Nu te lasa ucis de droguri- Drogurile -


Gandeste-te bine la consumul de droguri si daca ai mai multe motive pentru a nu incerca drogurile si alcoolul, adu-ti aminte ca sunt mai multe moduri de a spune 'nu'. Poti spune de exemplu:
- 'Nu in seara asta, am de invatat!'
- 'Nu mersi. Fac sport!'
- 'Nu, nu e pentru mine!'
- 'Mersi, dar nu.'
- 'In nici un caz!' , sau pur si simplu
- 'Lasa-ma in pace!'
CONSUMUL DE DROGURI
Spre deosebire de populatia matura, populatia tanara este mult mai deschisa la nou, mai predispusa la noi experiente, la risc. Cetatenii sunt tinta unui bombardament informational masiv, in care consumul de droguri este deseori prezentat ca o alternativa de a face fata vietii. Flagelul drogurilor este unul dintre fenomenele cele mai complexe, mai profunde si mai tragice ale mileniului trei.
CAUZELE CONSUMULUI DE DROGURI Majoritatea oamenilor nu cunosc suficient de multe lucruri referitoare la efectele pe care le implica consumul diferitelor droguri, existand confuzie si informatii gresite in acest domeniu. Cateva dintre cele mai des intalnite motive pentru care un om ajunge sa consume droguri sunt:
- se iveste posibilitatea si tinerii pur si simplu incearca;
- se mai consuma pentru a scapa de problemele zilnice: divortul parintilor, abuzul sau neglijarea parintilor, la scoala sau in alte situatii;
Cauze Externe :
- nivelul educational si cultural redus ;

Cloud Callout: Ce sa fac?


- lipsa informatiilor sau informatii false despre droguri ;
- imitarea modelelor din filme etc.
- tovarasia /prietenia toxicomanilor,
- distractiile (petreceri, discoteci, baruri),
Incearca sa intelegi!
Orice lucru 'puternic', drogurile de exemplu, ce produc efecte atat de reale si ireversibile pentru corpul nostru, merita sa fie tratat cu mai multa seriozitate de catre noi iFi independent !