Boston este un oras pentru plimbari
Boston
 


Boston este un oras pentru plimbari. O plimbare de o ora va va purta de la zona istorica din North End pana la blocurile din Beacon Hill. O idee buna ar fi sa vizitati de dimineata cel mai vechi parc din SUA, Boston Common; dupa-amiaza sa vizitati Back Bay Victorian; iar seara sa luati cina in Chinatown.
Trebuie sa vizitati primele doua strazi ca importanta turistica din Boston: Acorn Street si Beacon Street. Acorn Street este cu siguranta cea mai fotografiata strada din Boston, fiind conservata in intregime din secolul XIX. Beacon Street este una dintre cele mai faimoase artere ale orasului, aici aflandu-se cateva dintre cele mai frumoase cladiri din punct de vedere arhitectural, in frunte cu magnifica State House. Pe aceasta strada sunt situate si cele mai importante creatii ale lui Charles Bulfinch, cel mai mare designer in stilul Federal din America, inclusiv Somerset Club si celebra Harrison Gray Otis House.
Printre cele mai importante muzee sunt: Isabella Stewart Gardner Museum, Museum of Fine Arts si Museum of Science.
Isabella Stewart Gardner Museum este un adevarat palazzo venetian. Aici sunt cateva colectii importante de pictura, inclusiv cateva capodopere ca 'Rapirea Europei' de Titian, 'Hercules' de Piero della Francesca, sau 'El Jaleo' de Sargent. Etajul intai este rezervat expozitiilor de arta contamporana.
Museum of Fine Arts este un muzeu cu extraordinara varietate de exponate: de la maestrii stilurilor Renaissance si Baroque, la minunatiile Impresionismului, la mastile din Africa, la ceramica Americana si pana la opere contemporane. Aici se afla una dintre cele mai importante colectii de pictura americana, cu mai mult de 60 de opere ale lui John Singleton Copley, cel mai mare pictor din Boston. Impresionistii francezi sunt deosebit de bine reprezentati, cu 38 de tablouri de Monet, la care se adauga picturi de Renoir, Pisarro si Manet.
Museum of Science contine peste 500 de exponate din domenii ca astronomie, astrofizica, antropologie, istoria m