John Douglas Cockcroft referat

John Douglas CockcroftJohn Douglas Cockcroft s-a nascut pe 27 mai 1897 in Todmorden,Anglia.Familia lui a lucrat pentru multi ani la fabricarea bumbacului.

Intre 1914 si 1915 a studiat la Todmorden si la Universitatea Manchester in laboratorul Horace in .Dupa ce a luptat in primul razboi mondial in batalionul regesc s-a intors la Manchester pentru a studia ingineeria electrica la Miles Walker.Dupa doi ani a mers la colegiul Sfantul Ion in Cambridge si a luat examenul de licenta in matematica in1924.Apoi a lucrat sub conducerea lui Lord Rutheford la laboratorul Cavendish .

Prima sa colaborare a fost cu P.Kapitsa in domeniul magnetic si al temperaturilor.In 1928 s-a intors la studiul acceleratiei protonilor la mare voltaj acompaniat de E.T.S.Walton. In 1932 ei au reusit sa transmita litiu si bor in energia mare a protonilor. In 1933 au studiat radioactivitatea artificiala podusa de protoni si larga varietate a transfomarilor produse de protoni si deutoriu .In 1934 a intrat in laboratorul Royal Society Mond din Cambridge.

In 1929 John a fost ales in calitate de membru in Colegiul Sfantul Ion si a devenit rand pe rand asistent universitar , coferentiar si in 1939 profesorul Jacksonian al filosofiei naturale.In septembrie 1939 el a lucrat ca asistent la laboratorul de cercetari stiitifite si a inceput cu problemele cu care se confruntau radarele de pe coasta si din cer.A fost membru al misiuni Tizard in toamna anului 1940.Dupa aceasta a fost numit "capul" organizatiei aeriene de cercetare .In 1944 a plecat la Canada pentru a lua conducerea proiectului despre energia atomica si astfel a devenit directorul laboratorului Montreal si Chalk River pana in 1946, cand s-a intors in Anglia.

Timp de 5 ani (1954-1959) a fost membru de cecetari stiitifice in U.K.Atomic Energy Authority.

A primit onorate doctorate de la 19 universitati fiind prietenul unor onorabili membri ale principalelor cercuri de sttinta .

S-a casatorit cu Eunice Elizabeth Crabtree in 1925 si a avut 4 fete si un baiat.

Profesorul Cockroft a murit in 1967.


Copyright © Contact | Trimite referat