Totul despre fructul de KIWI referat

Totul despre fructul de KIWI

Chinezii sunt cei care au descoperit fructul kiwi.La sfirsitul secolului al 19-lea,el a ajuns si in Europa,si in S.U.A,unde consumul este foarte mare,mai ales pe timpul de iarna.
Iubitorii acestui fruct se pot bucura toata perioada anului datorita combinatiei a-notimpurilor intre emisferele de nord si de sud,unde se afla,de asemenea,o multime de producatori.

...Contine: Conform studiilor recente,kiwi este fructul cel mai bogat in substantenutritive.O multime de oameni au aflat deja ca acesta contine mai multa vitamina C decit o portocala.Dar,mai sunt si alte componente sanatoase de care te bucuri cind consumi un fruct proaspat de kiwi:lutein,fibre,cupru,potasiu,magneziu,vitamina E.In plus,are numai 45 de calorii....Proprietati curative: Datorita tuturor componentelor nutritive pe care le conti-ne,consumul de kiwi este foarte indicat pentru a reduce riscul producerii cancerului,a bolilor de inima;previne formarea cataractei,care poate cauza orbirea.Fibrele din kiwi protejeaza impotriva diabetului,a bolilor de inima.Cuprul din kiwi este vital pentru cresterea copiilor,intarirea oaselor,dezvoltarea cerebrala si sanatoasa sistemului imu-nitar.Cuprul este folosit de organism pentru crearea celulelor rosii din singe.Un kiwi contine mai mult potasiu decit o banana.Potasiul are un rol important in controlarea presiunii singelui si a activitatilor inimii.Magneziul este un mineral vital pentru orga-nism,important pentru formarea oaselor,reglarea ritmului cardiac,relaxarea musculara si functionarea centrilor nervosi.Spre deosebire de alte surse de vitamina E,kiwi este un foarte bun antioxidant.

...Ce alegem: Un kiwi bine copt este un fruct destul de moale la pipait.In general, fructul se alege mai tare si se mai tine la temperatura camerei pentru a se coace bine. Daca este prea moale,fructul s-ar putea sa aiba un gust alterat. 43433hig39rhi1l...Cum se pastreaza: Kiwi se pastreaza la temperatura camerei,la 20-25 grade C. In general nu se pastreaza prea mult timp inainte de a fi consumat.Pentru o perioada mai lunga inainte de consum,kiwi se poate pastra in frigider sau intr-o camera rece.

...Cum se consuma: Kiwi este delicios proaspat.Il poti taia pe jumatate si sa-l mininci direct din coaja cu ajutorul unei lingurite.Poti face din kiwi delicioase sucuri naturale,salate de fructe sau tarte.

Copyright © Contact | Trimite referat