Boala coronariana (BIC) referat

Boala coronariana (BIC)

Medicul meu m-a avertizat sa nu raman gravida, deoarece am boala ischemica coronariana (BIC). Dar am ramas, accidental, si nu vreau sa fac avort. Eu si sotul meu ne dorim acest bebelus mai mult decat orice.

Situatia dvs. nu mai este atat de rara cum a fost odinioara. Boala corona­riana, care se intalneste mai des pe masu­ra ce femeile inainteaza in varsta, devine mai frecvent intalnita in sarcina, pe ma­sura ce tot mai multe femei opteaza pen­tru o sarcina la varste mai inaintate.

Daca este bine sau nu sa va continuati sarcina, depinde de natura bolii dvs. Daca boala este usoara (nu aveti aci re­strictii pentru activitatea fizica iar activi­tatea obisnuita nu va provoaca oboseala, palpitatii, dificultati respiratorii sau angina) sau moderata (aveti restrictii usoa­re ale activitatii fizice, sunteti complet bine la repaus, dar resimtiti simptome in timpul efortului fizic obisnuit), sunt sanse bune ca dvs. sa puteti sa duceti in siguranta sarcina la termen, sub o supra­veghere medicala foarte stricta. Daca boala este severa (aveti limitari marcate asupra activitatii fizice si chiar si activita­tea fizica foarte usoara va provoaca simptome, desi la repaus va simtiti con­fortabil) sau foarte severa (orice activi­tate fizica va provoaca disconfort si simptomele se observa chiar si la repaus) medicul va va spune probabil ca sarcina va pune vata in pericol.
Daca medicul cardiolog crede ca pu­teti suporta sarcina in siguranta, probabil ca vi se vor da unele instructiuni foarte stricte. Ele vor varia in functie de starea dvs., dar probabil vi se va spune sa:

Evitati stresul fizic si emotional. Vi se va cere probabil sa va limitati activita­tile pe durata sarcinii, posibil chiar sa stati la pat.

Luati-va constiincios medicamentele (veti fi trecuta pe unele care sunt sigu­re pentru bebelusul dvs., multe sunt sigure)

Supravegheati-va dieta cu atentie pentru a nu lua excesiv in greutate, ceea ce poate supune inima dvs. la un stres suplimentar.

♦ Mancati o dieta saraca in colesterol si grasimi saturate si in general saraca in grasimi, daca starea dvs. o cere, dar nu o dieta cu 0% grasimi, unele gra­simi sunt esentiale pentru dezvolta­rea fetala normala. Restrictia modera­ta de sodiu (aproximativ 2 000 miligrame pe zi) se recomanda de obicei, dar nu o restrictie totala. Se prescrie in general un supliment de fier.Purtati ciorapi elastici compresivi pentru a ajuta la reducerea stagnarii sangelui in picioarele dvs.

Lasati-va de fumat - o recomandare valabila pentru toate femeile gravide.

Spre sfarsitul sarcinii probabil veti face ecografii repetate si teste nonstres, pentru ca doctorul sa poata monitoriza indeaproape starea fatului dvs. Testele va vor asigura ca totul este in regula.

Daca treceti prin sarcina fara compli­catii cardiace sau pulmonare, probabil nu veti avea probleme nici in timpul tra­valiului si nasterii. Nici nu aveti nevoie de o cezariana, mai mult decat alte gravide.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani