Proiect ecologic - Campanie de promovare a educatiei ecologice referat

Campanie de promovare a educatiei ecologice

 

Descrierea sub-proiectului

 

 

 

Sub-proiectul “campanie de promovare a educatiei ecologice” are ca beneficiari principali elevi si cadre didactice si ca beneficiar secundar comunitatea locala, protejarea si infrumusetarea mediului fiind una din tintele propuse.
In baza unor sondaje de opinie efectuate in randul comunitatii, elevilor si cadrelor didactice se urmareste gasirea solutiilor corespunzatoare de abordare a problemelor de mediu din zona dar si la nivel mondial. Astfel in urma unei bune informari in domeniul ecologiei se va pune la pune la punct un program clar de prezentare a problemelor cu care se confrunta mediul inconjurator dar si solutii de combatere a poluarii mediului prin diferite mijloace si activitati.

Obiectivul general al sub-proiectului este formarea si dezvoltarea unui mod de gandire ecologic in randul elevilor, cadrelor didactice, comunitatii prin organizarea de intalniri informative cu acesti subiecti cat si prin intreprinderea unor activitati concrete de ecologizare si infrumusetare a mediului urmarindu-se stabilirea conexiunilor dintre om si mediu, constientizarea rolului important pe care il joaca un mediu curat in viata omului si sensibilizarea civica a indivizilor umani.

Prin diversitatea activitatilor de intretinere a unui mediu estetic si curat se urmareste cresterea gradului de constientizare a importantei acestora. Se vor desfasura lucrari agrotehnice specifice de intretinere a diverselor tipuri de vegetatie, lucrari de colectare si selectare a deseurilor, maturare, sapare, greblare, taiere si sadire de plante, igienizare si cosmetizare a coronamentului copacilor, refacere si constituire de spatii verzi si garduri vii.

Se va pune accent si se va milita pentru reciclarea unor materiale ce pot fi intrebuintate intr-un alt scop. Si asta datorita faptului ca resurse naturale sunt limitate si epuizabile. 39489fiv44qoz2tDin desfasurarea activitatilor prevazute in sub-proiect va rezulta stimularea muncii in echipa, imbunatatirea comunicarii in scoala, intre scoala si comunitate, rezolvarea problemelor din vecinatatea scolii, dezvoltarea unei constiinte ecologice, crearea unei sali speciale de resurse didactice si a unui avizier scoala-comunitate pentru optimizarea comunicarii interinstitutionale, cresterea nivelului de educatie a elevilor, cadrelor didactice si cetatenilor in spiritul protectiei mediului.

Prin politica de compatere a poluarii mediului, la nivel local pe baza unor date reale si solid argumentate se va tinti o implicare activa a administratiei locale si a societatii civile in procesul de imbunatatire a calitatii mediului inconjurator.

Pentru viitor se are in vedere realizarea unor programe de optional pe educatie ecologica, sarbatorirea Zilei Pamantului si gasirea unui partener european pentru probleme de mediu, considerand ca largirea orizontului de cunoastere este extrem de important iar schimbul de experienta foarte util. Privind contextul economic actual, marcat de globarizare o larga interdependenta dintre mediu si dezvoltare, observam cresterea exigentelor societatii privind protectia mediului prin reglementari din ce in ce mai severe si sanctiuni drastice pentru incalcarea lor.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani