Simbolizarea rulmentiilor referat


Simbolizarea rulmentiilor


Simbolizarea rulmentiilor este necesara: la marcarea pe fiecare rulment, la notarea pe desene tehnice si in listele de schimb, la precizarea comenzilor si livrarilor, pentru catalogarea tuturor tipodimensiunilor si identifi carea interschimbabilitatii lor din cataloage.Simbolizarea se face prin cifre sau prin grupe de cifre ce caracterizeaza rulmentul ca marime – serie de latimi pentru acelasi diametru interior d – tip – caracteristici speciale.

Gradul preciziei al rulmentilor se simbolizeaza prin litere.

Simbolul rulmentilor se compune din simbolul de baza, sub forma de cifre, litere, sau alfanumeric si din simbolurile suplimentare.

Semnificativa este grupa ultimelor doua cifre caracteristice marimii rulmentului. Pentru diametre interioare d cuprinse intre 20 si 495 mm, numarul constituit din ultimele doua cifre ale simbolului unui rulment prin inmultire cu numarul 5 indica diametrul d. De exemplu, diametrul d al unui rulment reprezinta simbolul 92218 este: d = 18 · 5 = 90 mm, care este si diametrul nominal al fusului.Corespunzator acestei marimi, celelalte dimensiuni ale rulmentului se extrag din catalog sau din tabele cuprinse in standarde.

Citirea simbolurilor se face astfel : -prima cifra reprezinta seria de latimi, a doua cifra seria diametrelor exterioare pentru acelasi diametru interior.

In tabelul 1.19 sunt redate simbolurile de rulmenti pentru principalele tipuri.


Simbolul alezajelor cu diametrul pana in 9 mm inclusiv este o cifra care reprezinta diametrul in mm. Simbolurile alezajelor cu diametrul interior cuprins intre 10 si 17 mm inclusiv sunt cele din tabelul 1.20.

In fig. 1.49 sunt idicate example de alcatuire a simbolurilor de baza.

Simbolurile suplimentare sunt reprezentate prin litere si cifre care se aseaza inainte sau dupa simbolul de baza al rulmentului. Aceste simboluri se refera la partile componente ale rulmentilor, la caracteristicile speciale constructive, la modul de etansare a rulmentului, la materialul coliviei, la constructia si ghidarea coliviei si altele.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Scriitori romani