Politici de marketing LICIENTA



Politici de marketing LICIENTA
Multiple Choice
Identify the letter of the choice that best completes the statement or answers the question.

1. Numarul produselor distincte incorporate intr-o linie de produse formeaza:
a. lungimea gamei de produs
b. largimea gamei de produs
c. profunzimea gamei de produs
d. complexitatea gamei de produs

ANS: C

2. Latimea sortimentului de produse (mixului de produse) se refera la:
a. numarul liniilor de produse realizate de o firma
b. numarul total al produselor
c. numarul variantelor care exista pentru fiecare produs component al unei linii
d. gradul de apropiere al produsului de consumatorul final

ANS: A

3. Lungimea sortimentului de produse (mixului de produse) se refera la:
a. numarul liniilor de produse realizate de o firma
b. numarul total al produselor
c. numarul variantelor care exista pentru fiecare produs component al unei linii
d. gradul de apropiere al produsului de consumatorul final

ANS: B

4. Marca familiei de produse si a fabricii se foloseste:
a. de obicei un an
b. de obicei mai putin de 5 ani, majoritatea produselor au o vechime de sub 5 ani
c. ani la rand, indiferent de modificarile in modelul si in conceptia produselor
d. de-a lungul intregului ciclu de viata al firmei

ANS: C

5. Organizarea unei prezentari multi-media urmate de un spectacol cu raze laser pentru a face cunoscuta lansarea produsului Carlsberg pe piata ro maneasca face parte din:
a. publicitate gratuita
b. comunicare interna
c. relatii publice
d. activitati specializate de promovare

ANS: C

6. Un produs nu este obligatoriu sa treaca prin etapa de:
a. introducere
b. maturitate
c. declin
d. orice produs trece prin toate cele patru etape de-a lungul ciclului sau de viata

ANS: D

7. Cand se ajunge la stadiul de a proiecta ambalajul unui produs trebuie sa se tina seama de:
a. solutiile utilizate de firmele concurente
b. conditiile tehnice de realizare ale produsului ce urmeaza a fi ambalat
c. bugetul de publicitate pentru o campanie promotionala
d. conditiile de lucru ale firmelor concurente

ANS: A

8. In proiectarea ambalajului in etapa stabilirii platformei de marketing nu:
a. se fac cercetari in vedere anteproiectului
b. se defineste sfera de cuprindere a publicului caruia se va adresa ambalajul
c. se stabilesc criteriile functie de care va fi apreciat proiectul ambalajului
d. se stabilesc obiectivele programului

ANS: A

9. Marca reprezinta:
a. o componenta acorporala a produsului
b. o componenta a mediului cultural
c. o componenta corporala a produsului
d. o componenta a micromediului

ANS: A

10. Firmele folosesc marcarea unui produs pentru:
a. a stimula vanzarea acestuia
b. a crea canalele de distributie optime
c. a determina corect preturile
d. a clasifica corect produsele oferite

ANS: A

11. In situatia utilizarii marcii exclusive pentru produs, este mult mai avantajos sa:
a. se lanseze pe piata produse care nu au nici un fel de inrudire cu cele realizate in
trecut
b. se suplimenteze substantial cheltuielile cu promovarea
c. sa se extinda familia produselor existente adoptand un proiect de ambalaj care intrun
fel oarecare sa semene cu cele ale produselor anterior lansate si prin care sa se
foloseasca o marca cunoscuta mai mult
d. se angajeze personal suplimentar

ANS: C

12. Corelarea pretului cu elementele marketingului mix reprezinta:
a. o variabila a strategiei de piata a intreprinderii in raport cu nivelul competitiei
b. o faza importanta in procesul formarii pretului
c. nucleul politicii de marketing
d. o alternativa a preturilor de baza

ANS: B

13. Lupta cea mai eficienta impotriva imbatranirii unei game de produse se duce prin:
a. cumpararea produselor de catre concurenta
b. repararea permanenta a produselor uzate fizic din firma
c. crearea de noi produse
d. scoaterea de pe piata a produselor de catre intreprinderea producatoare

ANS: C

14. Este o forma a pretului psihologic:
a. pretul variabil
b. pretul de penetrare
c. pretul traditional
d. pretul unic

ANS: C

15. Capacitatea unei persoane sau unui grup de persoane de a transmite idei, ganduri, sentimente, opinii unei alte persoane sau grup, in asa fel incat sa se poata obtine un anumit raspuns reprezinta:
a. relatii publice
b. comunicare
c. publicitate
d. informare

ANS: B

16. Politica corecta a preturilor prin care unele firme practica vanzarea sub pretul de cost a unor articole bine cunoscute si frecvent cumparate, pentru a atrage clientii in speranta ca vor cumpara celelalte produse cu preturi normale prin:
a. politica preturilor in functie de gama de produse
b. politica determinarii revanzarilor
c. politica reducerii temporare a pretului
d. dumping
ANS: C

17. In perioada declinului, in ciclul de viata al produsului:
a. consumatorii nu cunosc produsul
b. vanzarile ating apogeul
c. sporurile de desfacere provin din cumparari pentru reiinoire sau din cresterea populatiei
d. noile produse elimina produsul in cauza sau il demodeaza, ca urmare a preferintelor consumatorilor

ANS: D

18. Care dintre urmatoarele politici face parte dintre cele patru componente ale mixului de marketing?
a. politica de investitii
b. politica de personal
c. politica de pret
d. politica de dezvoltare

ANS: C

19. In activitatea de marketing, relatia dintre politica (P), strategia (S) si tactica (T) de marketing este de tipul
a. P = S + T
b. S = P + T
c. T = P + S
d. S = P + T + mix de marketing

ANS: A

20. Ambalajul produsului reprezinta:
a. o componenta corporala a produsului
b. un element de asigurale legala a produsului
c. o componenta acorporala a produsului
d. o componenta a strategiei de produs

ANS: A

21. Este stratagie in politica de pret:
a. strategia segmentari pietei
b. strategia penetrarii
c. strategia fortei de vanzare
d. strategia de extindere
e. nici un raspuns corect

ANS: B

22. Profunzimea gamei de produse este data de:
a. insumarea efectivelor tuturor liniilor de fabricatie
b. numarul de linii de produse ce compun gama
c. numarul de produse distincte pe care le contine o linie de produse
d. numarul de produse similare pe care le contine o linie de produse

ANS: C

23. O grupa de marfuri ce se inrudesc prin destinatia lor in utilizare si prin caracteristicile esentiale similare privitoare la materia prima folosita pentru obtinerea lor si/sau prin tehnologia de fabricatie formeaza:
a. gama de produse
b. politica de produs
c. politica sortimentala
d. linie de produse

ANS: A

24. Faptul ca o o fabrica ce produce penicilina va trece la fabricarea si a altor antibiotice reprezinta:
a. o diversificare orizontala a gamei sale de produse
b. o diversificare verticala a gamei sale de produse
c. o diversificare laterala a gamei sale de produse
d. o diversificare in diagonala a gamei sale de produse

ANS: A

25. Face parte din activitatile componente ale politicii de produs:
a. stabilirea pretului produsului
b. asigurarea legala a produsului
c. ansamblul proceselor de productie si comercializare de la materia prima la
produsul finit
d. crearea efectiva a produsului si toate verigile care contribuie la distribuirea
produsului

ANS: B

26. In ce etapa a ciclului de viata al unui produs se recomanda o distributie intensa:
a. dezvoltarea produsului
b. introducere
c. crestere
d. declin

ANS: C

27. Ce etapa a ciclului de viata al produsului are ca obiective de marketing reducerea cheltuielile si se consolidare numele marcii:
a. dezvoltarea produsului
b. introducere
c. crestere
d. declin

ANS: D

28. In ce etapa a ciclului de viata al produsului concurentii sunt putini:
a. introducere
b. crestere
c. maturitate
d. declin

ANS: A

29. Este stratagie in politica de produs:
a. strategia segmentari pietei
b. strategia penetrarii
c. strategia fortei de vanzare
d. strategia canalului de marketing

ANS: A

30. Care alternativa de strategie a preturilor cauta sa profite de pe urma existentei unei categorii de consumatori care sunt dispusi sa plateasca preturi mai ridicate decat altii pentru un produs care ii intereseaza:
a. strategia pretului mediu
b. strategia pretului mic
c. strategia pretului ridicat
d. strategia pretului penetrarii

ANS: C

31. Care alternativa de strategie a preturilor cauta cu un pret initial scazut sa patrunda rapid in segmentele pietei, chiar si in fazele finale ale ciclului de viata a produsului:
a. strategia pretului penetrarii
b. strategia pretului mediu
c. strategia pretului ridicat
d. nici o strategie enuntata

ANS: A

32. In cadrul politicii preturilor, pretul de prestigiu este un pret:
a. aliniat la concurenta
b. in functie de cerere
c. psihologic
d. sub nivelul concurentei

ANS: C

33. Care din urmatoarele nu este etapa de baza in proiectarea ambalajului:
a. platforma de marketing
b. activitatea de creatie
c. testele de piata
d. validarea proiectului

ANS: C

34. Care este ultima etapa in proiectarea ambalajului:
a. controlul productiei
b. platforma de marketing
c. definitivarea proiectului
d. validarea proiectului

ANS: A

35. Care din urmatoarele constituie o situatie a cresterii efcientei marcii prin reproiectarea ambalajului:
a. cand ambalajul unor produse realizate de concurenta este foarte diferit
b. cand firma are fonduri pentru reproiectarea ambalajului
c. penetrarea pe noi piete
d. cand ambalajul da rezultate bune pe piata

ANS: C

36. Ce metoda de stabilire a preturilor specifice este folosita in domeniul proiectarii gamei de preturi posibile pentru un nou produs si in general, pentru stabilirea alternativelor de preturi pentru investitii, prognoza productiei, analiza riscului:
a. analiza marginala
b. analiza pragului de rentabilitate
c. preturile orientate dupa competitie
d. nici o metoda din cele enuntate

ANS: B

37. Cand vanzarea produselor are loc in magazinele de specialitate pentru articolele de specialitate, la moda se foloseste de obicei urmatoarea strategie:
a. strategia preturilor de penetrare
b. strategia pretului peste nivelul concurentei
c. strategia pretului sub nivelul concurentei
d. alinierea la preturile concurentei

ANS: B

38. Este o forma a pretului psihologic:
a. pretul variabil
b. pretul de penetrare
c. pretul traditional
d. pretul unic

ANS: C

39. Competitia prin preturi are loc prin:
a. acordarea de reduceri revanzatorilor la programele de promovare a produselor de catre
acestia
b. scaderea pretului produselor similare de catre o firma fata de concurentii acesteia, scadere justificata prin costuri de productie mai mici
c. vanzarea sub pretul de cost a unor articole bine cunoscute
d. controlul producatorului asupra pretului practicat de catre verigile din cadrul lantului de distributie pentru a exista o concordanta intre pret si campania de promovare

ANS: B

40. Din punct de vedere al scopului urmarit, strategiile de produs se impart in trei categorii. Strategiile care urmaresc in primul rand scoaterea din fabricatie a produselor invechite si inlocuirea acestora cu altele noi se numesc:
a. strategii de crestere
b. strategii de reflectie
c. strategii de mentinere
d. strategii de dezvoltare

ANS: B

41. Linie de produse semnifica:
a. un grup eterogen de produse sub aspectul materiei prime sau al tehnologiei de fabricatie
b. instrumentele tactice de marketing, referitoare la produs, pe care firma le combina ca sa produca o anumita reactie din partea pietei vizate
c. un grup omogen de produse sub aspectul materiei prime sau al tehnologiei de fabricatie
d. o grupa de marfuri ce se inrudesc prin destinatia lor in utilizare si prin caracteristicile esentiale similare privitoare la materia prima folosita pentru obtinerea lor si/sau prin tehnologia de fabricatie

ANS: C


42. Gama sortimentala:
a. reprezinta, in sfera distributiei, corespondentul gamei de produse
b. semnifica un grup eterogen de produse sub aspectul materiei prime sau al tehnologiei de fabricatie
c. reprezinta, in sfera distributiei, corespondentul liniei de produse
d. reprezinta un bun, serviciu sau idee care furnizeaza un ansamblu complex de prestatii si de satisfactii atat tehnico-functionale cat si afective, psihologice si sociale

ANS: A

43. Reprezinta componenta acorporala a unui produs:
a. volumul
b. ambalajul
c. marca
d. forma

ANS: C

44. Sinteza reprezentarilor mentale de natura cognitiva, afectiva, sociala si personala a produsului in randul utilizatorilor se numeste:
a. obsolescenta
b. pozitionarea produsului
c. imagine de produs
d. prototipul produsului

ANS: C

45. In ce faza a ciclului de viata al produsului este recomanda a fi aplicata politica innoirii gamei de produse:
a. in faza de maturitate
b. in faza de declin
c. in faza de crestere
d. nu este recomandata o astfel de politica decat la constituirea unei firme

ANS: A

46. Etapa care succede etapa de maturitate in cadrul ciclului de viata al produsului este:
a. introducere
b. crestere
c. declin
d. avant

ANS: C

47. Etapa declinului in cadrul ciclului de viata a unui produs survine datorita:
a. uzurii morale a produsului
b. uzurii fizice a produsului
c. viciilor ascunse ale produsului
d. viciilor declarate ale produsului

ANS: A

48. Profunzimea gamei de produse este data de:
a. numarul de linii de produse ce o compun
b. numarul produselor tuturor liniilor
c. numarul de produse distincte pe care le contine o linie de produse
d. gradul de apropiere a produsului de consumatorul final

ANS: C


49. Mesajul publicitar format, de regula, din 5-8 cuvinte, care semnaleaza produsul sau marca sa si care asociaza mesajului publicitar cele mai sugestive caracteristici (atribute) de natura promotionala se numeste:
a. mesaj publicitar
b. ax comunicational
c. slogan
d. spot publicitar

ANS: C

50. Nu reprezinta componenta corporala a unui produs:
a. forma
b. greutate
c. pret
d. colorit

ANS: C

51. Ambalajul produsului reprezinta:
a. o componenta corporala a produsului
b. un element de asigurare legala a produsului
c. o componenta acorporala a produsului
d. o componenta a strategiei de produs

ANS: A

52. Diversificarea orizontala a gamei de produse presupune:
a. cresterea nomenclatorului de produse
b. dezvoltarea gamei de produse in directii conexe structurii de baza
c. cresterea numarului de produse in cadrul unei linii existente
d. cresterea numarului de linii de produse in cadrul gamei
ANS: D

53. Instructiunile de utilizare a produsului reprezinta:
a. o componenta acorporala a produsului
b. un element formator al imaginii produsului
c. o componenta corporala a produsului
d. o componenta a mediului tehnologic

ANS: A

54. Lungimea canalului de marketing se refera la:
a. numarul unitatilor prin care se asigura distributia in cadrul fiecarei secvente a itinerarului marfurilor
b. apropierea de consumatorul final
c. numarul de verigi intermediare prin care trec marfurile de la producator la
utilizatorul final
d. distanta spatiala dintre producator si consumator

ANS: C

55. Lungimea canalului de marketing dintre producator si consumatorul final se diminueaza prin:
a. scaderea distantei dintre producator si consumatorul final
b. renuntarea de catre producator la una dintre firmele similare care distribuie produsul sau
c. concentrarea distributiei intr-o anumita zona geografica
d. renuntarea la un anumit nivel din canalul de marketing
e. toate variantele sunt corecte

ANS: D

56. Face parte din mediile publicitare:
a. mesajul publicitar
b. suportul publicitar
c. cinematograful
d. axul promotional

ANS: C

57. Latimea canalului de marketing prin care este distribuit un anumit produs reprezinta:
a. numarul de verigi intermediare prin care trec marfurile de la producator la
utilizatorul final
b. numarul unitatilor prin care se asigura distribuirea unui produs in cadrul fiecarei secvente a rutei distributiei
c. numarul consumatorilor finali ai produsului oferit de firma producatoare
d. numarul furnizorilor de materii prime, materiale si componente ai intreprinderii
care fabrica produsul finit

ANS: B

58. Suportul publicitar este constituit din:
a. mass media prin care se difuzeaza un mesaj publicitar
b. resursele financiare alocate activitatii publicitare
c. vehiculul concret de difuzare a mesajului publicitar, in cadrul unui mediu de comunicare in masa
d. presupune mesajul publicitar ce trebuie transmis

ANS: C

59. Una dintre urmatoarele componente se include in randul mediilor majore de transmitere a mesajelor publicitare:
a. cinematograful
b. anuntul publicitar
c. axul comunicational
d. merchandisingul

ANS: A

60. Instrumentul promotional care este impersonal si poate avea impact asupra unor mase largi de cumparatori, de pe arii geografice extinse, permitandu-i vanzatorului sa repete acelasi mesaj de mai multe ori este:
a. relatiile publice
b. marketingul direct
c. publicitatea
d. promovarea vanzarilor

ANS: C

61. Corelarea pretului cu elementele marketingului mix reprezinta:
a. o variabila a strategiei de piata a intreprinderii in raport cu nivelul competitiei
b. o faza importanta in procesul formarii pretului
c. nucleul politicii de marketing
d. o alternativa a preturilor de baza

ANS: B

62. Canal de marketing reprezinta:
a. o componenta a sistemului comunicational al intreprinderii
b. deplasarea reala a bunurilor si serviciilor de la locul in care sunt produse pana la consumatori
c. canalul de difuzarea a mesajului publicitar
d. un grup de persoane sau organizatii care directioneaza fluxurile de produse de la
producatori la consumatori

ANS: D

63. Canalul de distributie multiplu presupune:
a. un singur membru al canalului coordoneaza sau conduce activitatile tuturor
membrilor canalului pentru realizarea eficientei
b. membrii canalului sunt uniti prin intelegeri legale, care stipuleaza drepturile si
obligatiile fiecarui membru
c. toate fazele acestui tip de canal de distributie, de la producatori la consumatori,
sunt sub o singura posesiune
d. nici un raspuns corect

ANS: D

64. O trasatura nedorita a sistemului de comunicatie este zgomotul care poate sa apara:
a. in timpul codificarii mesajului
b. in timpul transmiterii mesajului
c. la decodificarea mesajului
d. in timpul feedback-ului
e. la nivelul fiecarei verigi a procesul de comunicatie

ANS: E

65. Reprezinta scop al promovarii:
a. generarea si trierea ideilor
b. ridicarea eficientei competitive a eforturilor de marketing pentru cucerirea unui segment al pietei
c. determinarea canalului de distributie optim
d. crearea unui plan media

ANS: B

66. Una dintre urmatoarele componente se include in randul mediilor majore de transmitere a mesajelor publicitare:
a. relatiile publice
b. anuntul publicitar
c. publicitatea gratuita
d. presa scrisa

ANS: D

67. Un canal direct de distributie este un canal care are:
a. un singur intermediar
b. nici un intermediar
c. doi intermediari
d. un numar mic de intermediari

ANS: B

68. Varianta strategica de distributie care presupune difuzarea larga a produselor pe toate pietele de desfacere disponibile, se numeste:
a. distributie selectiva
b. distributie directa
c. distributie proprie
d. distributie intensiva

ANS: D

69. In perioada declinului, in ciclul de viata al produsului:
a. consumatorii nu cunosc produsul
b. vanzarile ating apogeul
c. sporurile de desfacere provin din cumparari pentru reiinoire sau din cresterea populatiei
d. noile produse elimina produsul in cauza sau il demodeaza, ca urmare a preferintelor consumatorilor

ANS: D

70. Competitia in afara pretului inseamna:
a. pastrarea neschimbata a pretului
b. utilizarea, pentru sporirea vanzarilor, a celorlalti factori de marketing (produsul, distributia, promovarea) in locul pretului de preturi.
c. practicarea unor preturi zonale de livrare a produselor
d. vanzarea unor cantitati asemanatoare la cumparatori similari, dar la nivele diferite

ANS: B

71. Reprezinta o functie a distributiei fizice:
a. manipularea marfurilor
b. prospectarea pietei
c. cumpararea
d. cercetarea de marketing

ANS: A

72. Pretul la locul de productie reprezinta:
a. o decizie referitoare la politica preturilor
b. o strategie de pret in etapa introducerii pe piata
c. o etapa in determinarea preturilor de baza
d. o forma a pretului in functie de concurenta

ANS: A

73. In functie de obiect, publicitatea pote fi:
a. publicitate factuala
b. publicitate institutionala
c. publicitate internationala
d. publicitate directa

ANS: B

74. Publicitatea factuala:
a. pune accentul pe reliefarea caracteristicilor clare ale produsului
b. are ca obiectiv stimularea cererii punand accent pe conditiile de prezentare ale produsului
c. urmareste intarirea efectului unor actiuni de publicitate anterioara
d. vizeaza exploratea unor trasaturi si resorturi emotionale ale individului

ANS: A

75. Avantajul restituirii produsului cumparat reprezinta:
a. o strategie a pretului in functie de segmentele cererii
b. politica determinarii revanzarilor, pentru a mentine un anumit nivel al pretului
c. o forma a activitatilor specializate de promovare
d. o concesie pentru clientii fideli

ANS: C

76. Dupa tipul mesajului difuzat publicitatea poate fi:
a. publicitate institutionala
b. publicitate gratuita
c. publicitate factuala
d. publicitate directa

ANS: C

77. Cooperarea a doua firme cu acelasi obiect de activitate care urmaresc realizarea unui proiect comun, care ar fi prea costisitor sau riscant pentru a fi desfasurat de fiecare organizatie separat formeaza:
a. un sistem de marketing vertical contractual
b. un sistem de marketing orizontal
c. un sistem de marketing vertical conventional
d. canal de distributie multiplu

ANS: B


78. Liderul unui canal dedistributie nu poate fi:
a. producatorul
b. consumatorul final
c. detailistul si angrosistul
d. toti membrii enumerati pot fi lideri ai canalului

ANS: B

79. Stocarea informatiei de catre receptorul mesajului, care inseamna conservarea elementelor esentiale ale mesajului, asa cum au fost intelese, 'in memorie', in vederea unei utilizari viitoare reprezinta:
a. codificarea mesajului
b. decodificarea mesajului
c. receptia mesajului
d. efectul comunicarii

ANS: D

80. Editarea unei reviste de catre firma reprezinta un instrument comunicational care se inscrie in categoria:
a. publicitatii
b. publicitatii gratuite
c. marketing direct
d. relatiilor publice

ANS: D

81. Concursul este o metoda specifica:
a. publicitatii
b. promovarii vanzarilor
c. publicitatii gratuite
d. relatiilor publice

ANS: B

82. Ce mijloc de promovare are ca principal scop actiunea imediata a consumatorilor:
a. publicitatea
b. relatiile publice
c. promovarea vanzarilor
d. publicitatea gratuita

ANS: C

83. Ca suport publicitar, in functie de caracteristicile sale esentiale, catalogul se prezinta in urmatoarea varianta:
a. catalog de documentare
b. catalog de lucru
c. catalog de informare
d. catalog de reamintire

ANS: B

84. Cel mai folosit media de publicitate in marea majoritate a tarilor lumii este:
a. presa cotidiana
b. televiziunea
c. internetul
d. presa periodica

ANS: A

85. Publicitatea de produs care pune accent pe continut, ambalaj, forma, etichetare sau inscrisuri pentru al face identificabil in masa ofertei este:
a. publicitate comparativa
b. publicitate de reamintire
c. publicitate de conditionare
d. publicitate de marca

ANS: C

86. Printre formele particulare ale publicitatii de produs se numara:
a. publicitatea de conditionare
b. publicitatea factuala
c. publicitatea subliminala
d. publicitatea de marca
e. nici un raspuns corect

ANS: A

87. Un canal de distributie:
a. este un concept echivalent cu cel de distributie a marfurilor
b. este sinonim cu logistica marfurilor
c. este format doar din producator si consumator
d. reprezinta ansamblul operatiunilor de vanzare-cumparare a unui anumit produs
e. poate cuprinde intermediari

ANS: E

88. Un canal de marketing include:
a. numai producatorul si consumatorul
b. toate verigile care contribuie la distributia produsului
c. numai intermediarii implicati in distributia marfurilor
d. toate verigile care contribuie la distributia produsului, inclusiv consumatorul final

ANS: D

89. Care din urmatoarele reprezinta un mijloc publicitar:
a. afisele exterioare
b. targurile si expozitiile
c. premiul
d. timbrele comerciale

ANS: A

90. Timbrele comerciale sunt forme de:
a. relatii publice
b. publicitate la locul vanzarii
c. etalare la punctul de vanzare
d. nici un raspuns corect

ANS: D

91. Ce tip de publicitate este utilizata, mai ales, in perioada de debut a ciclului de viata al unui produs:
a. publicitatea de conditionare
b. publicitatea de informare
c. publicitatea de reamintire
d. publicitatea de informare si publicitatea de conditionare

ANS: B

92. Care este avantajul principal oferit de presa cotidiana:
a. durata de viata foarte scurta
b. flexibilitatea
c. o calitate de regula superioara periodicelor
d. o selectivitate socio-profesionala a mesajului transmis

ANS: B

93. Presa periodica asigura:
a. o selectivitate socio-profesionala a mesajului transmis
b. o calitate de regula inferioara cotidianelor
c. informatii dispersate
d. reproducerea tipografica de o calitate mediocra a mesajelor

ANS: A

94. Radioul reprezinta:
a. un alt suport al publicitatii prin media
b. suportul publicitar care a cunoscut expansiunea cea mai rapida in ultima perioada
c. unul dintre cele mai defensive mijloace de vehiculare a publicitatii
d. un alt suport al publicitati prin media care tine seama de particularitatile publicului
care frecventeaza cinematografele

ANS: A

95. Televiziunea reprezita:
a. suprtul publicitar care a cunoscut expansiunea cea mai lenta in societatea moderna
b. suportul publicitar care are costuri moderate de realizare si difuzare a programelor
publicitare
c. unul dintre cele mai ofensive mijloace media care da impresia de contact cu destinatarul mesajului
d. unul dintre cele mai ofensive mijloace media care are ca principal avantaj selectivitatea in general ridicata a destinatarilor mesajelor

ANS: C

96. Ca suport publicitar, in functie de caracteristicile sale esentiale, catalogul se prezinta in trei variante. Care din urmatoarele variante nu exista in realitate:
a. catalog de prospectare
b. catalog de selectare
c. catalog de lucru
d. catalog de prestigiu

ANS: B

97. Concursurile promotionale sunt forme de:
a. relatii publice
b. evidentiere promotionala in magazin a produselor
c. promovarea vanzarilor
d. publicitate gratuita

ANS: C

98. In functie de obiect, publicitatea poate fi:
a. publicitate de produs, publicitate de marca, publicitate institutionala
b. pbulicitate de produs, publicitate de pret, publicitate de distributie
c. publicitate locala, publicitate regionala, publicitate nationala
d. publicitate puternica, publicitate atragatoare, publicitate credibila
e. publicitate emotionala, publicitate factuala

ANS: A

99. Care dintre urmatoarele principii nu este specific pubilicitatii?
a. principiul selectiei argumentelor
b. principiul convergentei mijloacelor
c. principiul determinarii preturilor in functie de concurenta
d. principiul uniformitatii publicitatii

ANS: C

100. Care din urmatoarele nu este forma a publictatii de produs (serviciu)?
a. publicitatea de informare
b. publicitatea de conditionare
c. publicitatea institutionala
d. publicitatea de reamintire

ANS: C

101. Formele politicii pretului psihologic sunt:
a. pretul input, pretul traditional, pretul de prestigiu
b. pretul de prestigiu, pretul impar, pretul efemer
c. pretul vedeta, pretul traditional, pretul efectiv
d. pretul intreg, pretul segmentat

ANS: A

102. Strategia de distributie care consta in difuzarea produselor prin doua sau mai multe canale de marketing este denumita marketing:
a. direct
b. total
c. multicanal
d. global

ANS: C

103. Firma Coca-Cola este un sistem de marketing:
a. vertical institutional
b. vertical contractual
c. vertical administrat
d. orizontal

ANS: B

104. Strategia ce trebuie utilizata pentru vanzarea ceasurilor de mana Bulgari este:
a. distributie intensiva
b. distributie selectiva
c. distributie exclusiva
d. distributie inversa

ANS: C

105. Instrumentul promotional care duce la aparitia unei largi game de relatii interumane, care presupune o implicare personala pe termen lung si este considerat instrumentul de promovare cel mai costisitor al companiilor:
a. publicitatea
b. relatiile publice
c. vanzarile directe
d. marketing direct

ANS: C

106. Comunicarea avand drept scop vanzarea unui produs, iar transmiterea mesajului comunicational se va face prin crearea unor stiri este forma de:
a. publicitate
b. vanzare directa
c. relatii publice
d. marketing direct

ANS: C

107. Numarul produselor distincte incorporate intr-o linie de produse formeaza:
a. lungimea gamei de produs
b. largimea gamei de produs
c. profunzimea gamei de produs
d. complexitatea gamei de produs

ANS: C

108. In functie de dimensiunile canalului de distributie, o varianta de strategie de distributie este:
a. distributie directa
b. distributie selectiva
c. distributie prin aport propriu
d. distributie inversa

ANS: A

109. Distributia fizica reprezinta:
a. un concept mai cuprinzator decat cel de distributie
b. miscarea si manipularea bunurilor de la locul unde sunt produse la cel in care sunt consumate sau utilizate
c. numarul de verigi intermediare prin care trec marfurile de la producator la utilizatorul final
d. un concept mai cuprinzator decat cel de canal de distributie

ANS: B

110. Din functiile pe care le implica distributia fizica nu face parte:
a. sistemul informational
b. manipularea
c. depozitarea
d. nici un raspuns nu este corect

ANS: D

111. Ce tip de publicitate este necesara in perioada de debut a ciclului de viata al unui produs:
a. publicitatea de conditionare
b. publicitatea de informare
c. publicitatea de reamintire
d. publicitatea de informare si publicitatea de conditionare

ANS: B

112. Ce tehnica de promovare presupune relatii individuale si interactive cu clientii:
a. publicitatea
b. promovarea vanzarilor
c. relatiile publice
d. telemarketingul

ANS: D

113. Merchandisingul se refera la:
a. aplicatii ale marketingului direct
b. o forma speciala de publicitate
c. o forma speciala a relatiilor publice
d. prezentarea in cele mai bune conditii (materiale si psihologice) a produselor si serviciilor oferite pietei

ANS: D

114. Identificati componenta care face parte din categoria actiunilor de promovare a vanzarilor:
a. sponsorizarea
b. vanzarile personale
c. merchandisingul
d. publicitatea

ANS: C

115. Una dintre urmatoarele componente nu face parte din politica produsului pe piata internationala:
a. asigurarea legala a produsului
b. modelarea produsului
c. selectia canalelor de distributie pentru produsul destinat pietei internationale
d. proiectarea service-ului pentru produsul international

ANS: D

116. Fac parte din tehnicile de relatii publice:
a. publicitatea gratuita
b. telemarketingul
c. trimiterea de mesaje pe e-mail
d. adresate publicului intern organizatiei

ANS: D

117. Toti membrii societatii sunt cumparatori potentiali ai:
a. bunurilor si serviciilor industriale
b. bunurilor de noutate
c. bunurilor si servicilor de consum
d. bunurilor de echipament principal

ANS: C

118. Care forma de publicitate are ca scop crearea cererii primare pentru o marca:
a. publicitatea informativa
b. publicitatea persuasiva
c. publicitatea comparativa
d. publicitatea de reamintire

ANS: A

119. Sistemul de comunicatie prin care intreprinderea pune in circulatie o idee sau o informatie nu cuprinde unul din urmatoarele elemente:
a. o sursa de informatii
b. un mesaj
c. un canal de difuzare a mesajului
d. o cercetare a audientei mesajului

ANS: D

120. Este forma a publicitatii de produs:
a. publicitatea factuala
b. publicitatea de reamintire
c. publicitatea directa
d. publicitatea gratuita

ANS: B

121. Componentele acorporale ale produsului se refera la:
a. caracteristicile merceologice ale ambalajului, numele si marca
b. caracteristicile merceologice ale produsului, instructiunile de folosire
c. numele de marca, pretul
d. utilitatea functionala a produsului si pretul

ANS: C

122. Dezvoltarea gamei de produse in directii conexe structurii de baza reprezinta o:
a. diversificare orizontala
b. diversificare verticala
c. diversificare mixta
d. diversificare laterala

ANS: D

123. Canalul de distributie reprezinta:
a. un lant de verigi prin care marfurile trec succesiv
b. miscarea si manipularea bunurilor de la locul unde acestea sunt produse la cel in care sunt consumate sau utilizate
c. o combinatie de unitati si functiuni asigurate de intreprinderile ce constituie itinerarul deplasarii marfurilor de la productie la consum
d. traseul pe care il parcurg marfurile pe piata pana ajung la consumatori

ANS: C

124. Latimea canalului de distributie se refera la:
a. numarul de verigi intermediare prin care marfurile trec de la producator la consumatorul (utilizatorul) final
b. numarul de unitati prin care se asigura deplasarea unui produs in cadrul fiecarei faze (secvente) a rutei de distributie
c. numarul de produse distincte pe care le contine un canal de distributie
d. masura apropierii distribuitorului de punctele efective de consum

ANS: B

125. Masurarea apropierii distribuitorului de punctele efective de consum este exprimata de:
a. lungimea canalului de distributie
b. latimea canalului de distributie
c. profunzimea canalului de distributie
d. adancimea canalului de distributie

ANS: D













Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu











Scriitori romani