Referat - alcoolul etilic carburant referat

Alcoolul etilic carburant

Industria alcoolului etilic sau a spirtului dupa cum mai este cunoscuta, numara numai aproximativ 200 de ani, dar in prezent a capatat dimensiuni noi odata cu declansarea crizei energetice, cand in cautare de noi carburanti, s-a constatat ca alcoolul etilic poate fi cel mai bun substituent.

Cel mai ambitios program privind folosirea alcoolului in scopuri energetice il are Brazilia care, sub denumirea de PROALCOOL, urmareste a inlocui15-21% din cantitatea de benzina cu alcool obtinut din trestie de zahar. In prezent, peste 2 milioane de vehicule circula alimentate cu amestec de benzina si alcool. In SUA in 1978 s-a dat publicitatii un raport asupra alcoolului ca mijloc de a economisi petrolul, dar si de a impiedica imensa cantitate de gaze poluante emanate de acestea. In luna iunie 1979 s-a infiintat in SUA Comisia nationala de alcool carburant, care a elaborat 12 teme legate de bilanturi energetice, producerea de metanol, utilizarea de biomasa, probleme ecologice. Ca prim obiectiv se prevedea sa se inlocuiasca produsele petroliere cu etanol in proportie de 1%. S-a apreciat ca pana in anul 2020, 50% din cantitatea de gaz metan si petrol necesar industriei alimentare forestiere si agriculturii vor trebui inlocuite cu surse proprii recuperabile.
In urma cresterii importantei obtinerii etanolului din biomasa s-a organizat in 1979, la Luisiana , prima conferinta interamericana in legatura cu tehnologiile si implicatiile economice ale obtinerii alcoolului-combustibil.

In lucrarea „The Solar Energy Timetable „ autorul american Denis Hays avanseaza ideea ca in anul 2025, nescesarul de combustibil lichid al planetei va fi acoperit de alcoolul etilic obtinut prin produse vegetale(trestie de zahar, sfecla, porumb, supraproduse, etc).

In Japonia s-a elaborat programul RAPAD care urmareste realizarea de etanol, si acetona-butanol-etanol prin procedee biotehnologice, folosind ca materie prima celuloza.

In Franta, programul Carburol urmareste realizarea alcoolului etilic din sfera si a butanolului din paie.Noua Zeelanda a efectuat studii pentru obtinerea etanolului din paie.

Posibilitatile de obtinere a alcoolului sunt multiple dar dintre variantele posibile pentru etapa actuala, cea mai mare fezabilitate o prezinta materiile prime agroalimentare, inclusiv deseurile care rezulta la prelucrarea acestora. Acesta este un lucru bun,din punct de vedere al imbunatatirii conditiei de viata, atat din punct de vedere material cat mai ales ecologic. Inlocuirea completa a combustibililor cu alcool, nu doar etilic, reprezinta o buna resursa financiara pentru economia acelei tari, dar si lungirea vietii locuitorilor prin diminuarea poluarii..
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani