Herpes - simptome, aparitie, tratament referat

Herpesul


Herpesul genital este o infectie virala cronica, de lunga durata. Aproximativ 40 de milioane de oameni au deja aceasta boala. in fiecare an, alte 500 000 de oameni contracteaza herpesul simptomatic. Sunt si mai multi aceia care nu prezinta nici un simptom.

Simptome

Simptomele variaza. Majoritatea oamenilor nu au simptome notabile. Daca ai intr-adevar simptome, le vei observa, probabil, intr-un interval de timp cuprins intre doua si douazeci de zile dupa consumarea unui act sexual cu o persoana infectata. Primele simptome pot include senzatia de infierbantare a zonei genitale, dureri in zona inferioara a spatelui, dureri la urinare si simptome asemanatoare celor de raceala. Cateva zile mai tarziu, in zona genitala pot aparea mici protuberante rosiatice. Mai tarziu, aceste protuberante se pot transforma in pustule dureroase care apoi se acopera cu o coaja, formeaza o crusta si se cicatrizeaza.

Analiza
Uneori, diagnosticul poate fi pus doar printr-o simpla examinare medicala. Pentru analiza, medicul va colecta o cantitate mica de lichid din rani, si o va trimite la laborator, pentru a verifica prezenta virusului ce produce herpesul. Poate dura pana la doua saptamani pana la obtinerea rezultatului. Daca nu exista rani, prelevarea de probe poate fi dificila. in momentul de fata, testul de sange pentru depistarea herpesului este posibil doar in cateva centre de cercetare.


TratamentulDesi herpesul este infectie virala cronica, cu o lunga perioada de evolutie, pot fi tratate, totusi, simptomele. Tratamentul eruptiilor herpesului genital, in special atunci cand acestea au un debut rapid, scurteaza durata de existenta a eruptiei si reduce simptomele. Medicamentele folosite sunt aciclovirul, si, mai noi, famciclovirul si valaciclovirul.


Prevenirea

Puteti contracta sau raspandi herpesul prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea raspandirii herpesului inseamna a aborda cu responsabilitate relatiile sexuale: limitati-va numarul de parteneri sexuali, folositi prezervative, si, daca va suspectati a va fi infectat, evitati orice contact sexual si prezentati-va la la o clinica specializata in bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastra. Amintiti-va ca ca multe infectii ale herpesului genital sunt raspandite prin intermediul unor persoane fara simptome evidente. Puteti, de asemenea, contracta virusul prin sarut sau prin atingerea zonelor infectate. in cazurile in care cineva are mai mult de sase eruptii pe an, terapia preventiva (profilactica) represiva este necesara.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani