea plasata acolo unde varful difuzorului luminii se intalneste cu sasiul superior.

10.3) Desurubati globul de lumina si inlocuiti-l cu un nou glob de lumina. Tipul de glob cerut este un glob de constructie consolidat cu surub de 24 volti 5 vati.

AVERTISMENT: Nu incercati si nu folositi un alt tip de glob decat cel mentionat.

10.4) Fixati difuzorul de lumina alb inapoi in pozitie.


Daca este folosit si intretinut corect deschizatorul dvs va functiona multi ani fara probleme. Amintiti-va ca usa garajului dvs si deschizatorul este probabil elementul mecanic cel mai des folosit in casa dvs si nimic nu este mai convenabil decat apasarea pe un buton si intrarea in garajul dvs pe timp de ploaie si sa inchideti usa dupa dvs. Telecomenzile sunt adesea trecute cu vederea insa joaca un rol major in activitatile dvs zilnice.


8.1) Pentru a dezactiva usa pentru a o trece la utilizarea manuala, asigurati-va ca este oprit curentul. Trageti cablul rosu cu presiune minima pana vi se opune rezistenta. Nu trageti cablul cu forta excesiva pentru ca deteriorati deschizatorul.

8.2) Pentru a trece usa la operarea automata, asigurati-va ca este oprit curentul.


IMPORTANT: DACA SINGURUL ACCES IN GARAJ ESTE PRIN USA GARAJULUI VA RECOMANDAM INSTALAREA UNUI DISPOZITIV EXTERN CU CHEIE (VEZI FIG 2)Verificarea sigurantei sistemului de intoarcere


11.1) Deschideti usa integral. Asezati o piesa de 50mm inaltime de cherestea pe podea pentru a actiona ca obstacol.

11.2) Inchideti usa contra obstacolului. Usa se va opri momentan apoi se va intoarce. Daca usa nu se intoarce automat, treceti usa pe functionare manuala si intrerupeti utilizarea deschizatorului. Contactati un tehnician autorizat pentru sustinere imediata.


Verificare periodica si intretinere


Deschizatorul usii garajului dvs ca orice alt dispozitiv mecanic necesita intretinere periodica si verificare pentru a va asigura ca usa si deschizatorul functioneaza corect si sigur.

Este adesea cel mai ignorat dispozitiv din casa insa necesita probabil cea mai mare atentie decat orice alt dispozitiv din casa.

IMPORTANT: O usa defecta poate afecta deschizatorul automat datorita incarcarilor incorecte si va anula garantia.

Verificati sensibilitatea de intoarcere cel putin de doua ori pe an, daca deschizatorul necesita forta excesiva pentru intoarcere.


IMPORTANT: In caz de disfunctie, utilizatorul trebuie sa cheme un instalator autorizat si sa nu incerce sa il repare automat.

Sistemul este considerat nesigur si necesita service imediat din partea unui instalator calificat. Nu incercati sa remediati problema personal.

Asigurati-va ca dispozitivele de siguranta functioneaza eficient (cadre foto etc.). Daca nu functioneaza corect, sistemul este considerat nesigur si necesita serviciu imediat din partea unui instalator calificat. Nu incercati sa remediati problema personal.


Usa si deschizatorul usii sunt extrem de periculoase putand cauza ranire personala grava si / sau dauna a proprietatii si/sau deces. Au aparut fatalitati in statele unite si in alte parti ale lumii in cazul consumatorilor care au incercat sa remedieze personal problema.


Copyright © Contact | Trimite referat