Constientizarea corpului si a partilor lui referat

Constientizarea corpului si a partilor lui

Prima tema gimnastica, constientizarea corpului si a partilor lui, cu accent pe felul in care se poate misca, se bazeaza crearea unei atmosfere in care copiii sunt incurajati sa incerce, sa descope re, sa inventeze, sa vada, sa invete si in general, sa inceapa sa produca un vocabular al miscarii, specific gimnasticii.

Nu intamplator, acestui scop i se adauga dezvoltarea controlului si a responsabilitatii pentru miscarile facute de corp. Acest factor include dezvoltarea unei varietati de acte motrice (balansare, rostogolire, actiuni tip step, fandari), care au fost identificate ca fundamentale pentru repertoriul de miscari al gimnasticii, la fel precum constientizarea corpului si a partilor lui componente.

Dezvoltarea temei 1

 Continutul fundamental

Miscare locomotoare (transfer de greutate): balans, rostogolire, alunecare, step, zbor.

Imobilitate alerta.

Partile corpului: brate, picioare, spate, abdomen, trunchi.

Locomotia (transferul de greutate).

Miscarea produsa prin transferarea greutatii de la o parte ca corpului la alta sau inapoi la aceeasi parte in timpul mersului se numeste miscare locomotoare. Anumite forme de miscare locomotoare sunt executate cu parti ale corpului, intotdeauna in contact cu podeaua. De ex., balansul, rostogolirea, stepul etc. Altele care poarta corpul in aer sunt asezate sub umbrela larga, numita zbor. Majoritatea miscarilor care implica zborul sunt obtinute prin desprinderea picioarelor ca in sarituri, dar alte parti ale corpului, precum maini, genunchi si umeri pot fi utilizate ca puncte de desprindere pentru zbor in anumite conditii, in special cand aceste parti ale corpului sunt folosite in combinatii variate.

Mostre de experiente de invatare

Misca-te liber prin sala, incercand sa nu atingi pe nimeni si fii atent la semnalul "oprire".Gaseste miscari diferite care te fac sa te deplasezi.

Selecteaza doua miscari de deplasare diferite; fa o miscare, un timp si apoi fa-o pe cealalta.

Pune un ziar si un alt obiect in spatiul tau si deplaseaza-te in jurul lor.


Analiza

In aceste patru experimente mostra, copiii sunt liberi sa-si selecteze modalitatile de deplasare chiar daca sarcinile de la 1 la 4 devin mai putin structurate. Cel mai frecvent, copiii parcurg formele de locomotie obisnuite: mersul, alergatul, sariturile mici, saltul. La inceput, atat timp cat copiii se misca in siguranta, ar trebui sa faceti foarte putine restrictii de miscare. Oprirea si pornirea devin comenzi majore. In timpul acestei etape de experimentare, ar trebui sa opriti copiii frecvent pentru a-i ajuta sa-si dezvolte controlul asupra propriilor miscari, pentru a le stabili de la inceput un model de control din partea profesorului, pentru a maximiza siguranta si a minimaliza viteza, daca alergarea este mijlocul de deplasare ales. Din motive de siguranta, ar trebui sa adaugati mai multa organizare sarcinilor de lucru prin a-i pune pe copii sa gandeasca asupra altor mijloace de deplasare pe langa alergare, daca alergarea este prima modalitate aleasa de ei. (La o varsta mica, abilitatea lor de a produce viteza intrece agilitatea lor de a se feri de altele. )

 


Copyright © Contact | Trimite referat