Casablanca, Port al Marocului si Centru comercial al Africii referat

Casablanca


Casablanca, cel mai mare oras si port al Marocului, este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Aproape totalitatea comertului exterior al Marocului se efectueaza prin acest oras, ce are unul dintre cele mai mari porturi din lume. Cerealele, pielea, lana si fosfatii sunt principalele articole de comert. Printre ramurile industriale importante din acest oras se numara: pscuitul si prelucrarea sa, materialale de constructii, producerea sticlei, prelucrarea tutunului,s.a.

De asemenea aici isi au locul cele mai mari universitati si monumente nationale, printre care Universitatea Hassan 11 si  Marea Moschee Hassan 11.

Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. In 1907 Casablanca a fost ocupata de cater Franta. Sub administratie franceza s-a dezvoltat rapid, iar partea moderna a orasului s-a construit in jurul unei suburbii pe nume Moorish. In timpul celui de al 11-lea razboi mondial, Casablanca a fost unul dintre cele trei mari puncte de debarcare in timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii. Orasul a fost locul unde in ianuarie 1943, Presedintele Statelor Unite, Roosvelt si Primul Ministru al Marii Britanii, Churchill, s-au intalnit si au hotarat ca tarile lor sa lupte pana la capitularea neconditionata a puterilor Axei.Casablanca contemporana te incanta cu o clima blanda, cu plajele sale la Oceanul Atlantic, cu magazinele sale luxoase pastrand totodata un aer rustic, avand unul dintre cele mai mari bazare din lume. Intr-un cuvant, turismul este o industrie puternica aici, care aduce foarte multi bani locuitorilor.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani