Crapaturile pieliiCrapaturile pielii

Se manifesta sub forma de roseata, dureri, etc. cele mai frecvente sunt buzele si fata. Frigul este principalul vinovat, dar pe langa acesta exista si foarte multe alte cauze.

Este foarte bine sa nu se umezeasca umezeasca buzele cand iesiti afara la frig sau vant, pentru ca atunci cu certitudine se vor produce crapaturi. Daca aveti pielea sensibila este de asemenea foarte bine sa evitati incaperile supra incalzite.Se mai intalnesc in palme, picioare, etc.

Profilaxie:

Protejati-va fata si mainile cu o crema hidratanta si nu iesiti afara la vant si frig cu fata sau mai nile umede, asteptati intotdeauna sa se usuce bine.

Se va unge de asemenea dimineata si seara mainile si fata cu : vaselina, glicerina, lanolina. Se va pune in strat subtire, apoi se frectioneaza pentru ca sa intre aceasta in piele.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: anin, ceapa, ciumafaie, coada soricelului, coacaz negru, galbenele, gutui, in, nalba, nuc, patlagina, plamanarica, stejar, tataneasa, varza.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anin (Alnus glutinosa) coaja 2 linguri maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Daca crapaturile sunt la maini sau picioare, atunci tineti mai mult timp in acest lichid de cateva ori pe zi. Daca sunt in alte locuri, se tamponeaza cu un tampon de tifon muiat in acest ceai de mai multe ori pe zi. Dupa ce a inceput sa se cicatrizeze puteti folosi unguente diferite din plante.

Ceapa (Allium cepa) se poate folosi cruda sau sub forma de fiertura. Se fierbe si apoi se paseaza si se aplica sub forma de pansament care se tine timp de 24 ore. Se mai poate rade, apoi se amesteca cu diferite creme. Se aplica pe locul afectat in strat de 0,5-1 cm, apoi se panseaza si se lasa peste noapte. Se utilizeaza la crapaturile mainilor si picioarelor.

Ciumafaie (Datura stramonium) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi si comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi, pentru inmuierea si cicatrizarea pielii..

Coada soricelului (Achillea milefolium) se pun 50 g de flori la 1 litru de apa. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se aplica comprese cu acest lichid de mai multe ori pe zi, pe locurile afectate.

Coacaz negru (Ribes nigrum) se pun fructele si se piseaza sau maruntesc apoi se pun 2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se aplica comprese pe locurile afectate.

Galbenele (Calendulla officinalis) 1 lingurita de flori se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Se mai poate folosi crema care se gaseste gata preparata la toate magazinele naturiste.

Gutui (Cydonia oblongata) Se pune la macerat 2 linguri de seminte de gutui cu 250 ml apa. Se lasa 8 ore apoi se strecoara. Se ung locurile afectate cu acest lichid de mai multe ori pe zi.

In (Linum usitattisum) Pasta din faina de in. Se face un amestec in parti egale din faina de in si flori de coada soricelului macinate sau flori de musetel sau galbenele: se pune apoi peste acesta apa si se fierbe la foc mic amestecand continuu pana devine o pasta omogena. Aceasta se aplica calda pe locul afectat.

Nalba (Althea officinalis) 1 lingurita de flori si planta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Se mai poate folosi 1 lingurita de radacina pusa la 250 ml apa si fiarta timp de 5 minute. Se strecoara si apoi se aplica comprese pe locurile afectate.

Nuc (Juglans regia) frunze. 2 linguri de frunze de nuc maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Daca crapaturile sunt la maini sau picioare, atunci tineti mai mult timp in acest lichid de cateva ori pe zi. Daca sunt in alte locuri, se tamponeaza cu un tampon de tifon muiat in acest ceai de mai multe ori pe zi. Dupa ce a inceput sa se cicatrizeze puteti folosi unguente diferite din plante.

Patlagina (Plantago lanceolata) 1 lingurita de flori se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Se poate folosi si frunza proaspata aplicata local sub pansament.

Plamanarica (Pulmonaria officinalis) 1 lingurita de flori se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Stejar (Quercus robur)- coaja 2 linguri maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Este indicat datorita faptului ca acesta contine mult tanin care este foarte astringent. Daca crapaturile sunt la maini sau picioare, atunci tineti mai mult timp in acest lichid de cateva ori pe zi. Daca sunt in alte locuri, se tamponeaza cu un tampon de tifon muiat in acest ceai de mai multe ori pe zi. Dupa ce a inceput sa se cicatrizeze puteti folosi unguente diferite din plante.

Tataneasa (Symphythum officinalis)- se foloseste crema gata preparata care exista la orice magazin de plante medicinale. Se unge local. Daca este vorba despre maini, picioare se poate pansa peste noapte. Se poate de asemenea folosi cataplasma cu planta ceai si apoi strecurat si pus in panza, apoi aplicata local. Sau 1 lingurita de radacina pusa la 250 ml apa si fiarta timp de 5 minute. Se strecoara si apoi se aplica comprese pe locurile afectate.

Varza (Brasica oleracea) se strivesc frunze proaspete de varza si se aplica local sub pansament. Se schimba zilnic pana la vindecare.

Se unge de mai multe ori pe zi cu miere.

Se macina taratele de grau cu rasnita de cafea. Se cern, apoi se pun 2 linguri de tarate astfel maruntite cu 1 lingura de miere. Se amesteca bine si se aplica pe pielea crapata. Se poate face de mai multe ori pe zi. Se tine intr-un borcan la rece.

Seu de oaie se amesteca in parti egale dupa topire cu ulei de parafina (de la farmacie). Uleiul de parafina poate fi inlocuit cu orice crema sau chiar cu un alt ulei. Se unge apoi locul afectat, eventual de seara pana dimineata si se protejeaza cu un pansament peste noapte.