Chicago si dezvoltarea lui alertaChicago


Chicago este al 111-lea oras ca numar de populatie (6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare exista din 1803 cand armata americana a construit un fort de aparare. Pana in 1825, cand s-a transformat in oras, Chicago a fost o mica localitate de frontiera. De la jumatatea secolului trecut orasul a inceput sa se dezvolte intr-un ritm alert, datorita pozitiei sale geografice precum si a resurselor naturale din zona, ajungand un foarte mare centru industrial si port pe litoralul marelui lac Michigan.

Numele orasului mai este legat si de lupta dusa de muncitori pentru conditii de viata si de munca mai bune. In 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu violenta de catre politie. In memoria victimelor de atunci , ziua de 1 Mai, data mitingului, a fost aleasa drept Ziua internationala a muncii.Deasemenea in epoca prohibitiei din anii 20, orasul a avut trista faima de a fi numit capitala crimei organizate din Statele Unite.

La ora actuala Chicago este un centru important de industrie, comert si cultura. Arhitectura moderna domina constructiile, aici aflandu-se cea mai inalta cladire din lume, Sears Tower, cu o inaltime de 443 metri. Chicago este sediul unora dintre cele mai renumite institutii de invatamant din Statele Unite, locuitorii fiind mandri ca in orasul lor isi desfasoara jocurile unele dintre cele mai puternice echipe sportive nationale.