Proiect comunicatii - Servicii Postale referat





Servicii Traditionale    Posta Romana

Corespondenta interna
Expediere scrisori, pachete mici




CORESPONDENTA este serviciul care va permite expedierea de scrisori, carti postale, imprimate, acte de procedura, pachete mici pana la 2 kg, incredintate retelei postale pentru a fi prelucrate, transportate si remise la destinatie.

Timpi de distributie:
- 24 ore in interiorul aceleiasi regiuni postale;
- 48 ore intre regiuni diferite.

In fiecare localitate, corespondenta este distribuita la domiciliul/sediul destinatarilor o data pe zi, de luni pana sambata in mediul urban si de luni pana vineri in mediul rural, cu exceptia sarbatorilor legale.



Mesagerie interna
Expediere colete

MESAGERIA este serviciul care va permite expedierea de documente, valori, acte, bunuri materiale sau numerar prin intermediul coletelor, scrisorilor si cutiilor cu valoare declarata.

Timpi de distributie:
- 24 ore in interiorul aceleiasi regiuni postale
- 48 ore intre regiuni diferite.




Corespondenta externa
Expediere scrisori, pachete mici

CORESPONDENTA este serviciul care va permite expedierea de scrisori, carti postale, imprimate, acte de procedura, pachete mici pana la 2 kg, incredintate retelei postale pentru a fi prelucrate, transportate si remise la destinatie.




Mesagerie externa
Expediere colete


MESAGERIA este serviciul care va permite expedierea de documente, valori, acte, bunuri materiale sau numerar prin intermediul coletelor, scrisorilor si cutiilor cu valoare declarata.



Servicii de curierat rapid

Prioripost

Curierat rapid intern

PRIORIPOST este serviciul de curierat rapid intern al Postei Romane cu cea mai extinsa retea din tara care va permite expedierea de documente si marfuri.

Timpi de distributie
Documentele sau coletele ajung la destinatie in:
* 6 ore in aceeasi localitate;
* 24 de ore intre principalele localitati din tara (peste 110 localitati);
* 36 de ore in restul locatiilor din retea.


Modalitati de prezentare
Trimiterile pot fi prezentate la oficiile postale specializate la nivel national sau pot fi preluate de la sediul/domiciliul expeditorului (in urma apelului telefonic sau pe baza de contract). Trimiterile Prioripost pot fi preluate atat bucata cu bucata, cat si in serie.


Greutatea maxima admisa:
Greutatea maxima admisa este de 15 kg (sau 20 kg continut indivizibil).




Servicii suplimentare:
La cerere, puteti beneficia de urmatoarele servicii suplimentare:
- confirmare postala de primire;
- confirmare postala de primire in sistem Prioripost;
- asigurarea trimiterilor la valoarea declarata;
- ramburs;
- post-restant;
- casuta postala.




Servicii specializate:
Pentru documentele cu caracter financiar sau fiscal care trebuie remise institutiilor abilitate, Posta Romana va ofera serviciul PRIORIPOST CU VALOARE DECLARATA FIXA. Pot fi expediate documente precum: declaratii de impozit pe profit, bilanturi contabile, declaratii privind impozitul pe salarii, decontul de TVA, rambursarea de TVA, etc. Documentele vor purta stampila de zi a Postei Romane, ca dovada a depunerii acestora la timp. Posta Romana va ofera serviciul PRIORIPOST FACTURI pentru distribuirea de facturi fiscale in regim de curierat rapid intern.


Ultrapost


Curierat rapid intern                          

ULTRAPOST este cel mai rapid serviciu de curierat intern oferit de Posta Romana care va permite expedierea de marfuri si documente.


Timpi de distributie:
Trimiterile ajung la destinatie in:
- 2 ore in aceeasi localitate din reteaua Ultrapost;
- 24 de ore intre 13 orase ale tarii: Bucuresti, Bacau, Cluj, Braila, Constanta, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Buzau, Craiova, Brasov, Galati, Focsani ( in curand serviciul va fi disponibil si in alte orase )




Modalitati de prezentare:
Scrisorile si coletele pot fi depuse la oficiile postale din cele 13 orase mentionate sau pot fi preluate de la sediu/domiciliul expeditorului, in urma apelului telefonic sau pe baza de contract. In acest ultim caz, atat preluarea cat si distribuirea trimiterilor se poate face la ora stabilita de client.


Greutatea maxima admisa:
Greutate maxima este de 31,5 kg, fapt ce recomanda serviciul Ultrapost pentru trimiterile cu volum mare.


Servicii suplimentare:
La cerere puteti beneficia de servicii suplimentare precum:
- asigurarea trimiterilor la valoarea declarata;
- confirmare postala de primire;
- confirmare postala de primire in sistem Prioripost;
- ramburs;
- postrestant;
- casuta postala.





EMS

Curierat rapid extern

EMS - Express Mail Service - este serviciul de curierat rapid extern oferit de Posta Romana care asigura expedierea de documente si colete in intrega lume.


Categorii de trimiteri EMS
* Trimiteri EMS tip 'Document' - din aceasta categorie fac parte mesaje scrise, informatii sau date inregistrate pe diverse suporturi ce sunt sau au fost destinate schimbului informational de mesaje si nu sunt importante in cadrul unei cumparari sau al unui contract, fiind astfel fara valoare comerciala si nepasibile de taxe si drepturi vamale.
* Trimiteri EMS tip 'Marfa' - serviciul specializat in expeditia de marfuri.

Avantaje ale serviciului EMS:
* Tarifele accesibile.
Serviciul EMS are tarife accesibile, diferentiate pe clase de greutate (din 500 in 500 de grame) si pe sase zone de tarifare.
* Acoperirea la nivel mondial.
Prin serviciul EMS, Posta Romana va ofera posibilitatea expedierii rapide de documente si colete catre 89 de tari din orice zona a lumii.
* Adaptibilitate si simplitate in utilizare




Modalitati de prezentare: Trimiterile expediate prin serviciul EMS pot fi depuse la oficiile postale specializate din tara. Documentele fara valoare comerciala pot fi preluate de catre curieri de la sediul/domiciliul expeditorului in urma unui apel telefonic. Documentele vor fi ambalate in plicuri speciale puse la dispozitie gratuit de catre Posta Romana. Pentru expedierea marfurilor, va puteti prezenta la oficiile postale specializate in derularea de operatiuni vamale din intreaga tara.


Greutatea maxima admisa: Greutatea maxima a coletelor expediate prin EMS este de 31,5 kg.


Servicii suplimentare
La cerere, puteti beneficia de urmatoarele servicii suplimentare:
- asigurarea trimiterilor la valoarea declarata.
Asigurarea trimiterilor EMS poate fi facuta de client prin plata taxei de asigurare a valorii declarate. Asigurarea nu garanteaza obiectele interzise la prezentare in Serviciul EMS.
- confirmare postala de primire.






SkyPak
Curierat rapid international

SkyPak este un produs de curierat rapid international, deschis in relatie cu 196 de tari, creat printr-un parteneriat intre Posta Romana si TNT Romania. Serviciul este oferit in toate oficiile postale cu asistenta vamala, precum si in punctele/centrele de prelucrare pentru curieratul rapid (92 de oficii la nivel national). De asemenea, pe baza de apel telefonic, se asigura preluarea de la domiciliul/sediul clientilor a trimiterilor SkyPak, atat a celor care contin documente, cat si a celor care contin marfuri, aceasta fiind o noua facilitate oferita de Posta Romana in ceea ce priveste curieratul extern rapid.

SkyPak este un serviciu cu timp garantat de distribuire, avand o structura de tarife clara si avantajoasa pentru clienti. In plus, clientilor li se ofera posibilitatea urmaririi directe a traseului transportului prin Internet in toate fazele sale (pe site-ul www.skypak.com). Alte caracteristici ale produsului sunt posibilitatea de a plati in avans, timpii de tranzitare redusi, dovada distribuirii, identificarea simpla a documentelor. Trimiterile continand documente sunt ambalate in anvelope plastifiate personalizate cu sigla SkyPak si sigla Postei Romane, puse la dipozitia clientilor in mod gratuit. Pentru trimiterile continand marfa (mostre sau cu valoare declarata), expeditorul poate folosi ambalaje proprii, din carton.

Greutatea maxima admisa pentru o trimitere SkyPak este de 30 de kilograme, iar pentru o serie de trimiteri ale aceluiasi expeditor catre o anumita destinatie, este de 500 de kilograme, in conditiile in care expeditorul trebuie sa completeze un singur formular (scrisoare) de transport pentru intreaga serie de trimiteri.

Dimensiunile maxime pentru o trimitere SkyPak sunt de: 1000/700/600 mm (L/h/l).

Expeditorul va prezenta trimiterile (documente sau marfa) deschise.
In situatia in care expeditorul nu inscrie codul postal al destinatarului, exista posibilitatea ca timpul de circulatie garantat sa nu poata fi respectat.
In cazul trimiterilor SkyPak 'marfa' expeditorul trebuie sa completeze in mod obligatoriu o factura proforma numita 'PROFORMA INVOICE', la care se ataseaza o xerocopie dupa: - actul de identitate (buletin/carte de identitate sau pasaport), pentru expeditor persoana fizica - certificatul de inmatriculare a societatii, codul fiscal al acesteia si declaratia de incasare valutara de la banca unde are deschis contul firma in cauza, pentru expeditor persoana juridica.

Taxarea

a) Documente
Taxarea trimiterilor SkyPak se face in functie de treapta de greutate si zona in care se afla tara de destinatie.

b) Marfa
Pentru colete se stabileste atat greutatea fizica (prin cantarire), cat si greutatea volumetrica. Greutatea volumetrica se obtine inmultind dimensiunile exprimate in centimetri (Lxlxh) si impartind produsul astfel obtinut la factorul fix de conversie = 6000
Daca greutatea volumetrica este mai mica sau egala cu greutatea fizica, atunci trimiterea SkyPak se taxeaza conform greutatii fizice. Daca greutatea volumetrica este mai mare decat greutatea fizica, atunci trimiterea SkyPak se taxeaza la greutatea volumetrica.
SkyPak ofera cel mai avantajos raport calitate/pret de pe piata de curierat rapid din Romania. Pentru zona 1, adica Germania, Franta, Austria sau Spania, costul pentru o trimitere cu greutate de pana la 500 de gr. este de 1.100.000 de lei, iar pentru zona 3, adica Israel si Canada, pretul este de 1.374.000 de lei pentru trimiterile cu greutate de pana la 500 de gr.

Informatii suplimentare privind serviciul 'SkyPak' pot fi obtinute de la INFOPOST, serviciul de relatii cu publicul al Postei Romane: tel. 9393 (pentru Bucuresti) si 021/9393111 (pentru tara).












Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu











Scriitori romani