Economia globala a cunoasterii - Referat
Economia globala a cunoasterii - ReferatSOCIETATILE SECRETE SI DISCRETE

' exista o putere extrem de bine organizata, subtila, completa, patrunzatoare, care te condamna doar pentru ca indraznesti sa respiri.'

Presedintele Woodrow Wilson

       Istoria este saturata de comentarii soptite despre societatile secrete, de relatarile celor mai in varsta sau ale preotilor, care au pazit cu sfintenie secretele interzise ale strabunilor, ale oamenilor importanti, care s-au intalnit in taina pentru a directiona cursul civilizatiei.

Cea mai veche societate secreta este Fratia Sarpelui, denumita si Fratia Dragonului, care mai exista si astazi sub alte numeroase denumiri. Fratia Sarpelui este devotata pazirii cu strasnicie a 'secretului timpurilor' si recunoasterii lui Lucifer ca fiind, in viziunea lor diabolica, in mod complet fals, unicul Dumnezeu. Daca nu credeti in Lucifer sau Satana, trebuie sa intelegeti ca exista o mare masa de oameni care nu gandeste ca voi. Unii nu cred in rasism, dar sunt milioane care cred, iar felul in care actioneaza acestia, bazandu-se pe ceea ce cred, ne va afecta si pe noi. Este foarte clar ca manipularea religioasa a jucat intotdeauna un rol foarte important in cadrul acestor organizatii. Majoritatea pretind (in mod evident fals) ca sunt in legatura cu o sursa superioara, divina (ei fiind de fapt in legatura cu forte satanice).Secretele acestor grupuri sunt atat de profunde, incat numai cei alesi, care sunt foarte putini, au voie sa le cunoasca si le pot intelege. Acesti oameni pretind ca isi folosesc cunostintele in beneficiul omenirii. Dar noi cum putem sti daca este asa sau nu, odata ce totul este tinut in cel mai mare secret? Din fericire, unele dintre aceste secrete au devenit publice.

       Ceea ce este ciudat este ca in cadrul societatii tribale primitive, toti adultii erau membri. Grupurile erau separate, de obicei, in grupuri de femei si grupuri de barbati. Barbatii erau cei care, de obicei, dominau cultura. Aceasta seamana surprinzator de mult cu multe dintre societatile secrete actuale. Asta nu poate insemna decat ca societatile secrete lucreaza in favoarea autoritatilor, nu impotriva lor. Astfel societatile secrete sunt insasi autoritatea in stat. Acest lucru tinde sa contracareze afirmatiile cum ca toate societatile secrete sunt dedicate 'distrugerii autoritatilor deja constituite', dar este valabil numai pentru societatile secrete care au ca membri o mare majoritate a populatiei. Si numai cateva dintre cele importante intra in aceasta categorie.

       De fapt, societatile secrete oglindesc multe fatete ale vietii de zi cu zi. Intotdeauna exista grupuri exclusive de persoane care sunt sau din care urmeaza a fi racolati viitorii membri. Acest lucru, secret sau nu, este valabil pentru intreaga omenire; exemple sunt multe - echipele de fotbal, cluburile particulare, etc. Importanta este si folosirea unor anumite semne, parole si alte unelte din arsenalul 'secret', care dintotdeauna au fost esentiale, in orice organizatie, de oriunde. De asemenea, important este motivul, care justifica existenta societatii respective. Poate fi orice, dar caracteristica principala este fraternitatea intre membrii aceleiasi organizatii. Camaraderia este foarte importanta. Sa impartasesti cu cineva greutati, secrete, sunt sentimente care provoaca stari de febrilitate si fiori. Nimeni dintre cei care s-au confruntat cu rigorile unei unitati militare nu va uita sentimentul special de camaraderie, de fraternitate chiar, ca victime ale unui sergent isteric sau ale unui comandant de companie extrem de sever. Este un sentiment aparte. Cea mai de efect arma a oricarei societati secrete este ritualul si mitul care inconjoara initierea. Aceste ceremonii au o semnificatie deosebita pentru participanti.

       Ritualul de initiere are un rol esential in organizarea unei societati secrete. Sunt luate in considerare aspecte umane importante, fara de care un grup de oameni nu ar putea opera intr-o anumita directie, pentru a atinge un scop. In aceste societati initierea ii leaga pe membri intre ei, fiind primul pas pe calea manipularii religioase a acestora.

       Novicilor li se impartaseste un secret, ceea ce le confera un statut special. In antichitate, termenul de novice era definit ca 'cel renascut'. O initiere superioara este ca o promovare si inspira loialitate si dorinta de a urca si treapta urmatoare. Schimbarea care se produce in persoana initiata serveste intereselor liderilor societatii secrete. Liderii sunt denumiti 'adepti'. Aceste afirmatii pot fi ilustrate perfect prin exemplul soldatului care este antrenat sa execute ordinele comandantului, fara sa gandeasca. Rezultatul este intotdeauna ranirea sau moartea soldatului, in scopul realizarii telului comandantului, indiferent daca acest scop este sau nu in folosul comunitatii.

       Initierea reprezinta un mod de a-i rasplati pe cei ambitiosi, care inspira incredere. Veti observa ca, cu cat este mai inalt gradul de initiere, cu atat sunt mai putini membrii care au acel grad. Asta nu pentru ca ceilalti membri nu sunt ambitiosi - motivul este selectia atenta. Majoritatea membrilor nu afla niciodata scopul real, secret, al grupului. Probabil ca pana acum v-ati dat seama ca motivul pentru care au loc ritualurile de initiere este selectarea persoanelor cu adevarat de incredere.

       O metoda de a hotari cine va fi adept poate fi aplicata chiar in timpul derularii procesului de initiere: candidatului i se cere sa scuipe pe crucea crestineasca. Daca acesta refuza, membrii il felicita si ii spun: 'Felicitari, ai facut alegerea buna, pentru ca un adevarat adept nu ar face niciodata un lucru atat de oribil'. Nou-initiatii nu mai stiu ce sa creada, mai ales pentru ca dupa aceea nu sunt avansati pe o treapta superioara. In schimb, daca respectivul scuipa pe cruce, demonstreaza o buna cunoastere a unuia dintre mistere si este luat in considerare ca fiind un candidat sigur pentru a urca pe treapta urmator superioara. Misterul este simplu: religia asa cum este inteleasa de ei este un instrument prin care masele pot fi controlate. Unicul lor "Dumnezeu" este cunoasterea exclusiv mentala, sterila, lipsita de suflet, prin care, in viziunea lor eronata, omul poate deveni Dumnezeu. Sarpele si dragonul sunt simbolurile acestei cunoasteri limitate. Lucifer reprezinta personificarea acestor  simboluri. Lucifer a fost cel care a tentat-o pe Eva sa-l convinga pe Adam sa manance un mar din copacul cunoasterii, pentru ca astfel "sa elibereze" omul din starea de "ignoranta" in care se afla. VENERAREA de catre francmasoni a stiintei si tehnologiei care devine astfel pentru ei o "religie"ce deturneaza omul de la vocatia sa  profund divina,  este  in realitate satanism in cea mai pura forma; astfel Lucifer ia pentru francmasoni locul lui Dumnezeu. Simbolul lor secret este ochiul atotvazator, introdus intr-o piramida.

       Efectele actiunilor lor, nedorite nici macar de respectivele societati secrete, si aura de mister care le inconjoara le-a conferit uneori reputatia de a fi asociatii anormale sau, cel putin, grupuri ciudate de oameni. In momentul in care crezul lor nu se deosebeste de cel al majoritatii, nu mai sunt considerate antisociale.

       Majoritatea societatilor secrete sunt considerate a fi antisociale; se presupune ca ar contine elemente care pot provoca raul comunitatii. Comunismul si fascismul sunt in multe tari societati secrete, unde sunt interzise prin lege. In SUA, partidul nazist si Ku Klux Klan-ul sunt societati secrete care nu sunt interzise prin lege, dar care, odata iesite la lumina, provoaca dezgustul publicului. Insa activitatile lor sunt uneori ilegale, ceea ce impune pastrarea secretului in ceea ce priveste numarul si numele membrilor.

       Druizii si Yezidis-ii din Siria si Irak considerau ca arabii sunt o societate secreta care s-a dedicat cuceririi lumii. Astazi, arabii cred la fel despre evrei.

       In cadrul multor societati primitive, initierea spre gradele cele mai inalte implica supunerea candidatului la anumite ritualuri care, in majoritatea cazurilor, se incheie cu moartea sau cu nebunia acestuia. Se observa ca scopul unei societati secrete nu este in nici un caz promovarea binelui.

       In Borneo, initierile din cadrul societatilor secrete de vanatoare constau in vanatoarea de capete umane. In Polinezia, pruncuciderea si depravarea erau considerate esentiale pentru initierea in anumite societati, unde codul tribal avea nevoie de membri care sa nu aiba nici un scrupul si care sa fie adevaratii stalpi ai societatii secrete.

       Inca de la inceputurile consemnarii istoriei, guvernele oricarei natiuni s-au implicat in apararea stabilitatii, luptand impotriva grupurilor minoritare care aveau interesul de a functiona dupa principiul stat in stat sau care doreau sa submineze autoritatile deja constituite, pentru ca apoi sa preia puterea.

       Multe dintre aceste incercari au avut succes,  dar nu si durabilitate. Dorinta omului de a face parte dintr-un anume electorat este puternica, atat de puternica incat nu poate fi distrusa de nimic. Acesta este unul dintre 'secretele' societatilor secrete. Iata care este baza lor politica - cunoscand acest principiu, liderii stiu cum sa actioneze pentru a fi ovationati si aplaudati de public. Cetatenii adora sa voteze, indiferent daca este vorba de afacerile de zi cu zi, legi sau activitati sociale. Dorinta cea mai adanca a multora este de a putea sa se spuna despre ei: 'face parte din acest electorat'.

       Una din cele mai importante societati secrete  stravechi, amintita anterior, este Fratia Sarpelui sau a Dragonului (dragonul si sarpele sunt simboluri care reprezinta cunoasterea limitata, lipsita de suflet).  Parintele acestei cunoasteri care il indeparteaza pe om de Dumnezeu este Lucifer, cunoscut in cadrul acestei societati satanice si ca "Purtatorul Luminii".

       'O, Lucifer, cum ai cazut dintre stele'

Isaia 14:12

       'se spune ca, dupa ce Lucifer a cazut din imparatia Cereasca a adus cu sine omenirii darul puterii de a gandi.'

Fred Gittings,

        'Simbolismul in arta oculta'.

       Majoritatea mintilor diabolice au fost initiate de aceste societati, prin ritualuri secrete si periculoase, unele dintre acestea fiind chiar de o cruzime rar intalnita.

       Conform majoritatii, marile piramide au fost construite pentru a comemora si observa o explozie a unei supernove care a avut loc in anul 4000 i.C.

       Dr. Anthony Hewish, castigator al Premiului Nobel in 1974, a descoperit o serie de pulsatii ritmice ale undelor radio, despre care a dovedit ca sunt emise de catre o stea care a explodat in jurul anului 4000 i.C. Calendarul francmasonilor incepe de la A.L., 'Anul Luminii', adica la anul modern se adauga 4000. George Mihanovschi scrie in 'Steaua de odinioara si dintotdeauna' ca 'Scrierile antice cuneiforme sumeriene [] descriu o stea gigantica, care a explodat in interiorul unui triunghi format din Zeta Puppis, Gamma Velorum si Lambda Velorum [] localizata undeva in sudul cerului.[] Orice astronom bun stie ca steaua stralucitoare care a explodat in interiorul acelui triunghi va fi vazuta din nou, dupa 6000 de ani'. Conform calendarului francmasonic, inseamna ca va fi vizibila in anul 2000, ceea ce este adevarat.

       Nava spatiala Galileo este in drum spre Jupiter (planeta inconjurata de un invelis gazos exact ca soarele nostru) avand la bord o incarcatura de 25 de kilograme de plutoniu, care a fost justificata prin faptul ca va fi folosita pe post de sursa de energie si alimentare a navei. Cand va ajunge pe orbita finala, in decembrie 1999, Galileo va descarca plutoniul in centrul planetei Jupiter. Presiunea va fi de necrezut si va cauza o reactie similara cu explozia unei bombe atomice. Plutoniul va exploda, va distruge patura atmosferica compusa in majoritate din hidrogen si heliu, care inconjoara planeta Jupiter - rezultatul va fi nasterea unei noi stele, care deja a fost botezata LUCIFER. Intreaga lume va interpreta aceasta 'renastere' ca fiind un semn de o importanta religioasa terifianta. Se va confirma profetia. Realitatea este ca aceasta demonstratie nebuneasca de aplicare a tehnologiei moderne va fi executata de Societatea JASON si s-ar putea sa mearga sau nu. Ca sa fie siguri de succes au marit cantitatea de plutoniu; la Serviciul de Securitate si Informatii al Marinei Militare exista documente in care se afirma ca Proiectul GALILEO necesita o cantitate de 2,5 kilograme de plutoniu si ca, in urma reactiilor din atmosfera, este posibil ca pe Pamant sa se instaureze ERA GLACIARA. Incalzirea globului, efectul de sera sunt minciuni. Realitatea este ca temperaturile de pe intreg globul devin din ce in ce mai scazute. Furtunile sunt mai violente ca niciodata si mai greu de anticipat. Ghetarii de la poli se maresc. Suprafetele zonelor temperate, care pot fi cultivate, se micsoreaza. Procesul de desertificare de la tropice devine din ce in ce mai amplu. Epoca de gheata se indreapta catre noi si se va instaura brusc.

       In acelasi timp, in Egipt va fi descoperita si deschisa o cripta unde vor fi descoperite secrete antice importante. Explozia lui Jupiter si deschiderea criptei vor fi evenimentele care vor zgudui mileniul din temelii. Societatea Millennium deja a planuit o mare sarbatoare, care sa aiba loc la piramidele din Egipt. Conform editiei din 3 ianuarie 1989 a ziarului 'Arizona Daily Star', 'Presedintele Bush petrece revelionul la Camp David, Maryland, dar peste zece ani s-ar putea sa si-l petreaca in Egipt. Organizatori din cadrul Societatii Millennium spun ca deja a fost ales sa inaugureze in secolul urmator ceremonia de la Marea Piramida a lui Keops'.

       Primul secret care trebuie inteles este ca membrii societatilor secrete cred ca sunt unicele "minti luminate" din lume. De asemenea, cred ca aceste minti le apartin doar lor, in exclusivitate. Mini-dizertatia filozofica ce urmeaza reprezinta punctul de vedere clasic al unei societati secrete asupra umanitatii: 'Cand o persoana care poseda un intelect puternic se confrunta cu o problema a carei rezolvare necesita anumite capacitati superioare de gandire, isi pastreaza echilibrul intelectual si incearca sa gaseasca o solutie, adunand cu rabdare faptele necesare solutionarii chestiunii respective. Pe de alta parte, o persoana imatura, cand se confrunta cu o problema similara, se simte coplesita. In timp ce prima persoana are posibilitatea de a gasi cheia rezolvarii misterului propriului destin, ultimul trebuie condus inspre cireada si acolo sa i se explice totul, in cel mai simplu limbaj. Precum oile, oamenii sunt total dependenti de pastor. Intelectul superior cunoaste adevarurile misterioase, esoterice, spirituale. Maselor li se ofera doar interpretari simple. In timp ce masele venereaza cele cinci simturi, cei alesi observa si recunosc in prapastia dintre cele doua categorii concrescentele simbolice ale marilor adevaruri abstracte.