Activitati internationale - altele referatAlte activitati internationale

In cursul anului 2004 Banca Nationala a beneficiat, pe baza bilaterala, de asistenta tehnica de la Deutsche Bundesbank in domeniul auditului intern si de la Banca Angliei in domeniul tintirii inflatiei.

In ceea ce priveste activitatea de recuperare a creantelor externe ale Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si alte activitat i externe, derulate in baza acordurilor guvernamentale, de cliring si comerciale inainte de 31 decembrie 1989, incepand cu anul 1998 Banca Nationala a Romaniei a reiterat pozitia sa prezentata Ministerului Finantelor Publice, in calitate de membra a Comisiilor Interdepartamentale pentru recuperarea creantelor externe, potrivit careia prevederile legislatiei care guverneaza reglementarea creantelor externe ale Romaniei nu sunt compatibile cu atributiile bancii centrale, fiind oportune simplificarea si actualizarea cadrului legislativ de desfasurare a acestei activitati.

In urma demersurilor Bancii Nationale, Ministerul Finantelor Publice a initiat, in cursul anului 2004, unele acte normative de modificare a cadrului legislativ de desfasurare a activitatii de recuperare a creantelor, in baza carora BNR nu mai are atributii in cadrul Comisiilor Interdepartamentale si nu mai figureaza ca membra a acestora.

La data de 23 martie 2005, Banca Nationala a Romaniei a incheiat un Memorandum de intelegere referitor la cooperarea si schimbul de informatii cu banca centrala a Indoneziei. Prin incheierea acestui document, cele doua parti isi propun promovarea cooperarii in domeniul economico-financiar, schimburi de opinii cu privire la politicile macroeconomice, monetare si ale cursului de schimb, sistemul bancar, reglementarea si supravegherea bancara. Memorandumul de intelegere are o valabilitate de doi ani.

De asemenea, la propunerea bancii centrale a Malayeziei din anul 2004, in cursul anului 2005 au fost continuate negocierile cu privire la incheierea unui Memorandum de intelegere referitor la cooperarea si schimbul de informatii intre cele doua banci, cu un continut asemanator celui deja incheiat pe relatia Indonezia.


>

Tot pe linia activitatii internationale a continuat si in 2005 organizarea in cadrul BNR a unor conferinte si seminarii cu participare internationala (BRI, FMI, banci centrale).

In perioada 4-7 iulie 2006 a avut loc la Bucuresti cea de a V-a sesiune a Comisiei mixte romano-kazahe de colaborare economica si tehnico-stiintifica. Cu acest prilej a fost reafirmata dorinta ambelor banci centrale de a dezvolta relatii de cooperare, de a beneficia de schimb de experienta si documentatie de specialitate, precum si de a promova programe comune de asistenta tehnica, fara incheierea unui acord.

Pe parcursul anului 2006 au fost continuate negocierile privind continutul articolelor din proiectul Memorandumului de Intelegere privind Cooperarea si Schimbul de Informatii intre Banca Nationala a Romaniei si Banca Centrala a Tunisiei, respectiv intre Banca Nationala a Romaniei si Banca Negara Malaysia, in scopul convenirii variantei finale a textului si al semnarii documentelor in cursul anului 2007.


ECoduri.com - Coduri postale - adresa, caen, cor
Politica de confidentialitateCopyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani