SALZBURG Austria referat

SALZBURG
Salzburg este un oras austriac situat in vestul tarii, in regiunea cu acelasi nume , la granita cu Germania. In traducere, numele orasului este "Cetatea Sarii". Insasi apa care-l strabate de la nord la sud impartindu-l in Orasul vechi si Orasul nou poarta numele de Salzach ( Riul Sarat).

Orasul vechi este atractia turistica nr. 1 a Austriei, aici gasindu-se casa memoriala « Mozart », locul unde renumitul compozitor si muzician a vazut lumina zilei .

Dintre obiectivele turistice cele mai vizitate amintim : gradinile Mirabell ; podul Makart peste Salzach ; Castelul Hellbrun cu vestitele fantani arteziene, construit de Markus Sittikus ; catedrala construita de Santino Solari, datind din 1628 ; artera comerciala Getreidegasse ; castelul Leopldskron ; cimitirul St. Pierre ; fortareata Hohensalzburg ; Galeria Lipitana.Dar a descrie orasul Salzburg este imposibil.Ar trebui sa descoperim orasul noi insine si abia apoi am putea sa-i dam dreptate poetului Karl Heinrich Waggerl, care a trait aici : « Salzburg este singurul oras din lume unde intr-adevar s-ar putea trai asa cum ai vrea daca ai avea cu ce ».Ovidiu Pelin,cls. a VI-a E


Copyright © Contact | Trimite referat