Ce sunt gimnospermele referatGimnospermele
Cu mai bine de 220 milioane de ani in urma , flora terestra era dominata de aceste plante cu flori primitive. Printre ele se numera si bine cunoscutele conifere , arborele ginkgo, precum si cei mai mari arbori din lume , giganticii sequoia.

Timp de 120 milioane de ani , acum 220-100 milioane de ani aceste plante au constituit vegetatia dominanta a Pamantului.

Cele mai multe gimnosperme sunt arbori sau arbusti cu frunze persistente , ovulele lor sunt descoperite si fiind in contact cu aerul , polenul poate ajunge usor la ele.

Plantele mascul si cele femela sunt in general plante separate si organele lor de reproducere sunt plasate in conuri. Conurile mascul produc o cantitate mare de granule fine de polen care contin si protejaza celulele mascul de reproducere.

Coniferele pot fi recunoscute dupa florile lor reunite inconuri. Oparte dintre cele mai vechi si mai mari plante ale lumii sunt conifere . Sequoia sempervirens e cel mai inalt arbore de pe Pamant. Cel mai longetiv arbore de pe Pamant ,poate trai 4900 de ani , este un pin care se numeste Pinus longaeva .

Cele mai multe conifere au frunze persistente ,dar frunzele catorva specii cunoscute cad toamna. Printre aceste specii enumeram ralicele sau zada si chiparosul de mlastina.

Mestesequoia glyptastroboide este un conifer cu frunze cazatoare cunoscut multa vreme numai sub forma de fosila , dar in anul 1941 in China intr-o zona foarte ascunsa au fost descoperite exemplare vii.

Tisa produce florile mascul si femela pe plante diferite si samanta sa este inconjurata la baza de un aril rosu.

Cycadaceaele formeaza o familie straveshe si primitiva din grupa gimnospermelor. Sunt arbori mici cu trunchiul vertical si drept avand coroana formata din frunze foarte mari , ascutite si tepoase. Conurile cresc in centrul plantelor , inconjurate de frunze. Uneori conurile sunt foarte mari , pot ajunge la 60 cm. .

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Scriitori romani