Singapore peninsula Malacca, unul dintre cele mai mari porturi ale lumii referat

Singapore


Singapore este un oras stat, avand o populatie de 2 800 000 locuitori. El se afla pe o insula cu acelasi nume, in sudul peninsulei Malacca.

Inca din secolul Xlll Singapore a fost un centru activ de comert. In anul 1819 Imperiul Britanic a inceput constructia portului facand din acest oras un important centru comercial al lumii.

Distrus in mare parte la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, Singapore cunoaste dupa razboi, mai ales din anul 1965, cand si-a obtinut independenta, o transformare fulgeratoare intr-un megalopolis modern cu o foarte mare putere economica, politica si financiara. In mare parte acest fenomen este datorat unei emigratii foarte mari de chinezi in insula, care care devin majoritari, avand o pondere de peste 70 % din populatie.Situat prin pozitia geografica  la o incrucisare de trasee maritime, intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific, Singapore a devenit unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, tragand mari foloase din regimul de port liber instituit anume pentru facilitarea afacerilor.

Orasul se caracterizeaza printr-o arhitectura moderna ce se imbina placut cu traditionalele constructii chinezesti in forma de pagode.Copyright © Contact | Trimite referat