Creatina fosfat referat 

Creatina fosfat

Pentru a face fata efortului inevitabil antrenamentelor, o multime de procese celulare din corpul nostru au nevoie de energie. In acest sens, organismul apeleaza la resurse energetice cum ar fi zaharurile si grasimile, pe care le descompune in nutrienti. Aceste reactii de descompunere nu pot avea loc fara ajutorul moleculelor energetice, iar in compozitia celulelor musculare intra un numar mare de astfel de molecule. Dintre acestea cele mai importante sunt creatina fosfat si ATP-ul, care se constituie in adevarate surse de energie.

Creatina fosfat Celulele musculare folosesc creatina fosfat pentru a stoca si elibera energia. De ce? Pentru ca metabolismul normal al organismului nu poate produce energie cu rapiditatea cu care celulele musculare o folosesc. De aceea gruparile fosfat pot fi transformate mai usor in ADT pentru refacerea ATP-ului necesar contractiei musculare. Iar creatina fosfat este principalul supliment nutritiv pentru sustinerea ATP-ului.

ATP-ul (adenozintrifosfatul) este principala substanta furnizatoare de energie a muschilor. Ea determina contractiile musculare din timpul antrenamentelor. Fiecare efort depus in sala presupune o intindere si o contractie a muschiului pe care Il antrenati. Rezervele de ATP ale corpului sunt limitate si ajung doar pentru o scurta perioada de timp. Acestea trebuie refacute, proces la baza caruia se afla creatina. Cu cIt se refac mai rapid, cu atIt rezistenta voastra la efort si energia de care dispuneti sunt mai mari. 46269pfv48fup9c

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani