Italia sau Grecia, Roma sau Athena Est sau vest referat

EST SAU VEST?


Cine ar refuza o calatorie in Grecia? Cine nu ar petrece cel putin 7 zile in Capitala culturii antice? Doar buzunarul ne tine acasa si deocamdata asteptam ziua cand poate printr-o oferta generoasa, vom putea vizita Grecia sau poate Italia. Aproape fiecare agentie de turism ne ofera invitatia de a vizita orasul Atena. De fapt, ce este asa de interesant acolo de se duc atat de multi turisti? Clima? Portul Pireu? Limba greaca? Dansul Sirtaki? Faimosul templu de pe Acropole?

Sa pornim intr-o calatorie imaginara langa Marea Egee in Atica, la poalele unei coline celebre numita Acropole. De cand ne dam jos din vapor, suntem inconjurati de edificii antice, statui, constructii care odata cu trecerea anilor s-au deteriorat putin. Acest oras, si-a atins apogeul pe timpul lui Pericle (442-449). Din anul 1834, Orasul Atena devine capitala Greciei. Chiar daca Atena este mai mic decat alte orase, ne simtim bine deoarece clima ne prieste. Atena este un centru comercial si economic. Constructia de nave maritime uriase si metalurgia, sunt punctul forte. Dar orasul nu se limiteaza la atat! Orice om are nevoie de putina odihna, de relaxare, de cultura, de distractie.Inca din 1832, s-a infiintat aici Universitatea. De fapt, Grecia a fost o pista de decolare a culturii pe toate meridianele. Intalnim 25 de teatre, 25 de banci,muzee si vestigii de elita. Acest centru turistic, atrage mii si mii de artisti in fiecare an.

Dar exista si alte culturi in aceasta lume! De exemplu, daca avem placerea, putem vizita si o alta capitala europeana: "Cetatea Eterna", asa cum era numita Roma. Aici domneste un aer occidental. Fiecare oras isi are specificul sau, farmecul sau. Roma este numita Capitala Italiei din anul 1871. Aglomeratia urbana o depaseste cu mult pe cea a Atenei, ajungand la 3200000 locuitori. Si aici intalnim foarte multi turisti curiosi sa cunoasca istoria si civilizatia romana. Este impresionant sa vezi peste tot urme ale culturii de altadata. Daca ai ochii deprinsi sa observe frumosul, esti satisfacut pe deplin. Legenda spune ca numele acestui oras vine de la fratii Romulus si Remus. In minunatul oras asezat pe 7 coline, putem vedea operele de arta  ale faimosilor artisti. Anual Roma este vizitata de aproximativ 30000000 de turisti. Intalnim un lucru curios: un stat intr-o capitala. Vaticanul, resedinta papala administraza cea mai veche banca fondata in jurul anului 1600: Banco de Santo Spirito. Apogeul Romei a fost atins pe timpul lui Augustus. Exista o zicala: "Toate drumurile duc la Roma" si este adevarat. Transportul este foarte bine pus la punct. Aeroportul Leonardo da Vinci ne asteapta! Atractiile Romei sunt: Forumurile, Colosseum, Palatul Santangelo, Complexul Vitorio Emanuele. Merita sa vizitam ceva frumos! Nu?


Copyright © Contact | Trimite referat