ROMA si Turismul referat


ROMARoma, " Cetatea eterna ", fascineaza pe orice turist prin varietatea sa de monumente si locuri celebre, prin locuitorii sai binevoitori, de o ospitalitate si politete ce cuceresc pana si pe cel mai capricios calator.

Dupa spusa legendei, Roma este cetatea intemeiata de catre Romulus si Remus in anul 753 inaintea erei noastre si devenita pentru prima oara capitala la cumpana dintre veacurile al VI-lea si al V-lea inaintea erei noastre.

Cetatea contemporana a ramas aidoma cu cea antica. Respectul pentru monumente si pentru propria istorie i-a convins pe edilii capitalei sa pastreze edificiile vechi asa cum au fost.

Totusi, au aparut numeroase constructii si opere de arta si in zilele noastre, care se imbina armonios cu cele vechi si sporesc frumusetea orasului.Numeroasele opere de arhitectura, de sculptura, de pictura,palate si bazilici, statui si vestigii din mai toate timpurile, sunt cunoscute si renumite in intraga lume. Dintre acestea amintim: Templul Vestei, Templul Fortunei, Panteonul, Forul si Columna lui Traian, Muzeul Vaticanului .

Roma este strabatuta de Tibru, de-a lungul caruia se pot admira frumoase poduri strajuite de statui din marmura alba.

Tot in capitala Italiei isi are resedinta Papa si aici au loc numeroase manifestari clerice.

Bogdan Grigoroiu