Surse de poluare-poluanti ai apei Impactul omului asupra apelor, Impactul asupra mediului referatImpactul omului asupra apelor

Omul de-a lungul timpului a avut efecte bune si rele asupra apei. In acest referat vom descrie cum omul a utilizat apa in scopuri bine definite.

Mai intai vom incepe cu utilizarea apei in agricultura : apa indeplineste in agricultura functii complexe: intra in constitutia solului, plantelor,vehiculeaza materia si energia in sol. Sistemele de irigatii actuale sunt de dimensiuni mari, dotate cu tehnici moderne si sunt concepute in combinatie si cu alte tipuri de lucrari, in special cu cele hidroenergetice( sistemele de pe Nil-Assuan, Huang-he si sistemele care beneficiaza de apa acumulata in lacurile marilor hidrocentrale de pe Volga, Parana-Columbia, Sacramento, colorado, Rio Grande).Vom continua acum cu utilizarea apei in industrie: dupa agricultura, cotata drept cea mai mare cosumatoare de apa, se situeaza industria. Acest aspect se explica prin marea utilitate a apei in procesele tehnologice, precum si ca forta energetica..

Pentru alimentarea cu apa a centrelor populate se folosesc cele mai variate resurse :

  • Apele subterane

  • Lacurile naturale 12782rrd17gtl7e

  • Lacurile de acumulare

La ora actuala unele centre urbane sunt afectate de criza de apa disponibilitatile in resurse de apa fiind sub nivelul cerintelor. In aparenta, potentialul hidroenergetic al tuturor fluviilot Terrei ar putea asigura o proportie mult mai mare din necesarul de energie electrica al omenirii. Totusi el are anumite “limite”: o parte este foarte greu de amenajat, o alta parte necesita foarte mari transformari ale mediului, iar anumite tari nu au resurse financiare si tehnologice pentru constructia de hidrocentrale. Astfel hidroenergia este de fapt o resursa « limitata ».

Apa

Dintre cei trei factori de mediu ,apa este cea mai afectata de poluare creand numeroase probleme pentru pastrarea si imbunatatirii calitatii ei. Apa in natura exista sub urmatoarele forme: apa de suprafata (fluvii, rauri, mari, oceane) si apa subterana (straturi acvifere si izvoare).

Poluarea apelor ,in masura mai mare sau mai mica ,este greu de evitat. rt782r2117gttlStatisticile au aratat ca sursele de poluare „punctiforme” ,provenite de la orase sau fabrici si care sunt evaluate in emisari prin guri de descarcare ,reprezinta numai circa 35% din totalul surselor de poluare in timp ce cele „nepunctiforme” ,lipsite de guri de descarcare circa 65%.

Surse de poluare-poluanti

Sursele principale de poluare a apelor de suprafata si subterane sunt urmatoarele:

1.Apele uzate orasenesti ,provenite din gospodariri, restaurante, hoteluri si buna parte din mica industrie reprezinta una din principalele surse de poluare.

2.Apele uzate industriale: provin din apele folosite in procesul tehnologic industrial.

3.Apele uzate de la crescatoriile de animale au in mare masura caracteristici asemanatoare cu ale apelor uzate orasenesti.

4.Apele uzate rezultate in urma irigarii terenurilor agricole: in special cu ape de suprafata ,sunt poluate cu fertilizatori organici, pesticide si multe altele.

5.Apele uzate provenite de la apele maritime sau fluviale: navele pot impurifica apele ,evacuarea rezidurilor lichide provenite din activitatea personalului navigant, pasagerilor sau animalelor transportate.

Impactul asupra mediului

Impactul pentru apele de suprafata si subterane poate fi grupat in doua mari categorii: sanatatea publica, afectata prin intermediul alimentarii cu apa, zonelor de agrement, piscinelor.

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani