Cum se construiesc masinile, Cercetare, design si dezvoltare, Manufacturarea si asamblarea, Vanzarile si servisul, Reactiile clientului referat


Cum se construiesc masinile:

C

onstructia de masini include unele decizii majore despre designul masinii, cum va fi construita si cum va fi vanduta. Managerii de fabrici trebuie sa coordoneze productia fabricii, sa cumpere materia prima si sa antreneze muncitorii – si totul dintr-un buget. „Echipele” de marketing trebuie sa vanda masina si sa dea banii „inapoi” investitorilor. Noi modele sunt introduse anual, dar designul unei singure masini poate dura ani de la plansa de desen si pana la prezentarea in show-romuri. O companie tipica are mai multe modele de masini la diferite stadii de dezvoltare oricand.Un grup in interioriorul companiei ia principalele decizii asupra unei masini si includ deseori un presedinte al adunarii, membri adunarii, presedintele fabrici, directorii de marketing, directorul de vanzari, directorul financiar si conducatorul proiectului. Acesti conducatori trebuie sa stabileasca bugetul, sa angajeze oameni si sa stabileasca termenul de livrare. Decat sa trimita idei pas cu pas, cand s-a ajuns la acel pas, conducatorii colaboreaza de la inceput cu designeri si inginerii intr-un proces numit inginerie simultana pentru a mari viteza si eficienta producerii unei masini.

  1. Cercetare, design si dezvoltare :

Inainte de a fi construita masina trebuie sa fie cercetata, desenata, si dezvoltata intr-un proiect pe care se poate lucra. Cercetatorii cauta ce merge si ce nu merge intr-o masina bazandu-se pe sondaje de opinie si analizeaza ce se cumpara, iar apoi sugereaza ce fel de masina sa construiasca. Designererii muncesc pentru a da o forma acestor idei realizand parti tangibile sau produse. Inginerii adopta piesele de schimb existente si deseneaza planurile pentru un prototip. Producatorii incep sa construiasca mai multe prototipuri inainte de a trimite prototipul la vreo fabrica. Planificatorii de produs monitorizeaza procesul si au grija ca masina noua aprobata sa fie terminata la timp si in cadrul bugetului.

 

Cum avanseaza tehnologia, noile masini includ noi sisteme si inovatii. Schimbarea si inovatiile, in industria automobilelor au nevoie de timp pentru a fi implementate si trebuie sa treaca de niste teste realizate de guvern si alte companii de specialitate. Sisteme noi sunt introduse de obicei una cate una. O componenta noua ( cum ar fi sistemul de franare ) intr-o varianta finala poate dura chiar 4 ani pana va fi implementata intr-un model nou. O parte din acest timp este folosit pentru designul, constructia si instalarea produsului. Testarea noului sistem pe o copie in marime naturala (de clei, de ceara sau de lemn) si prepararea vehiculelor pentru a vedea performanta per total i-a si el timp.

Intretimp, membri staffului ai departamentului de marketing si al celui de vanzari selecteaza un nou nume pentru produs, si conduc sondaje pentru a vedea cat de vanduta va fi masina si pentru a rezolva problemele anticipat care ar putea aparea pe parcurs. Tintele produsului initial sunt stabilite in concordanta cu cercetarile de piata facute.

Odata ce conducerea aproba noul nume si modelul final, incep sa apara primele prototipuri din fabrici (ateliere). Comitetul incearca prototipul, iar apoi experti trec la testarea excesiva a produsului, incluzand testul din „tunelul vantului”, „tunelul prafului”, teste pe pista de incercare a fabricii, testul de calduri tropicale sau de „friguri” din Antarctica, si in final testul de duritate …

 

 

 

 

 

B. Manufacturarea si asamblarea

 

 

Inainte ca un nou model sa fie construit, fabrica trebuie mai intai sa fie reutilata. Reutilarea fabricilor implica si schimbarea masinariile pentru a suporta constructia unui nou tip de masina. Producatorii de unelte, saboti, si de vopsele se uita la specificatiile noii masini examinand noile piese si colaborand cu oficiul de design al noilor unelte pentru a realiza unelte sau a modifica masinile.

Departamentul de cumparare are grija ca furnizorul de materie prime sa trimita materialele in timp si sa aiba grija sa se incadreze in buget. Cumparatori profesionisti sunt specializati si in inginerie si in contabilitate, si ei sunt responsabili de comanda materiei prime pentru a face piese in fabrica proprie sau pentru a comanda piese deja facute de alte fabrici calificate.

Dupa ce materialele prime au fost primite si inspectate in fabrica, sunt indoite, turnate, „stampilate”, sau modelate in diferite forme. Muncitorii preselor opereaza masini care stampileaza (le taie in forme) fier in bucato folosite pentru caroserie. Formarii de fibra de sticla si taietorii acesteia formeaza bucati mari de plastic si taie marginile aspre. Vopsitorii si operatorii de pusti cu vopsea fac ultimele modificari ale plasticului si al caroseriei. Deoarece aceste munci de modelare si vopsire au fost automatizate, este nevoie de analisti de computer, programatori si tehnicieni. Aceste poziti cu orientari informatice deobicei cer Bacu’l sau o scoala post gimnaziala.

Operatorii de masini, care lucreaza oriunde in fabrica, sunt particular importanti in constructia de motoare. Acestia iau bucatile de motor turnate si modelate si le lipesc intre ele si le testeaza pentru a le aduce la standarde internationale si a le face sa munceasca cu o precizie perfecta. Operatorii de masinarii trebuie sa aiba indemanare, ei trebuind sa aiba experienta la numeroase masini controlate de calculator.

Personalul care munceste pe liniile de asamblare si opereaza masinarii, computere, roboti si alt echipament pentru a produce lucruri folosite pentru fiecare masina. Sasiul si corpul sunt lipite si vopsite. Electricienii au grija ca toate partile electrice sunt puse corect si conectate la masina.

  1. Vanzarile si servisul :

 

 

 

Cercetatorii de piata contribuie la procesul original de design si isi continua studiul si

dupa ce masina a intrat in productie. Cercetatorii compila reactia ziarelor de specialitate, a industriei si a publicului conducand sondaje. De obicei cele gasite in sondaje ii ajuta sa stabileasca o campanie publicitara. De exemplu: daca sondajele arata ca, consumatorii doresc sa aiba o masina care consuma putin atunci acest atu va fi exploatat in campaniile publicitare. Departamentul de advertising folosesc aceste rezultate pentru a da forma eventualelor reclame pentru vanzatori si pentru difuzarea lor la scara nationala.

Stafful din departamentul de advertising va lucra cu mai multi vanzatori de masini din toata tara pentru a-i antrena sa vanda produsul. La sfarsitul acestui secol numarul vanzatorilor a scazut insa vanzarea masinilor a crescut. De exemplu in 1950 existau aproape 47,000 de dealeri care au vandut 7.2 milioane de masini, pana la sfarsitul anilor 1985 jumatate din numarul de dealeri a vandut o cantitate dubla de masini. Supermarketuri de masini ( locuri unde vand masini la un pret fix, si de multe ori cu returnarea masini in timp de 30 de zile ) si reprezentante cu locuri separate de vanzare si de reparare sunt modelele care vor rezista mult timp.

Mecanici reprezentantelor trebuie sa invete sa repare si sa intretina modelele noi. Din 1997, mai mult de 80% din functiile unei masini sunt controlate de electronice. Acest lucru a creat o cerere de mecanici educati care pot controla echipament de diagnostic electronic. „The national institute for Automotive Service Excelence” {ASE}(Institutul national de calificare a servicurilor pentru masini cu un calificative excelent)[scuze pentru traducere] care a fost infiintat in 1972 pentru a ajuta consumatorii sa alega profesionisti in reparatii. Cretificarile Ase au crescut de la 8.567 in 1972 la 442.426 in 1997.

  1. Reactiile clientului:

Consumatorii au devenit o parte a echipei care da forma produselor care sunt

desenate si construite – in special in anii 60 si 70. Compania are o „ceata” de corespondenti ai unor reviste de specialitate care conduc masinile noi si le dau calificative. In cateva companii si directorii lor conduc masina si si ei dau calificative. Grupe de consumatori („Focus groups”)[Grupe de centru] sunt organizate pentru a testa recentele inovatii pentru a vedea daca sunt bune pentru a fi integrate intr-un produs. De exemplu, o grupa careia ii place masini off-road a fost prima care a testat o masina de acest fel prima data si a dat drumul la o noua linie de masini. Alte grupe testeaza inovatii cum ar fi injecitia, turbocharging, si computere la bord. Dupa ce aceste grupe isi dau cu parerea despre noile inovatii designerii fac lucrurile mai rafinate pentru a fi introduse in alte vehicule.


loading...

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


loading...Scriitori romani