Raport de Practica Agentia de turism TRAVEL IASI referat

Raport de Practica

Agentia de turism

TRAVEL IASI

Motivatii si explicatii


Agentia de turism la care am efectuat practicase numeste TRAVIS TOURISM si are sediul in Iasi, Str. Stefan cel Mare, Nr 1, parter.Ea si-a inceput activitatea in anul 2002, fiind afiliata la A.N.A.T. (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) si din aprilie 2003este acreditata la I.A.T.A (International Air Transport Association).

Am ales sa fac practica la aceasta agentie din dorinta de a observa si de a invata modul de desfasurare si de conducere a activitatii de turism in cadrul acesteia. Stagiul de practica a avut loc in perioada 9 -25 iunie 2008 timp in care am avut posibilitatea de a urmari indeaproape activitatea personalului participand alaturi de acestia la activitatile firmei.

Probleme majore in timpul practicii nu au fost, in afara de o mica problema la un moment dat cand unul din clientii agentiei a uitat data de plecare in circuit si a pierdut autocarul. Iasa aceasta problema a fost rezolvata intr-un mod cat mai civilizat si subtil de catre directorul agentiei fara a aparea situatii conflictuale.

Sinteza raportului


Sectorul de actictivitate al agentiei TRAVIS TOURISM este vanzarea catre turisti a pachetelor de servicii propii si a celor contractate cu alte agentii de turism licentiate precum si alte servicii.

Dorind sa se diferentieze de celelalte agentii de turism din Iasi, Travis Tourism a reusit sa se impuna pe piata prin profesionalism si prin corectitudine fata de clintii. Principiile care stau la baza agentiei sunt interesul pentru clinti si oferirea de servicii turistice cea mai buna calitate reusind astfel sa dovedeasca ca este una din cele mai bune agentii de turism din Iasi.

Agentia de tursim „Travis Tourism”cu sediul in Iasi, Str. Stefan cel Mare nr. 1 –este agentia de turism a societatii „S.C. Nord-Tour S.R.L.”. A fost infiintata in anul 2002 si se afla in topul firmelor de turism din Iasi. Agentia TRAVIS TOURISM comercializeaza urmatoarele tipuri de produse si servicii:

Vacante in tara si strainatate, circuite proprii:

Rezervari hoteliere in tara si strainatate

Bilete de avion

Bilete de autocar

Inchirieri auto

Transferuri auto

Asigurari medicale pentru calatorii in strainatate

Pachete de servicii pentru calatorii in interes profesional


Cifra de afaceri a crescut considerabil de la un an la altul datorita modernizarilor si personalului calificat.


Cheltuieli : cresterea cifrei de afaceri si a veniturilor este determinata de o crestere considerabila si a cheltuielilor mai ales in perioada 2006 – 2008.


Profitul a avut mereu o evolutie continua atingand valoarea maxima in anul 2007 si

valaorea minima in 2005.


Personalul organizatiei

In cadrul agentiei de turism „Travis Tourism”, conform organizarii agentiei pe departamente, exista urmatoarea structura de personal:

un director general cu studii superioare

un administrator cu studii superioare

un reprezentant al departamentul de marketing cu studii superioare

2agenti de ticketing care au studii superioare si cursuri Amadeus

un economist cu studii superioare

reprezentant al depatamentului de transport cu studii superioare

2 soferi autocar cu atestate

3 agenti turism cu studii superioare


Piata organizatiei

Agentia TRAVIS TOURISM se adreseaza intregii populatii a orasului Iasi si nu numai. Clientii sunt persoane atat fizice cat si juridice care apleaza la agentie pentru satisacerea unor dorinte sau pentru indeplinirea unor nevoi cum ar fi: organizarii de vacante, excursii, sejururii, circuite, rezervari hoteliere in tara si in strainatate, bilete de avion, bilete de autocar, inchirieri auto, transferuri auto, asigurari medicale, pachete de servicii pentru calatorii in interes profesional

Oferta turistica

Oferta Agentiei „Travis Tourism” este una din cele mai bune si competitive oferte de produse turistice din Iasi, acest fapt datorandu-se angajatilor agentiei, angajati care sunt cu adevarat profesionisti.

Agentia de turism „Travis Tourism” ofera toata gama de servicii turistice, de la transport turistic si servicii de rent a car, la excursii in strainatate, in toate tarile, gama de servicii adresandu-se unei categorii de potentiali clientiConsumatorii si clientii

Clientii agentiei sunt persoane fizice cu venituri lunare medii si mari care doresc sa isi petreaca timpul liber in tara sau in strainatate achizitionand de la agentie pachete de se rvicii turistice iar persoanele juridice, oamenii de afaceri ai Iasului sunt considerati cei mai buni clienti ai firmei. Ei vor beneficia de avantaje speciale: reduceri de prêt, servicii suplimentare.

Concurenta

TRAVIS TOURISM, se situeaza pe o piata cu concurenta crescuta, existand in Iasi circa douazeci de agentii de turism. Dintre acestea se remarca: Agentia Meridian Turism Across Travels Iasi Prima Tours Iasi Agentia Turism Olimp-Iasi Iasi Eurovoyage Atlantic Turism Iasi Agentia Giramondo, Smart Travel, Agentia Vanghelis


Capitolul I. Prezentarea organizatiei


Sectorul de activitate

Ca ramura economica, turismul este cunoscut ca multiplicator economic, lucru care il si situeaza printre primele cinci domenii ale economiilor tarilor dezvoltate.

Turismul produce o multitudine de efecte pozitive in cadrul economiilro tarilor in care este practicat, dar in acelasi timp conjuctura economica are o importanta majora.

Sectorul de actictivitate al agentiei TRAVIS TOURISM este vanzarea catre turisti a pachetelor de servicii propii si a celor contractate cu alte agentii de turism licentiate precum si alte servicii.

Dorind sa se diferentieze de celelalte agentii de turism din Iasi, Travis Tourism a reusit sa se impuna pe piata prin profesionalism si prin corectitudine fata de clintii. Principiile care stau la baza agentiei sunt interesul pentru clinti si oferirea de servicii turistice cea mai buna calitate reusind astfel sa dovedeasca ca este una din cele mai bune agentii de turism din Iasi.

Experienta de 6 ani ii ofera agentiei posibilitatea de a le acorda clintilor o gama larga de servicii turistice cu ajutorul unei echipe profesionaliste, dinamine si tinere cu varste cuprinse intre 28 si 35 de ani, absolventi de studii universitare, vorbitori de limbi straine de circulatie internationala (engleza, franceza, italiana) care reuseste se se adapteze in orice situatie.

Siguranta financiara e ceea ce cauta orice doritor de a deveni proprietar. O oferta buna e ceea ce isi doreste orice potential cumparator care paseste intr-o agentie de turism. Un renume e ceea ce dobandeste in timp o agetie de turism care ofera atat proprietarilor cat si cumparatorilor o intermediere perfecta. Agentii imobiliari nu spun ca 'orice client este important', ci certifica prin contractele incheiate ca nici un colaborator al firmei nu a gasit loc de obiectii in ceea ce ii priveste.


1.2. Istoric : infiintare, evolutie, privatizare


Agentia de tursim „Travis Tourism” – Iasi este agentia de turism a societatii „S.C. Nord-Tour S.R.L.”. A fost infiintata in anul 2002 si se afla in topul firmelor de turism din Iasi. Desfasurarea unei activitati in concordanta cu dorintele clientilor a facut ca societatea sa inregistreze un numar mare de clinti de-a lungul timpului, reusind sa satisfaca dorintele si nevoile clintilor.


Agentia de tursim „Travis Tourism” – Iasi

- Fisa de identitate-

1. Denumirea agentului economic: „Travis Tourism” – Iasi

2. Sediul agentului ecconomic: Iasi, Str. Stefan cel Mare nr. 1

3. Tipul agentului economic: agentie tour operatoare

4. Personal total: 12 angajati, toti angajatii au studii superioare

5. Limbi straine de circulatie internationala cunoscute: engleza, franceza si italiana.

6. Amplasarea in cladire a spatiului: parter

7. Pozitionarea agentiei: centrala, langa trei importante hoteluri din oras.

8. Echipamente in dotare: o retea formata din 7 calculatoare, aparate foto digitale, fax, xerox, imprimanta, scaner si internet wireless.

9.Durata de functionare: perioada nedeterminata

10.Natura agentiei: 100% particulara

11.Pagina web: www.travis.ro

12.Telefon/fax:

+40-745-25.20.05

Misiunea firmei este conform devizei autoimpuse, aceea de a oferi clientilor “servicii profesionale de turism”.

Agentia TRAVIS TOURISM, afiliata la A.N.A.T.(Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) este din aprilie 2003, agentie acreditata I.A.T.A. (International Air Transport Association).

Pentru a putea oferi servicii de calitate, firma se bazaeaza pe relatii de afaceri stabilite cu parteneri de incredere, din tara si strainatate. Este vorba despre Woldspan, sistemul professional de rezervari de bilete de avion, toate companiile aeriene care opereaza in Romania (prin contracte directe sau prin intermediul IATA), companii de transport rutier international, agentii si hoteluri din tara si strainatate, companii de asigurari, companii de asigurari auto.

Profilul agentiei este intr-o cretere continua datorita faptului ca agentia este situata in centrul orasului si se adreseaza tuturor categoriilor de clienti din zona, prin satisfacerea celor mai exigente cerinte si nevoi de consum si prin oferirea unor servicii de o caliatate superioara. Fluxul zilnic de clienti este in medie de 15 cumparatori, programul de lucrul fiind urmatorul: luni-vineri 09:00-18:00, sambata 9:00-14:00, duminica 10:00 – 12:00 acesta fiind pentru a veni in intampinarea necesitatilor clientilor.


1.3. Obiectul de activitate-din statut

Obiectul principal de activitate al firmei este: turismul inten si international

Obiectivele secundare de activitate ale firmei sunt:

T      vanzarea catre turisti a pachetelor de servicii propii si a celor contractate cu alte agentii de turism licentiate;

T      organizarea de pachete de servicii in domeniul turismul international ( in acest an firma a creat circuitul extern Anglia-Scotia)

T      rezervarea si vanzarea serviciilor de cazare, masa, transport, agrement, tratament si cura balneara, de ticketing, inchirieri de autoturisme cu/fara sofer;

T      organizarea de congrese si servicii de protocol


Agentia TRAVIS TOURISM comercializeaza urmatoarele tipuri de produse si servicii:

Vacante in tara si strainatate, circuite proprii: Grecia, Italia, Scandinavia(Danemarca-Suedia-Norvegia), Iberia(Spania si Portugalia) cu plecarea din Iasi,transport cu autocare clasificate pentru turism, ghid TRAVIS si sejururi: Romania (Mamaia, Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Jupiter),Grecia (Paralia Katerini), Turcia (Kusadasi, Antalya, Bodrum, Marmaris)

Rezervari hoteliere in tara si strainatate

Bilete de avion (companii aeriene:KLM,Air France, British Airways, Swiss Air Lines, Lufthansa,Austrian Airlines, Alitalia, Olympic Airways, Emirates, CSA,Malev, Tarom, LOT,Turkish Airlines,ELAL)

Bilete de autocar

Inchirieri auto [autocare si microbuze(Eurotime, AMAD Touristik, TRANS CONTINENTAL, AMI International), autoturisme(OPEL Astra, OPEL Vectra, FIAT Brava, PEUGEOT 206, DAEWOO Cielo)

  • Transferuri auto
  • Asigurari medicale pentru calatorii in strainatate(Omniasig, ASTRA, RAI, ASIROM)
  • Pachete de servicii pentru calatorii in interes profesional

Agentia desfasoara o activitate tip tour-operator, fiind capabila sa ofere, pe langa produsele standard (bilete de avion/autocar, asigurari, etc.) si produse proprii, create si desfasurate de profesionisti.1.4. Sediul, filiale, puncte de lucru

Firma are sediul central situate in Iasi, Bd. Stefan cel Mare 1, parter, Iasi-700124, Tel:0232-23.71.71, Fax:0232-23.77.90, E-mail:office@travis.ro, avand in plus filiale in Suceava (agentie proprie) si Bacau (agentie partenera afiliata). In perspective urmeaza sa-si deschida o noua filiala in Bucuresti.

Agentia de turism “TRAVIS TOURISM” dispune de amenajari moderne in conformitate cu standardele de profesionalism promovate si de dotari tehnologice precum: calculatoare, aparate foto digitale, fax, xerox, imprimanta, scaner si internet wireless.


1.5. Analiza evolutiei principalilor indicatori : cifra de afaceri, venituri, cheltuieli, profit, numar personal, active-necorporale, corporale- pe categorii

Societatea are un capital social, subscris si varsat in intregime de asociati, in valoare totala de 2.600.000 RON care se divide in 20 parti sociale a cate 130.000 RON fiecare .Profitul realizat, care rezulta din bilantul anual intocmit, este repartizat proportional cu aportul la capital al fiecarui asociat. De asemenea participarea la pierderi este proportionala cu aportul la capital al asociatilor .Societatea tine un registru cu hotararile luate de asociati, in legatura cu activitatea societatii.

Exercitiul economico-financiar incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie al fiecarui an. Primul exercitiu incepe la data constituirii societatii. Evidenta contabila, bilantul contabil si contul de profit si pierderi se prezimta in lei.

Bilantul contabil si contul de profit si pierderi sunt intocmite anual, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul economiei si finantelor. Bilantul contabil si contul de profit si pierderi, dupa aprobarea de catre asociati, vor fi depuse in cel mult 15 zile la Registul Comertului si Directia Judeteana a Finantelor Publice . Beneficiul societatii se stabileste prin bilantul anual intocmit si aprobat de asociati. Beneficiul impozabil se stabileste ca diferenta intre suma totala a veniturilor incasate si suma cheltuielilor efectuate aferente veniturilor.

Din beneficiile societatii se vor prelua, in fiecare an, cel putin 5% pentru formarea fondului de rezerva pana ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social. Daca fondul de rezerva, dupa constituire, s-a micsorat din orice cauza, va fi completat cu respectarea prevederilor aliniatului precedent.

In continuare va voi prezenta analiza evolutiei principalilor indicatori incepand cu anul 2005 :

Anul

Cifra de afaceri (RON)In tabelul urmator voi prezenta veniturile agentiei de turism din anul 2005 pana in anul 2007 :

Anul

Venituri (RON)


In tabelul urmator voi prezenta cheltuielile agentiei de turism din anul 2005 pana in anul 2007


Anul

Cheltuieli (RON)
Profitul in perioada 2003-2006 este prezentat in tabelul urmator:


Anul

Profit (RON)


Activele corporale ale agentiei :

- cladirea unde agentia isi desfasoara activitatea;

-1 aparat de aer conditionat;

- 5 telefoane;

- 1 fax;

-2 xerox-uri

- 4 imprimante full color;

- mobilierul (6 birouri);

- aparatura birotica;

- 7 calculatoarele;


Activele necorporale

- cheltuielile de constituire (reprezentate de suma platita in momentul infiintarii firmei);

- cheltuieli de cercetare-dezvoltare;

- fondul comercial

- brevetul;

- licenta;

- programele informatice

CAPITOLUL II

2.1. Managementul organizatiei

Organizarea agentiei de turism „TRAVIS TOURISM” – Iasi

Agentia este condusa de directorul general Cristian Petrescu si de asociatii sai, administrator Dragos Dascalescu, reprezentant marketing Adrian Gradinaru, reprezentant ticketing Razvan Ujica.

Agentia „Travis Tourism” este impartita in urmatoarele departamente:

- departament turism intern ( incoming )

- departament turism extern ( outgoing )

- departament transport turistic si rent a car

- departament ticketing


Departament turism intern: organizeaza sau propune spre vanzare tururi si sejururi interne; Principalele destinatii oferite turistilor straini dar si romami se concentreza in zona Moldovei ( la manastiri ) Bucovina, Maramures, Valea Prahovei, Delta Dunarii, pe litoral si in statiuni balneo-climaterice. O atentie deosebita este acordata turismului rural, directie prezentaata consecvent si pentru care este pusa la punct colaborarea cu o puternica retea de pensiuni particulare.

T      contractarea spatiilor de cazare cu prestatorii interni;

T      contractarea sau asigurarea srviciilor de transport

T      derularea contractelor incheiate cu prestatorii interni si urmarirea platilor;


Departamentul turism extern (outgoing ): se adreseaza turistilor romani si propune turistilor programe externe propii si porgramele agentiilor touroperatoare colaboratoare.

Programele externe propii sunt Pe urmele vikingilor (plecare din Iasi) Ciao, Italia! (plecare din Iasi), Incursiune la Paris (plecare din Iasi), Coasta Dalmata (plecare din Iasi) iar cele ce de la agentiile touroperatoare sunt Viva espana!; Elvetia Tara Cantoanelor; Ciao, Italia!; Benelux ( Belgia –Olanda-Luxemburg) ; Perlele Mediteranei( Corsica-Sardinia-Sicilia); Orase Imperiale

( Budapesta-Viena ). Deasemenea departamentul extern mai propune si sejururi pentru vara:

charter cu autocarul la Paralia Katerini si Halkidiki Grecia

charter cu avionul in Turcia din Iasi

charter cu avionul din Bucuresti in: Cipru, Egipt ( Hurgadana, Sharm El Sheikh), Tunisia ( Djerba, Hammamet, Sousse, Monastir), Grecia (Corfu, Creta, Kos, Rhodos), Malta, Spania ( Costa Brava, Costa Daurada, Costa del Sol , Ibiza, Palma de Mallorca, Tenerife) , Franta ( Coasta de Azur)

sejururi individuale ( fara transport): Croatia, Bulgaria ( Albena, Nisipurile de aur, Sunny Beach) Grecia (Corfu, Halkidiki, Paralia Katerini); Turcia ( Antalya, Bodrum, Kusadasi )


Departament transport turistic si rent a car: referitor la dotarea propie cu mijloace de transport si echipament, oferta agentie de trusim este urmatoarea: un autocar cu 48 de locuri si 12 autoturisme.

exploatarea, gestionarea, intretinerea bazei materiale la parametri optimi;

organizarea ,conducerea si pregatirea personalului angajat;

transporturi de persoane;

transferuri auto


Departament ticketing: ofera clientilor agentiei posibilitatea sa achizitioneze la cele mai bune preturi bilete de avion pe orice destinatie posibila si cu orice companie aeriana, deasemenea agentia noastra ofera transfer pana /si de la aeroportul Iasi gratuit pentru clientii agentiei. Agentii de ticketing ai agentiei Travis Tourism folosesc softuri foare performante ca World span si Amadeus pentru a fi cat mai eficienti atunci cand au de rezolvat cerintele clientilor.


2.2. Personalul agentiei de turism „Travis Tourism”

In cadrul agentiei de turism „Travis Tourism”, conform organizarii agentiei pe departamente, exista urmatoarea structura de personal:

un director general cu studii superioare

un administrator cu studii superioare

un reprezentant al departamentul de marketing cu studii superioare

2 agenti de ticketing care au studii superioare si cursuri Amadeus

un economist cu studii superioare

reprezentant al depatamentului de transport cu studii superioare

2 soferi autocar cu atestate

3 agenti turism cu studii superioare

Toti angajatii au carte de munca:

Director General:

conduce intreaga activitate a agentei;

organizeaza verifica si controleaza activitatea birourilor si compartimentelor

selectioneaza si incadreaza personalul agentiei

analizeaza fondurile de investitii ale agentiei

face demersuri pentru contractarea de credite

Agentul de turism:

studiul programelor de voiaj

formarea itinerariilor

alcatuirea devizului estimativ al costurilor pentru serviciile prestate

studiul modalitatilor de executare si vanzare a voiajelor

pastrarea in fisiere structurate a informatiilor referitoare la hotelurile existente,

itinerariile vizitelor si excursiilor cuprinse in oferta agentiilor corespondente, mersul trenurilor si cursele aeriene regulate, la vize, pasapoarte, asigurari.

Economistul are ca atributii:

indeplineste sarcinile de efectuare a contabilitatii primare;

gestioneaza intregul patrimoniu al agentiei;

imtocmeste bugetul de venituri si cheltuieli

intocmeste balante contabile lunare

intocmirea bilanturilor contabile pe trimestru si pe an

urmareste efectuarea la timp a alstilor taxelor si impozitelor

Agentul de ticketing:

cauta cea mai buna si mai scurta ruta aeriana pentru destinatia propusa de client

cauta sa obtina cel mai bun pret

consiliaza clientul in legatura cu ruta dorita

Fisa postului- agent de turism


Studii: Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Economia turismului si serviciilor;

Experienta in domeniu: minim 1 an;

Cunostinte complementare: limba engleza, franceza, operare PC;

Subordonare: director general- sef departament turism

Atributii:

concepe programel turistice, pentru vanzare;

efectueaza calculatia de pret

supune analizei si aporbarii sefului de departament programele si tarifele;

solicita incheierea contractelor cu prestatorii, pe care le considera necesare;

pastreaza si actualizeaza permanent tarifele si conditiile tuturor contractelor pe zone geografice;

difuzeaza comenzile si graficele la prestatori;

verifica receptionarea si solicita confirmarea;

propune actiuni si facilitati care sa concentreze un mai mare interes pe oferta interna a firmei;

promoveaza programe si modalitati de vanzare care sa mareasca volumul de incasari;

dezvolta relatii bune cu clientii si furnizorii

consiliaza clientii si incheie contracte.DIRECTOR GENERALADMINISTRATOR


DEPARTAMENT MARKETING


DEPARTAMENT TRANSPORT SI RENT A CARDEPARTAMENT

TICKETING


DEPARTAMENTURISM


AGENT TURISM INTERN

AGENT TURSIM EXTERN

ECONOMIST CONTABIL

2 SOFERI


MECANIC

GHID

2.3 Piata Organizatiei

Agentia TRAVIS TOURISM se adreseaza intregii populati a orasului Iasi si nu numai. Clientii sunt persoane atat fizice cat si juridice care apleaza la agentie pentru satisacerea unor dorinte sau pentru indeplinirea unor nevoi cum ar fi: organizari de vacante, excursi, sejururi, circuite, rezervari hoteliere in tara si in strainatate, bilete de avion, bilete de autocar, inchirieri auto, transferuri auto, asigurari medicale, pachete de servicii pentru calatori in interes profesional.

Piata tinta a agentiei este alcatuita din doua categorii: in primul rand din tineri de 16-23 de ani si in al doilea rand de persoane ce se incadreaza in categoria de varsta 35-45 de ani. Primii aleg excursiile lungi in care nu opteza pentru pachetul complet de servicii, preferand sa ramana mai mult in vacanta cu conditii nepretentioase. A doua categorie de varsta persoanele care deja au copii mari prefera un sejur de durata medie dar sunt clientii cei mai pretentiosi pentru ca ei prefera sa petreaca mai putin timp intr-un concediu dar sa beneficieze de conditiile cele mai bune.2.4. Oferta turistica a Agentiei „TRAVIS TOURISM”-Iasi


Oferta Agentiei „TRAVIS TOURISM” este una din cele mai bune si competitive oferte de produse turistice din Iasi, acest fapt datorandu-se angajatilor agentiei, angajati care sunt cu adevarat profesionisti.

Agentia de turism „TRAVIS TOURISM” ofera toata gama de servicii turistice, de la transport turistic si servicii de rent a car, la excursii in strainatate, in toate tarile, gama de servicii adresandu-se unei categorii de potentiali clienti.

In desfasurarea activitatii sale, agentia de turism „Travis Tourism”-Iasi incheie contracte pe de o parte cu propietarii de baza materiala, iar pe de alta parte cu agentiile de turism partenere. Incheierea afacerilor se face pe baza unui contract tip, referentii de turism avand posibilitatea de a negocia diferitele clauze in cadrul unor anumite limite acceptate de comun acord.

Preturile se stabilesc in functie de tarifele practicate de prestatori si preturile practicate la produsele similare de catre concurenti. Comisionul practicat de agentie este variabil, acesta diferentiindu-se pe produse turistice.

Agentia dispune de personal specializat care ofera informatii complete si consultare la cerere privind destinatiile turistice, cat si posibilitatile de transport in functie de disponibilitatile si optiunile clientului.

Nivelul calitativ al serviciilor si produselor oferite este unul ridicat, dar activitatea agentiei poate fi imbunatatita printr-un management mai eficeint al resurselor si o structurare a activitatilor angajatilor. In tabelul de mai jos este prezentat numarul de programe turistice oferite de agentieTabel nr. 2 Numarul programelor turistice oferite de agentie

Tip program turistic

Numar programe

Pondere (%)

InternExternTratamentTotal

Fig. nr. 1 Structura ofertei turistice oferite de „Travis Tourism”

2.4.1.Oferta de programe turistice interne

Agentia de turism „Travis Tourism”-Iasi propune si realizeaza o oferta diversificata de programe turistice in tara, circuite turistice desfasurate in zonele montane si pachete turistice cu oferte atat pentru litoral, cat si in statiunile de munte.

Diversitatea ofertei turistice ofera posibilitatea de a alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Aceasta diversitate rezulta din relatiile agentiei cu multe agentii touroperatoare foarte importante din tara.

In acest moment, oferta interna a agentiei se bazeaza foarte mult pe litoralul romanesc si pe tururile la manastirile din Moldova.

In functie de durata sejurului, produsele turistice pentu zonele romanesti se disting la agentia studiat, produse turistice de sejur lung (6-10 zile ) si produse turistice de sejur scurt ( sau week-wnd) care dureaza 2-3 zile.

Pentru sezonul estival 2008 agentia propune pentru turismul pe litoral ofertele a trei mari agentii touroperatoare oferte ce cuprind toate statiunile de pe litoral.

Avind in vedere faptul ca oferta pentru litoral este o oferta de sezon, produsele turistice oferite de agentiile touroperatoare sunt sejururi de la 6 pana la 10 zile.

Agentiile touroperatoare cu care agentia „Travis Tourism” colaboreaza pentru a satisface nevoile clientilor ce doresc sa-si petreaca vacanta la mare sunt urmatoarele:

InterTour Bacau, Mareea si Olimp.

Ofertele acestor agentii sunt foarte diverse si sunt de o forte buna calitate. Serviciile oferite de aceste agentii sunt deasemenea de foarte buna calitate si sunt forte prompte.

Deasemenea colaborarea cu aceste agentii este foarte practica, deoarece rezervarile se pot face prin telefon sau mai simplu prin internet.

De exemplu colaborarea cu agentia Mareea este de foarte buna calitate deoarece rezervarile se pot face pe internet, fapt ce face ca clientului sa ii poti comunica imediat disponibilitatile la hotelul pe care la cerut. Atunci cand folosesti sistemul agentiei Mareea nu faci decat sa ii prezinti oferta clientului si imediat ce el a ales un hotel tu nu faci decat sa accesezi site-ul www.mareea.ro si sa verifici daca hotelul este liber.

Exemplu de oferta a agentiei Mareea la Hotel Sulina

HOTEL SULINA ** - MAMAIA

Adresa: Statiunea Mamaia, Jud.Constanta
Situare: 50 m de plaja, in centrul statiunii, aproape de Aqua Magic


Plaja: larga, nisipoasa, intrare lina in mare

Dotari generale: renovat, 61 camere duble, 63 camere duble cu pat matrimonial, 4 apartamente, restaurant, terasa, bar.
Dotari camere: camere duble dotate cu baie, balcon,  frigider, TV, baie proprie, apartament dotat cu frigider, TV cablu, 1 baie cu cada, 1 baie de serviciu, aer conditionat, living cu canapea extensibila, dormitor cu pat matrimonial.

Servicii de masa: se serveste in sistem bonuri valorice, la restaurantul propriu. MD = mic dejun 14 ron/ zi/ persoana; P/C = pranz/cina 28 ron/ zi / persoana.

Facilitati copii: copii 0-12 ani cazare gratuit in camera cu 2 adulti, pat suplimentar (pliant) pentru copil peste 12 ani , 20 ron/zi (la acest tarif se aplica si comisionul agentiei).
Hotel Sulina ** Mamaia

Tarif in lei/pers/loc in camera dubla, serie de  6 nopti.

Sejur

Cazare

Cazare + MD (14 ron)

Cazare + MD+P sau C (42 ron)

Cazare + P sau C (28 ron)

Cazare + P + C (56 ron)

Cazare + MD + P + C (70 ron)

15-Jun-07

21-Jun-0721-Jun-07

27-Jun-0727-Jun-07

3-Jul-073-Jul-07

9-Jul-079-Jul-07

15-Jul-0715-Jul-07

21-Jul-0721-Jul-07

27-Jul-0727-Jul-07

2-Aug-072-Aug-07

8-Aug-078-Aug-07

14-Aug-0714-Aug-07

20-Aug-0720-Aug-07

26-Aug-0726-Aug-07

1-Sep-071-Sep-07

7-Sep-077-Sep-07

13-Sep-07

Hotel Sulina ** Mamaia

Tarif in lei/pers/loc in camera dubla, serie de  8 nopti.

Sejur

Cazare

Cazare + MD (14 ron)

Cazare + MD+P sau C (42 ron)

Cazare + P sau C (28 ron)

Cazare + P + C (56 ron)

Cazare + MD + P + C (70 ron)

16-Jun-07

24-Jun-0724-Jun-07

2-Jul-072-Jul-07

10-Jul-0710-Jul-07

18-Jul-0718-Jul-07

26-Jul-0726-Jul-07

3-Aug-073-Aug-07

11-Aug-0711-Aug-07

19-Aug-0719-Aug-07

27-Aug-0727-Aug-07

4-Sep-074-Sep-07

12-Sep-07

Hotel Sulina ** Mamaia

Tarif in lei/pers/loc in camera dubla cu pat matrimonial, serie de 6 nopti.

Sejur

Cazare

Cazare + MD (14 ron)

Cazare + MD+P sau C (42 ron)

Cazare + P sau C (28 ron)

Cazare + P + C (56 ron)

Cazare + MD + P + C (70 ron)

15-Jun-07

21-Jun-0721-Jun-07

27-Jun-0727-Jun-07

3-Jul-073-Jul-07

9-Jul-079-Jul-07

15-Jul-07

15-Jul-07

21-Jul-0721-Jul-07

27-Jul-0727-Jul-07

2-Aug-072-Aug-07

8-Aug-078-Aug-07

14-Aug-0714-Aug-07

20-Aug-07

Hotel Sulina ** Mamaia

Tarif in lei/pers/loc in camera dubla cu pat matrimonial, serie de 8 nopti.

Sejur

Cazare

Cazare + MD (14 ron)

Cazare + MD+P sau C (42 ron)

Cazare + P sau C (28 ron)

Cazare + P + C (56 ron)

Cazare + MD + P + C (70 ron)

16-Jun-07

24-Jun-0724-Jun-07

2-Jul-072-Jul-07

10-Jul-0710-Jul-07

18-Jul-0718-Jul-07

26-Jul-0726-Jul-07

3-Aug-073-Aug-07

11-Aug-0711-Aug-07

19-Aug-0719-Aug-07

27-Aug-0727-Aug-07

4-Sep-074-Sep-07

12-Sep-07

Hotel Sulina ** Mamaia

Tarif in lei/pers/loc in apartament (3 persoane), serie de 6 nopti.

Sejur

Cazare

Cazare + MD (14 ron)

Cazare + MD+P sau C (42 ron)

Cazare + P sau C (28 ron)

Cazare + P + C (56 ron)

Cazare + MD + P + C (70 ron)

15-Jun-07

21-Jun-0721-Jun-07

27-Jun-0727-Jun-07

3-Jul-073-Jul-07

9-Jul-079-Jul-07

15-Jul-0715-Jul-07

21-Jul-0721-Jul-07

27-Jul-0727-Jul-07

2-Aug-072-Aug-07

8-Aug-078-Aug-07

14-Aug-0714-Aug-07

20-Aug-0720-Aug-07

26-Aug-0726-Aug-07

1-Sep-071-Sep-07

7-Sep-077-Sep-07

13-Sep-07

Pe langa ofertele pentru litoral agentia Travis are si oferte pentru zonele montane, cum ar fi urmatorul Circuit in Nordul Moldovei:


Circuit in Nordul Moldovei

Servicii incluse:

6zile -5 nopti, cazare in hotel de 2*-3*;

mic dejun, prinz si cina;

transport cu autocar cu aer conditionat.


PROGRAM:

Ziua 1 - deplasarea spre Sinaia. Vizitarea Palatului Peles, Pelisor si a Bisericii din Sinaia. Cazare si cina la Predeal.

Ziua 2 - mic dejun. Deplasare spre Castelul Bran, care este asociat cu numele lui Dracula. Vizitarea Cetatii Rasnov, dejun in Poiana Brasov. Cazare si cina la Brasov.

Ziua 3 – mic dejun,, vizitarea centrului istoric al brasovului. Deplasare pe traseul Tusnad-Miercurea Ciuc-Gheorgieni-Lacu Rosu-Cheile Bicazului-Piatra Neamt. Cazare si cina la Piatra Neamt.

Ziua 4 – mic dejun, se viziteaza Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Targu Neamt. Pranz in Targu Neamt. Deplasare spre Manastirea Neamt cu vizitarea manastirii. Cazare si cina in Suceava.

Ziua 5 – mic dejun. Se viziteaza Manastirea Humor, Voronet, Moldovita, Sucevita. Pranz la Radauti. Se viziteaza Manastirea Putna . Cazare si cina la Suceava.

Ziua 6 – mic dejun. Se viziteaza Drogormirna, Casa Memoriala Mihai Eminescu din Ipotesti. Pranz la Botosani. Plecare spre Vaslui.


2.4.2. Oferta de programe turistice externe


In perioda mai – septembrie 2008 agentia de turism propune urmatoarele pachete turisitice pentru petrecerea concediilor in urmatoarele tari:

Tabelul nr. 3. Pachete tursitice pe tari.

Grecia

Turcia

Bulgaria

Spania

Tunisia

Egipt

Paralia Katerini

Antalya

Nisipurile de Aur

Palma de Mallorca

Djerba

Sharm el Sheikh

Halkidiki

Bodrum

Albena

Ibiza

Hammamet

Hurghada

Corfu

Kusadasi

SunnyBeach

Costa Brava

Sousse


CretaCostaDaurada

Monastir


KosCosta del SolRhodosTenerife
Pentru acest tip de sejururi, agentia ofera pachete turistice ce cuprind:

T      servicii turistice in sistem de pensiune completa – All inclusive;

T      pachete de la 140 de euro in extresezon pana la 700 de euro pentru un sejur de 7 zile pentru o persoana.

T      Se asigura transportul , cazarea si serviciile de masa in pensiune completa.

Tot pe plan extern agentia Travis mai ofera o gama foarte larga de circuite tematice pentru anul 2008, cum ar fi:

Nopti albe la Helsinki, Tallin si St. Petersburg

Momente britanice - Londra

Pe urmele vikingilor (plecare din Iasi)

Ciao, Italia! (plecare din Iasi)

Incursiune la Paris (plecare din Iasi)

Coasta Dalmata (plecare din Iasi)
Exemplu de circuit la Paris: Incurisune la Paris.

Incursiune la Paris

Circuit 10 nopti/11 zile cu autocarul

Plecari: 8 august si 3 septembrieZiua 1: Iasi - Budapesta

Plecare din Iasi la ora 04:00 din piata Palatului Culturii pe traseul Iasi - Oradea - Budapesta. Sosire si cazare in Budapesta (hotel 2*+). Honor Hotel.


Ziua 2: Budapesta – Regensburg - Nurnberg

Mic dejun. Dimineata, se face un tur panoramic, cu autocarul, al capitalei ungare (Citadela, Biserica Matyas, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Dunarea, Catedrala Sf. Stefan, Parlamentul si Podul cu Lanturi), dupa care se pleaca catre Austria. Dupa trecerea frontierei calatorie pe traseul Viena, Linz, Regensburg, Nurnberg. Cazare in Nurnberg (hotel 2*). Etap Hotel Erlangen.


Ziua 3: Nurnberg - Strasbourg

Mic dejun. Intrare in Nurnberg si tur de oras ce include: Casa lui Albercht Durer, Cetatea Medievala, Catedrala Sankt Sebaldus, Fantana cea Frumoasa, Vechea si Noua Primarie Continuarea calatoriei spre Strasbourg. Tur de oras in Strasbourg: centrul istoric cuprins intre bratele raului Rin in “Grande Ile” cu Catedrala Notre - Dame, Casa Kammerzen (1589), Castelul Rohan, cartierul “Mica Franta” si zona Parlamentului si Consiliului Europei. Cazare in zona Strasbourg (hotel 2*). Etap Vigie.


Ziua 4: Strasbourg - Reims - Paris

Mic dejun. Plecare spre Paris cu scurta oprire la Reims, pentru vizitarea catedralei din localitate - loc de incoronare a Regilor Frantei. Intrare in Paris. Tur de oras: Piata Bastilei - Cartierul Latin - Catedrala Notre Dame - Conciergerie - D’Orsay - Les Invalides - Tour Eiffel - Trocadero - Place Charles de Gaulle - Champs Elysee - Marele si Micul Palat - Piata Concorde - Madeleine - Opera Garnier - Place Vendome - Gradinile Tuileries - Luvru - Primaria - Centrul George Pompidou - Places des Vosges - Place Pigalle - Sacre Coeur. Cazare langa Paris (hotel 2*). Etap Paris.


Ziua 5: Paris

Mic dejun. In cursul diminetii se propune deschiderea perspectivei pariziene prin ascensiunea in Turnul Eiffel. Apoi se viziteaza Muzeul Luvru (cu cele mai mari colectii de arta din lume) si catedrala Notre Dame. Turul continua cu vizitarea Domului Invalizilor (mormantul lui Napoleon) si a Cartierului Montmartre (catedrala Sacre Coeur si vestitul cabaret Moulin Rouge). Timp liber. Cazare la acelasi hotel. Etap Paris.


Ziua 6: Paris - Versailles - Paris

Mic dejun. Dimineata, vizita la Palatul Versailles: apartamentele regale, sala oglinzilor, gradinilnile palatului, Micul si Marele Trianon. Dupa-amiaza, vizita continua in Cartierul La Defense. Seara, incursiune in Cartierul Latin (Universitatea Sorbona). Timp liber. Optional, croaziera pe Sena. Cazare la acelasi hotel. Etap Paris.


Ziua 7: Paris (Valea Liorei, Disneyland)

Mic dejun. Zi libera pentru descoperirea altor colectii muzeale ale Parisului sau pentru excursie optionala pe Valea Loirei (Valea Regilor, cu renumitele castele Chambord, Blois si Cheverny) sau la parcul de distractii Disneyland. Cazare in acelasi hotel. Etap Paris.


Ziua 8: Paris - Ausburg

Mic dejun. Plecare de dimineata spre Stuttgart. Etapa de autocar cu pauzele legale si oprire pentru pranz. Cazare in zona Munchen (hotel 2*). Hotel Etap Augsburg.

Ziua 9: Munchen – Salzburg - Viena

Mic dejun. Oprire pentru vizita in capitala Bavariei: turul centrului istoric cu Piata Stachus si Poarta lui Carol, Marienplatz, Primaria noua si Primaria Veche cu Muzeul Jucariilor si Catedrala Frauenkirche. Calatorie la poalele Alpilor catre Salzburg si vizita a zonei centrale: Domplatz cu Catedrala, Residenplatz cu Fantana Rezidentei si Palatul Rezidential, Piata del Capitolio, Getridegasse cu Casa Mozart, Gradinile Mirabell si Hohensalzburg. Tranzitarea Austriei si sosire la Viena. Cazare in zona Viena (hotel 2*). Hotel Etap Viena.


Ziua 10: Viena - Budapesta - Oradea

Mic dejun. Sosire si vizitarea Ringului Vienez (Opera, Parlamentul, Teatrul, Piata Maria Tereza, Stadpark, Primaria, Burggarten, Universitatea, Biserica Votiva, Bursa, Hofburg cu gradinile imperiale). Plecare din Viena catre tara. Sosire si cazare in Oradea (hotel 3*). Hotel Iris Bors.


Ziua 11: Oradea - Iasi

Mic dejun. Se calatoreste pe ruta Oradea - Cluj Napoca - Bistrita - Campulung Moldovenesc - Iasi. Sosire seara in Iasi.


Tarif:    499 EUR - pentru 42 de turisti inscrisi.

525 EUR - pentru 37 de turisti inscrisi.


Servicii incluse:

• transport autocar 3* (aer conditionat, scaune rabatabile, instalatie audio-video);

• 10 nopti cazare conform programului: 1 Budapesta (camera tripla), 1 Nurnberg (camera dubla), 1 Starsbourg (camera tripla), 4 Paris (camera tripla), 1 Ausburg (camera dubla), 1 noapte Vienna (camera dubla), 1 noapte Oradea (camera dubla);

• 2 mic dejunuri, la Budapesta si Oradea;

• ghid si insotitor de grup.Nu sunt incluse:                      Programe optionale:

• taxele de intrare la obiectivele turistice;                 • croaziera pe Sena: 10 EUR;

• mesele si alte cheltuieli personale;                         • ascensiune in Turnul Eiffel: 10 EUR;

• asigurarea medicala obligatorie.                             • Excursie pe Valea Loirei: 35 EUR.


Suplimente optionale:

• cazare in camera dubla la Budapesta, Paris, Strasbourg, 55 EUR;

• 8 mic dejunuri in Nurnberg, Strasbourg, Paris, Munchen si Viena: 55 EUR;

• copilul sub 12 ani, al treilea in camera, plateste un tarif redus in valoare de 320 EURO.

NB: Tarifele pentru suplimente sunt valabile pentru intregul circuit.


Date de plecare: 8 august, 3 septembrie 2008


Acte necesare:

• pasaport sau carte de identitate.


Conditii de comercializare:

• Conform contractului de calatorie incheiat cu agentia de turism (Atentie la conditiile de retragere!);

• In cazul unui grup mai mic decat 40 de turisti, tariful se recalculeaza;

• Agentia isi rezerva dreptul ca, din motive obiective, sa aduca modificari programului, fara a-i afecta structura in ansamblu, oferind servicii similare;

• La inscriere se achita un avans de 100 EUR, avand posibilitatea de a opta pentru locul din autocar;

• Clasificarea hotelurilor in care se face cazarea este conform criteriilor locale, specifice fiecarei tari;

• Respectarea orei de intalnire este obligatorie, deoarece orice intarziere atrage dupa si nerespectarea programului;

• Este indicat ca fiecare turist sa aiba aprox. 150 - 200 EUR pentru programul turistic, intrarile la muzee, etc.;

• La vizitarea obiectivelor se merge in grup si se respecta durata de timp prestabilita de conducatorii grupului (ghidul si insotitorul de grup).


Travis Tourism

Iasi, Bd. Stefan cel Mare 1

Tel: 0232 – 237171

E-mail: office@travis.ro       


2.4.3 Oferta turistica de transport si “Rent a car” a Agentiei Travis

Tourism

Agentia de turism Travis Tourism dispune de un autocar de 48 de locuri cu care se pot organiza diferite circuite la cerere si care se poate inchiria daca este disponibil.

Deasemenea dispune si de 16 automobile care pot fi inchiriate cu sau fara sofer.

Daca clientul doreste sa ajunga la o destinatie anume nu trebuie decat sa indeplineasca conditiile din contract si sa plateasca banii, de restul se vor ocupa angajatii agentiei.

Oferta inchirieri auto

Pentru serviciile de Rent-a-car, TRAVIS TOURISM pune la dispozitie autoturisme confortabile, soferi civilizati si experimentati si un serviciu profesional, astfel incat calatoria Dumneavoastra sau a invitatilor Dumneavoastra in Romania sa fie sigura si confortabila.


Transfer auto cu sofer:

Iasi - Aeroportul / Gara Iasi:   10 EUR/masina/sens

Iasi - Bucuresti (Otopeni):     170 EUR/masina/sens


Tabel nr. 4. Inchirieri auto

Clasa

Model auto

1 zi

2 - 3 zile

4 - 7 zile

8 - 14 zile

400 Km

Nelimitat

Nelimitat

Nelimitat

Nelimitat

A

Seat Ibiza


tarif

400Km


+0,2 EUR/Km
Fiat Grande Punto

Peugeot 206

Renault Clio Symbol

B

Dacia Logan

Opel Astra

Citroen C4

Ford Focus Sedan

Renault Megane Sedan

Honda Civic

C

VW Passat

Toyota Avensis

Honda Accord

D

Citroen Xsara Picasso

Opel Zafira (5+2 locuri)

Fiat Ducato (8+1 locuri)

NB: 1) tarife in EURO/zi, fara limita de Km, incluzand asigurare RCA si FULL CASCO;

Tarifele nu includ combustibilul

sofer: +35 EUR/zi; sofer-ghid: +35 EUR/zi (cazarea nu este inclusa)


Conditii de inchiriere:

Varsta minima: 21 ani; permis de conducere: valabil pt. categ. B, minim 1 an vechime

Perioada minima de inchiriere: 24 ore; primele 2 ore dupa 24 ore sunt gratuite.

Mijloace de plata: numerar, OP, carti de credit (VISA, Eurocard/Mastercard)

Preluare / predare auto in alta locatie decat sediul firmei: la cerere

Parasirea teritoriului Romaniei: doar cu aprobare scrisa (procura)

Taxe si amenzi rutiere: cad in responsabilitatea persoanei care inchiriaza

Modele auto: firma isi rezerva dreptul de a schimba masina, din motive obiective,

cu o alta din aceeasi clasa

Garantie materiala obligatorie: 300 EUR/masina, 500 EUR/Fiat Ducato2.4.4 Oferta de bilete de avion

Agentia de turism “Travis Tourism” agentia acreditata IATA si reprezentant al Companiei aeriene Austrian in Iasi.

Agentia foloseste pentru serviciile de ticketing 2 sisteme de ticketing foarte performante, si anume Wold Span si Amadeus.

Deasemenea daca un client achizitioneaza un bilet cu plecare din Iasi de la agentia Travis beneficiaza de transfer gratuit de acasa la aeroport la dus si la intors.


2.5 Consumatorii si Clientii


Dispunand de un personal bine pregatit si cu o bogata experienta in domeniu, o reclama adecvata si prin calitatea serviciilor oferite, TRAVIS TOURISM si-a creat o clientela proprie stabila, statisticile efectuate in ultimul an reflectand o spectaculoasa crestere a numarului clientilor, devenind astfel un nume de referinta pe piata de turism ieseana.

Valorile care sustin la realizarea misiunii si scopurilor propuse de agentie, deriva din responsabilitatea sociala pe care societatea si-o asuma fata de consumatori si clienti prin :

servicii de calitate;

preturi corecte (fair pricing);

publicitate etica;

servicii adaptate clientilor;

satisfacerea asteptarilor clientilor;

informarea corecta;

protejarea intereselor clientilor;

respectarea contractelor si obligatiilor profesionale.

Clientii agentiei sunt persoane fizice cu venituri lunare medii si mari care doresc sa isi petreaca timpul liber in tara sau in strainatate achizitionand de la agentie pachete de se rvicii turistice iar persoanele juridice, oamenii de afaceri ai Iasului sunt considerati cei mai buni clienti ai firmei. Ei vor beneficia de avantaje speciale: reduceri de prêt, servicii suplimentare.

2.6 Dimensiune si structura pietei

2.6.1 Dimensiunea pietei

Dupa ce agentia si-a stabilit obiectului de activitate trebuie sa tine cont de urmatoarele dimensiuni:

a)     Capacitatea pietei aceasta ne spune cat s-ar putea consuma sau utiliza anual, din produsul de refernta si poate fi masurata prin mai multi indicatori:

volumul cererii: se poate face o estimare exacta doar pe baza studiilor de piata

volumul ofertei: se iau in calcul posibilitatile firmei

b)     Aria (localizarea) pietei - localizarea teritoriala a activitatii unei intreprinderi,


2.6.2 Structra pietei

Structura pietei e stabileste in functie de:


1.Criterii socio-demografice:

varsta ;

ocupatia ;

nivelul de pregatire ;

veniturile ;

domiciliul ;

sex ;


2.Criterii comportamentale:

motivul;

tipul produsului.


2.7 Dinamica pietei


Piata agentiei are un caracter dinamic, datorita modificarilor permanente ale nevoilor consumatorilor, ceea ce se reflecta in dimensiunile, structura si fizionomia agentiei, precum si in tendintele pietei totale si ale produselor. Evident, orice agentie doreste sa-si extinda piata, mai ales ca de obicei exista diferenta intre piata efectiva (dimensionarea pietii atinsa la un moment dat) si piata potentiala (dimensiunea posibila a pietii masurata cu o numita probabilitate), extindere ce se concretizeaza in sporirea volumului vanzarilor si a cotei de piata a agentiei.

Domeniul turistic constituie in momentul de fata cel mai dinamic sector al economiei romanesti, statisticile indica o crestere accentuata a investitiilor in proprietatile turistice numeroase companii investesc in construirea de proprietati turistice.

2.8 Concurenta

TRAVIS TOURISM, se situeaza pe o piata cu concurenta crescuta, existand in Iasi circa o suta de agentii de turism. Dintre acestea se remarca: Agentia Meridian Turism Across Travels Iasi Prima Tours Iasi Agentia Turism Olimp-Iasi Iasi Eurovoyage Atlantic Turism Iasi Agentia Giramondo, Smart Travel, Agentia Vanghelis

Agentia TRAVIS se bazeaza pe anumite calitati constitutive pe care nici una dintre firmele concurente nu le prezinta in totalitate. Atuurile pe care firma mizeaza sunt cele stabilite de studiile de piata si sunt astfel concepute incat sa raspunda nevoilor si asteptarilor clientilor. In primul rand agentia ofera o gama variata de servicii pentru toti clientii sai. Incepand din momentul in care a intrat in contact cu agentia o persoana este indrumata sa aleaga tipul de serviciu pe care o intereseaza. Fie ca este vorba de o excursie in strainatate, la mare sau la munte sau doar de un week-end unui client i-se pot oferi mai multe variante. Promisiunile pe care firma le face nu sunt niciodata incalcate indiferent de situatie, pentru ca agentia noastra este cel mai serios partener.

Pentru a face fata concurentei agentia trebui sa-si diversifice oferta fata de concurenta, sa cunoasca bine structura si intensitatea concurentei, cauzele succesului concurentilor importanti, formele in care se manifesta, pentru ca pe aceasta baza sa-si evalueze sansele de supravietuire,racordandu-si la realitate, obiectivele prioritare si adoptand cele mai potrivite strategii concurentiale. Obiectul concurentei nu-l constituie doar pretul, cum apare la prima vedere, ci si produsul, si distributia si promovarea, care constituie elementele mixului de marketing. De aceea, se considera, ca de fapt, cauzele succesului unei agentii se gasesc in: buna calitate a produsului, lansarea de produse noi, preturi competitive, avantaje in privinta costului, buna ei localizare, marimea si importanta firmei, dominarea canalelor de distribuire, metode de vanzare si distributie, publicitate si promovare, desing.

TRAVIS TOURISM se distinge de concurenta sa prin serviciile oferite, serviciile gratuite, bonusurile pentru fidelitate, profesionalismul si competenta angajatilor.


Capitolul 3 Concluziile Raportului

In urma celor doua saptamani jumatate de practica la agentia de turism TRAVIS TOURISM, am avut posibilitatea de a invata multe lucruri noi despre desfasurarea unei activitati de turism intr-o agentie.

Datorita unei echipe competente, agentia ofera clientiilor servicii de cea mai buna calitate, motiv pentru care se regaseste printre una din cele mai renumite agentii din Iasi. Ea s-a impus prin corectitudine, profesonalism fata de clientii sai castigandu-le astfel increderea si respectul.

In prima saptamana am facut cunostiinta cu personalul agentiei, cu spatiile firmei, am luat la cunostiinta toate produsele care se comercializeaza. Mi-au fost prezentate regurile de protectia muncii si modul de oragnizare a firmei. Am avut ocazia de a participa la activitatea de servire a clientilor si am urmarit modul de incasare a contravalorii serviciilor vandute precum si eliberarea de documente corespunzatoare (factura, chitanta, ordin de plata).

A doua saptamana am asistat la interviurile de recrutare pentru un post de agent de turism deoarece unul din agentii a fost nevoit sa isi dea demisia. Am mai avut posibilitatea de a vorbi direct cat si telefonic cu clintii oferindu-le informatii cu privire la noile oferte ale agentiei.

Interiorul agentiei este unul primitor, realizat printr-o multitudine de decoratiuni, lumina, aer conditonat, muzica, angajatii care creeaza o atmosfera destinsa prin comportament, vestimentatie si exprimare fata de angajati. Toate acestea fiind aranjate pentru a da o imagine favorabila firmei si de a atrage clinetii tinta.

In utimele zile de practica am avut ocazia sa discut cu reprezentantul agentiei si am impreuna cu el ajuns la concluzia ca TRAVIS TOURISM a inregistrat o cretere dinamica pe piata turistica, pe fondul unei oferte extrem de variate de la vacante in tara si in strainatate la circuite proprii, excursii, sejururi, rezervari hoteliere in tara si in strainatate, bilete de avion, autocar, asigurari medicale, pachete de servicii pentru calatorii in interes profesional.Am mai observat ca numarul contractelor a crescut in ultima perioada unul din motivele principale fiind deschiderea sezonului estival de vara.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani