Poiana Brasov, aflata la 13 km de Brasov, vestita statiune climatica si de sporturi de iarnaPoiana Brasov

Poiana Brasov, aflata la 13 km de Brasov, vestita statiune climatica si de sporturi de iarna, situata la 1020m altitudine, intr-o pioana larga de la poalele Masivului Postavaru, dispune de hoteluri moderne, vile, cabane si popas turistic, cu toate dotarile comerciale si de servicii necesare.

Statiunea beneficiaza de un climat submontan, tonifiant si stimulator, de o atmosfera curata si bogata in raze ultraviolete si in ioni negativi, fiind indicata in nevroze, stari de debilitate, surmenaje, hipertiroidie, rahitism si tulburari de crestere la copii, bronsite, etc.
Pentru recreere si agrement statiunea dispune de sali cu jocuri mecanice, piscina acoperita si descoperita, sala de gimnastica si terenuri de sport, lac cu plaja si ambarcatiuni, patinoar artificial, centru de echitatie, plimbari cu trasura si sania, partii de saniute si de schii, etc. Pe principalele partii de schi functioneaza schilifturi si baby-schiuri, iar ascensiunile pe Muntele Postavaru se pot face si cu telecabina si telescaunul.
Panoramele deosebit de impresionante ale culmilor montane din jur pot fi “gustate” prin excursii mai scurte, in orizontul local, sau mai lungi, la cabanele Postavaru si Cristianu Mare (acces cu telecabina), pe Valea Cheii la cabana Cheia sau spre Brasov pe la Pietrele lui Solomon.