Logo referatele carteProbleme alimentare

Probleme alimentare

Ma lupt cu bulimia de 10 ani. Credeam ca voi putea opri ciclul de mancat in exces fara eliminarea mancarii acum ca sunt gravida, dar se pare ca nu pot. Va fi rau pentru bebelusul meu?

Nu, daca obtineti ajutor imediat. Fap­tul ca sunteti bulimica (sau anorexica) de atatia ani va supune atat pe dvs. cat si bebelusul dvs. la dezavantaje din start - rezervele nutritionale sunt proba­bil scazute. Din fericire, la inceputul sar­cinii, nevoia de nutritie este mai scaz uta decat va fi mai tarziu, asa ca aveti inca sansa sa reparati abuzurile comise asu­pra organismului, inainte ca ele sa-i faca rau bebelusului dvs.

Exista foarte putine cercetari legate de tulburarile de alimentatie si sarcina, in parte datorita faptului ca aceste tulbu­rari alimentare determina disparitia ci­clurilor menstruale, reducand astfel nu­marul de femei care raman gravide, sufe­rind totodata de aceste tulburari alimen­tare. Dar studiile efectuate sugereaza ur­matoarele lucruri:

♦ O femeie gravida cu o tulburare de alimentatie care obtine ajutor pentru a si-o controla are o probabilitate la fel de buna ca oricine altcineva, sa aiba un copil sanatos, daca toate celelalte . circumstante sunt similare.

     Este de o importanta deosebita, ca medicul care va urmareste sarcina sa stie de tulburarea dvs. de alimentatie.

     Se recomanda pentru oricine counseling de la un profesionist experimen­tat in tratamentul acestor probleme alimentare, dar acest counseling este esential pentru o femeie gravida. Pot fi utile si grupurile de sprijin.

     Laxativele, diureticele si alte medica­mente luate de bulimici sunt dauna­toare fatului in dezvoltare, daca mama continua sa le ia, odata ce afla ca este gravida. Ele priveaza de nutrienti si lichide organismul mamei, inainte ca acestea sa poata fi utilizate pentru hranirea bebelusului (si mai tarziu pentru producerea laptelui), si ele pot cauza malformatii fetale daca sunt folosite cu regularitate. Aceste medicamente, ca si orice alte medica­mente, nu ar trebui luate de catre fe­meile gravide, daca nu le sunt prescri­se de catre un medic care este con­stient de sarcina lor.

Este de asemenea cert faptul ca pen­tru dvs. (si pentru toate persoanele cu tulburari de alimentatie) este necesar sa intelegeti dinamica castigului ponderal in timpul sarcinii. Nu uitati ca:♦ Forma fizica a gravidei este sanatoasa si frumoasa. Castigul ponderal in sar­cina este vital pentru cresterea si bu­nastarea bebelusului, cat si pentru sa­natatea dvs.

♦ Castigul ponderal, al unei greutati moderate, in fiecare saptamana din trimestru! 2 si 3 de sarcina, nu numai ca este normal, dar este necesar. Daca va mentineti in limitele recomandate (care sunt mai crescute pentru femeile care incep sarcina fiind subponderale; intrebati-va medicul daca asa sunteti), veti putea pierde usor greutatea dupa ce nasteti.

     Daca greutatea este dobandita prin mancaruri de calitate superioara, asa cum se recomanda in Dieta sarcinii, sansele de a avea un bebelus sanatos cresc considerabil, ca si sansele de a va redobandi silueta post-partum.

     Exercitiul fizic va poate ajuta sa evitati un castig ponderal excesiv si poate sa va asigure ca kilogramele luate se de­pun in locurile corecte - dar trebuie sa faceti exercitii adecvate pentru femei­le gravide.

♦ Nu toata greutatea castigata in sarci­na, dispare brusc in primele zile dupa nastere. Cu o dieta rationala, o feme­ie revine aproape de greutatea ei di­nainte de sarcina (dar nu exact la aceasta) in aproximativ 6 saptamani dupa nastere. Dar a scapa de toata greutatea luata si a reveni la loc in for­ma fizica initiala (ceea ce necesita exercitiu fizic) poate dura mult mai mult. De aceea, multe temei cu tul­burari de alimentatie descopera ca sentimentele lor negative cu privire la imaginea corpului lor le determina ca in perioada de post-partum sa revi­na la mancatul excesiv si la infometa­rea sau eliminarea alimentelor consu­mate. Acest lucru este mai ales intalnit la femeile care au avut o sarcina ne­planificata, diabet gestational sau de­presie post-partum. Intrucat acest tip de comportament va poate impiedica recuperarea dupa nastere, va poate impiedica functionarea ca parinte si productia de lapte, daca doriti sa alaptati, este important sa continuati si post-partum counselingul de spe­cialitate, cu un expert in tratarea pro­blemelor alimentare, sau sa obtineti acum ajutor de specialitate, daca nu ati tacut acest lucru mai demult. Daca se pare ca nu puteti sa va abti­neti de la crizele bulimice, varsaturi, folo­sirea diureticelor sau a laxativelor, sau infometarea dvs. in timpul sarcinii, ar trebui sa discutati cu medicul posibilitatea unei spitalizari, pana va controlati efi­cient boala. Daca acest lucru nu este po­sibil, mai ganditi-va daca acesta este mo­mentul potrivit ca sa fiti gravida.Copyright © Contact | Trimite referatUltimele referate adaugate
Adrian Suciu
   - Primara
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Opere romantice - autori si opere reprezentative Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Richard Wagner
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian