Walter Bothe referatWalter BotheWalter Bothe s-a nascut pe 8 ianuarie 1891 la Oranienburg aproape de Berlin. Din 1908 pana in 1912 a studiat fizica la Universitatea din Berlin fiind elevul lui Max Plank luindu-si doctoratul chiar inainte de izbucnire  celui de al doilea Razboi mondial (1914). Din 1913 pana in 1930 a lucrat la Physikalisch-Technische Reichsanstalt din Oranienburg, devanind un profesor renumit in Universitatea de acolo. In 1930 a fost numit Profesor de fizica si director la Institutul de fizica din cadrul Universitatii Giessen.In 1932 a fost desemnat in functia de director al institutului de fizica din cadrul Universitatii de la Heidelberg impreuna cu Fhilipp Lenard, devenind in 1934 director la institutul de fizica din cadrul Universitatii de cercetari medicale Max Planck. La sfarsitul celui de al doilea razboi modial cand acest institut s-a desfiintat , Bothe s-a reintors la Departamentul Fizicii si a predat pana cand boala care l-a paralizat pentru cativa ani l-a determinat sa-si intrerupa munca . Era capabil totusi sa supravegheze munca la Institutul de Fizica Max Planck si a continuat sa faca acest lucru pana cand s-a stins din viata (8 februarie 1957).

Munca stiintifica a lui Bothe a coincis cu deschiderea


domenilor vaste a fizicii nucleare si rezultatele sale au condus la noi metode.

In timpul primului razboi mondial a fost luat prizonier de rusi si a petrecut un an in Siberia. In acest an s-a dedicat studiilor matematice si invatarii limbii ruse; in 1920 a fost trimis inapoi in Germania.

Walter a colaborat cu H.Geiger la Physikalisch-Technische Reichsantalt din Berlin. Impreuna cu acesta a carui influenta a determinat mult munca sa siintifica, a publicat, in 1924 metoda sa coiincidenta care a avut un rol important in descoperirile care au urmat. Metoda este bazata pe faptul ca atunci cand o particula trece printre doua sau mai multe  particule de radiatie Geiger, pulsurile fiecarei particule sunt practic in acelasi timp. Pulsul fiecarei particule de radiatie Geiger este apoi trimis intr-un circuit coincident care indica pulsurile care coincid in timp.

Impreuna cu Geiger au calrificat idei despre unghiul mic de imprastiere al razelor luminoase iar Bothe a rezumat munca lor in articolul publicat la Handbuch in 1926 si in 1933, infiintand fundatia de metode moderne pentru analizarea procesului de imprastiere. Din 1923 pana in 1926 Bothe s-a dedicat in special muncii experimentale si teoretice in teoria luminii corpusculare. I-au trebuit cateva luni pentru a descoperii efectul Compton observat intr-o camera plina cu hidrogen si scurta urma de ricosare a electronilor razelor X. El a lucrat suplimentar si la directia de emisie a eletronilor fotografici. Impreuna cu Geiger a asociat efectul Compton teoriei Bohr, Kramers, Slater si rezultatele muncii sale au fost de un mare folos teoriei luminii corpusculare.

In 1927 a clarificat ideile despre lumina cuantica si interferenta sa intr-o foaie de hartie. In acelasi an a inceput sa studieze transformarea luminii elementelor de bombardament cu ajutorul razelor α (alfa).

In 1929 in colaboare cu W.Kolhőrster, Bothe a intodus o noua metoda pentru studierea cosmosului si a razelor ultraviolete prin trecerea lor printre particulele de radiatie Geiger, si astfel a demonstrat prezenta patrunzatoare a particulelor in raze si a definit calea razelor individuale.

Pentru descoperirea metodei coincidenta si pentru descoperirile urmatoare realizate cu ajutorul ei care au codus la fondarea spectroscopiei nuclare Bothe impreuna cu Max Born au fost premiati cu Premiul Nobel in fizica (1954).

In 1930 Bothe, in colaborare cu H.Becker, a bombardat beriliul de masa 9 (deasemenea si borul si litiul) cu razele α derivate din poloniu si a obtinut o noua forma de radiatie care a fost chiar mai bine penetrata decat cele mai grele raze derivate de la radiu iar aceasta a condus la descoperirea neutronului realizata Sir James Chadwick in 1932.

La Heidelberg, Both dupa o munca indelugata a obtinut banii necesari pentru construirea unui ciclotron. El a lucrat in timpul razboiului din 1939 la teoria difuziunii neutronilor si la metodele de masurare a acestora.

In iunie 1940 a publicat un atlas intitulat "Cloud-Chamber Figures".

Bothe a castigat multe premii in fizica dar si in astronomie pentru munca sa delicata si rapida.

Pentru hobiurile sale a acordat aceeasi importanta precum si muncii sale stiintifice. A luat parte la multe concerte,el insusi cantand la pian fragmente din operele lui Bach si Beethoven. In timpul vacantele vizita regiuni muntoase si picta in culori de ulei si apa.

Bothe s-a casatorit cu Barbara Below si au avut doi copii.

Walter Bothe a decedat in 1957.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani