Orasele in viitor - orasul viitorului referat


ORA+UL VIITORULUI

In viitor casele si blocurile vor avea alt design, vor fi suspendate, iar masinile vor zbura si nu vor mai avea roti. Masinile nu vor mai polua aerul.

Orasele vor fi mari, dar din pacate nu prea vor mai exista lacuri si paduri. Orasele vor fi dotate cu aparate care improspateaza aerul. Vor fi orase-statiuni unde vor fi paduri, izvoare si lacuri. Anotimpurile se vor deosebi foarte putin unele de altele.

Securitatea oamenilor va reprezenta totul pentru viitor. Casele vor fi prevazute cu un “panou al securitatii”, care verifica: retina, amprenta si timbrul vocii. Daca vine cineva si nu este inregistrat in baza de date, computerul va anunta singur politia.

Dupa verificare, casa iti va ura “bun venit”. Casa va fi de fapt un computer gigantic. Va fi deajuns sa spui ce vrei, iar casa iti va oferii totul. Daca ai scapat ceva pe jos, casa va curata cu ajutorul unei podele care absoarbe.

Daca ti-e greu sa te trezesti dimineata, programezi casa cum sa te trezeasca si la ce ora. Pentru distractii vor exista robotei simpatici si glumeti.

Politistii viitorului nu vor mai fi oameni, ci roboti incoruptibili. De asemenea avocatii si judecatorii vor fi roboti. Pedepsele vor fi foarte aspre indiferent de infractiune, pentru a putea stap`ni populatia.

Medicii vor exersa ore in sir pentru a face o operatie adevarata, cu ajutorul unei manusi virtuale.

Cercetatorii vor decoperii planete propice vietii omenesti. Nu va mai fi nimic deosebit sa int`lnesti fiinte mici si verzi sau inalte si albastre. Se vor face concedii interplanetare. Din cauza timpului de zbor foarte lung, oamenii nu vor mai sta pe scaune, ci in asa zise “camere de dormit”, in care vor fi adormiti cu ajutorul unui sedativ usor.

In scoli, profesorii vor fi roboti, iar fiecare copil va avea un computer care va scrie dupa dictare.

Vor exista in continuare baruri, restaurante, dar nu se vor consuma bauturi alcoolice si nici nu se va fuma, acestea fiind interzise prin lege, deoarece dauneaza grav sanatatii. Barmanii, chelnerii si oapataritele vor fi de asemenea roboti.Razboaiele vor fi putine, dar catastrofale. Rachetele vor fi deosebit de puternice, iar bombele vor fi de obicei chimice sau biologice, ceea ce va duce la nimicirea in masa a populatiei.

Aceasta este viziunea mea asupra viitorului indepartat, pe care nu l-am descris prea roz.

Poate peste ani, oamenii isi vor revizui atitudinea din toate punctele de vedere, iar viitorul va fi mai bun.

Din pacate cele mai mari descoperiri din ultimii ani sunt in domeniul armelor de distrugere si a tehnologiei de razboi. Prea putin s-a facut in folosul oamenilor. Ar fi minunat daca toate eforturile s-ar indrepta in cercetari pentru vindecarea cancerului si altor boli incurabile ale oamenilor.


OMUL REALIZEAZ{ TOTUL.

DAC{ IL DISTRUGI, DISTRUGI TOTUL!
MOR{RESCU ANDREI

Clasa a V a ACopyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani