ESEU PENTRU ANTROPOLOGIE referat

A N T A L T H E O D O R gr. 42

TEMA 8 : PRIN CE ESTE ORIGINAL SACRIFICIUL FONDATOR AL CRESTINISMULUI ?

CARE SUNT ELEMENTELE COMUNE ALE ACESTUIA

CU ALTE TIPURI DE SACRIFICII ?

1. Prin ce este original sacrificiul fondator al crestinismului? 57393tys64ofx4t

    • Crestinismul este o religie revelata, de catre DUMNEZEU, prin CRISTOS, spre deosebire de alte religii; ex.: CRISTOS se adreseaza lui Filip: Eu sunt fiul lui Dumnezeu si Tatal prin Mine este. Celelalte sunt constructii, inventii omenesti.    • Sacrificiul fondator al crestinismului este sacrificiul lui Isus pe cruce ( Noul Testament); in Vechiul Testament se faceau zilnic sacrificii la templu ( ardere de tot), din produse, animale, etc. ex.: sacrificul lui Abel, sacrificiul lui Avraam, care prevestesc sacrificiul lui Isus.

Originalitatea sacrificiului este data de faptul ca se sacrifica un om (sacrificiu uman), care este persoana divina (Fiul lui Dumnezeu), se face de bunavoie (Isus stie ca va fi sacrificat), iar sacrificiul este o data pentru totdeauna (in sfanta impartasanie se reaminteste acest sacrificiu, nu se face altul nou).

yf393t7564offx

 

  1. Care sunt elementele comune cu alte tipuri de sacrificii?    • Sacrificiile se fac pentru a obtine un bine, care poate fi o dobandire, o reparatie, o apropiere, o recunoastere, pentru sine, pentru altii sau pentru divinitate, inchipuita sau reala ( Dumnezeu ).

    • Sacrificiul fondator al lui Isus este amintit in Crez ( Isus a murit, a coborat in iad, sa recupereze din Limb sufletele sacrificatilor in numele Domnului ) ; s-au sacrificat , ori au fost sacrificati oameni si inaintea rastignirii fiului lui Dumnezeu, i n s a m o a r t e a p e c r u c e a d a t v a l o a r e t u t u r o r m a r t i r a j e l o r d e p a n a l a I s u s .

Copyright © Contact | Trimite referat