Discriminare, Rasism, Adolf Hitler referat

Discriminare, Rasism, Adolf HitlerDiscriminarea, oricare situatie prin care un grup sau o singura persoana este tratata diferit de ceilalti, de obicei din cauza ca acestia fac parte dintr-un grup social sau categorie distincta. Aceste categori pot fi religia, sexul , varsta sau handicapurile. Discriminarea poate fi vazuta ca favorabila sau nefavorabila. Cu toate acestea, in limbajul modern, 'discriminarea' este considerata de obicei nefavorabila.
I. Rasismul
Una dintre cele mai dure forme de discriminare (in special in Statele Unite) este indreptata direct catre grupurile de rasa diferita. Constitutia Statelor Unite includea legalitatea sclaviei, aceasta fiind cea mai inalta forma de discriminare. Odata cu Proclamatia de Eliberare si cu alte proclamatii care au urmat Razboiului Civil American, a fost schimbat statutul legal ai Afro-Americanilor. Una dintre cele mai importante decizii luate este adoptarea unei legi neconstitutionale de a interzice discriminarea de rasa. Din cauza absentei unui numar suficient de mare de legi , discriminarea fata de americanii negri a devenit posibila.

Practica discriminarii a ramas fara nic un adversar, pana in 1941, cand Presedintele Franklin Delano Roosevelt a dat un ordin pentru a interzice discriminarea in angajament. Statele au inceput sa faca legi importiva discriminarii in 1945. Pana in 1964, cand Actul Drepturilor Civile a inlocuit in mare parte legile statului , 25 de state au interzis in mod legal discriminarile in angajament si alte 31 aveau legi importriva discriminarii in public.

La nivel national, o lovitura majora inpotriva discriminarii a fost decizia Curtii Supreme in Mai 1954, in care separarea intentionata a copiilor negri de ceilalti studenti in scolile publice a fost declarata ca o violare al Amendamentului al 14-lea din Constitutie. Din cauza opozitiei foarte puternice, Congresul a trebuit sa faca apel la Actul Drepturilor Civile din 1957, dar numai dreptul de a vota a fost adresat in mod specific. Actul Drepturilor Civile din 1964 a interzis rasismul in majoritatea hotelelor, restaurantelor si altor facilitati publice.

Americanii Asiatici au suferit si ei, la randul lor, discriminarea. Cea mai evidenta actiune de genul acesta este evacuarea fortata a Americanilor Japonezi de pe coasta de Vest pe durata celui de-al Doilea Razboi Mondial (1939-1945) -- un eveniment sustinut de Curtea Suprema in 1944 dar respins de Congres cu mult ani mai tarziu.

II. Discriminarea fata de femei


Femeile americane au fost victimele discriminarii pe tot parcursul istoriei. Ele erau discriminate prin vot, angajament, si alte drepturi civile. In 1960, femeile au format o organizatie pentru drepturi egale cu ale barbatilor. Ele au format Organizatia Nationala pentru Femei si alte grupuri care cereau egalitate in educatie , angajament si guvernare. Un rezultat al Actului Drepturilor Civile, femeile au avut niste castiguri impotriva discriminarilor de angajament. In 1972, Congresul a creat Amendamentul pentru Drepturi Egale (ADE) pentru Constitutie. ADE-ul a fost creat pentru a elimina orice urma de discriminare legala impotriva femeilor. Deoarece doar 35 din cele 38 de state necesare au votat acest amendament, nu s-au putut aduna destule voturi pentru a pune in aplicare planul. Cu toate ca acest lucru a fost o infrangere pentru miscarea feminista , lucrand pentru A D E a creat o conducere de femei politicieni foarte dezvoltata.
Adolf Hitler (1889-1945), politician German, lider militar si unul dintre dictatorii cei mai puternici ai secolului 20. Hitler a covertit Germania intr-o societate complet militarizata si a lansat Al Doilea Razboi Mondial in 1939. A creat din Anti-Semitism bazele propaganzii sale. A sperat sa cucereasca intreaga lume, iar pentru o perioada de timp a dominat aproape intreaga Europa si o parte din Africa de Nord. A pus la punct masuri de sterilizare si euthanasie pentru a-i sustine ideile de puritatea rasei Germane si a cauzat macelul a milioane de evrei, oameni Slavici, Romi, si multi altii, pe toti acestia considerandu-i inferiori.
Hitler a lasat Germania si o mare parte din Europa in ruine. Peste 60 milioane de persoane au murit in al Doilea Razboi Mondial, iar alte zeci de milioane si-au pierdut casele si sanatatea .


Bibliografie: 'Discrimination,' Microsoft® Encarta® Online Encyclopedia 2001
https://encarta.msn.com © 1997-2000 Microsoft Corporation.
All Rights Reserved.
'Hitler, Adolf,' Microsoft® Encarta® Online Encyclopedia 2001                 

https://encarta.msn.com © 1997-2000 Microsoft Corporation. All Rights Reserved


Ionescu Eugen Cl.VII.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani