Ce se naste din pisica. trebuie ingrijit referatCe se naste din pisica. trebuie ingrijit


A venit iarna si poate de sarbatori o sa primesti o pisicuta. In acest referat iti voi da cateva sfaturi cum sa o ingrijiti si cred ca animalutul iti va multumi din suflet.

O pisica mica, mica facea baie-ntr-o cadita

La varste mici nu este recomandat sa-i faceti baie, dar daca este foarte murdara puneti intr-o cadita (lighean) un prosopel (o carpa) ca sa nu alunece. Nu spalati animalul pe cap, deoarece samponul (de bebelusi sau speciala ptr. pisici)poate intra in urechile pisicii si sa surzeasca.Atentie!:Blana pisicii arata cel mai bine dupa 3 zile de la spalare.

Micutul animalut considera baia ca un act de agresiune asupra lui, deci dupa baie dati-i putin mancare care stiti ca-i place.

(Chiar si) pisica blanda zgarie rau. parchetul

Ghearele pisicii cresc pe zi ce trece. Motanii sunt cei mai preocupati de ghearele lor, pe care le rod cu dintii. Deoarece pisicii tinute in casa i se uzeaza unghiile, ii trebuie o  pedichiura o data la 3-4 saptamani, cu un instrument special, doar la varf, circa ¼ din lungime.

Miau! Azi eu ce (pe cine) mananc?

Pisica se trage din felinele salbatice, deci pisica este un animal de prada. Cantitatea de hrana  este in functie de rasa, posibilitatea de exercitiu fizic, temperatura mediului etc. O femela are in jur de 4.5 kg, iar un motan intre 4.5-5 kg. Necesarul de calori, raportul la greuate este de 60-90calori/kg.

Meniul de hrana al pisicii: 70-100 g carne de vita tocata, legume, germeni de grau sau fulgi de cereale. Se pot adauga: soia, calciu si/sau fosfor. Pisicii adulte nu-i dati decat apa potabila, pe care trebuie s-o schimbati de 2 ori/zi. Apa minerala nu esterecomandata ptr. ca are si alte substante.

Atentie!:

Necesarul de proteine al pisicii este de 2 ori mai mare decat cel al unui catel de aceeasi varsta, deci nu este recomandat sa hraniti bestia cu mancare de caine.Ce se naste din pisica iarba mananca!

Pisica crescuta in casa are nevoie de un mic teren, din iarba, grau, ovaz (mancare de pasari), din care pisica va manca inainte de masa. Ghivecele (2  sau mai multe la nr.) se folosesc alternativ: in timp ce unul incolteste celalalt se consuma.

Atentie!: Daca pisica inghite iarba fara sa o roada inseamna ca a inghitit fire de par in timp ce se spala ; nu va faceti griji pentru ca nu este anormal sau rau.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani