Statiuni balneoclimaterice referatSTATIUNI BALNEOCLIMATERICE


Pentru numeroase persoane vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare.Pentru altii curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni. Pentru bele  tipuri de vizitatori Romania poate fi un adevarat miracol. Preturile sunt foarte rezonabile. Exista nu mai putin de 3000 de izvoare termale aflate aici. Tara noastra are 70 statiuni balneoclimaterice intre care unele au fost fondate de catre vechii romani. Astazi pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti foarte competenti in clinicile bine dotate din statiunile cele mai bune. In paralel cu aceste ingrijiri ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta.Cele mai importante statiuni asigura tratarea afectiunilor reumatice, cardio-vasculare, respiratorii, precum si a numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos. Mai trebuie sa mentionam aici si tratarea unor probleme dermatologice si ginecologice.

Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului Oficial de Medicina Generala, Balneologie si Recuperare. Durata normala a unui sejur este de doua sau 3 saptamani. La sfarsitul acestei perioade se poate primi un buletin medical complet incluzand diagnosticul dumneavoastra, rezultatele testelor, precum si recomandari.


BAILE HERCULANE


INTRODUCERE:

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane. Este un oras mic situat pe cursul raului Cerna in zona Valea Cernei. Dar este totodata si statiune renumita a Romaniei. Unul din punctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde noul venit prin oferta valoroasa pe care o prezinta.


ASEZARE GEOGRAFICA:

Orasul se gaseste  in sud-estul Romaniei, in judetul Caras-Severin, situata in Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti la vest si Muntii Cernei la est, la 41 km de municipiul Drobeta-Turnu-Severin(capitala judetului Mehedinti), populatia era de 6076 locuitori la 1 iulie 1991). Pentru a ajunge la Herculane exista mai multe variante: cu trenul, pe jos, cu bicicleta, cu masina, etc.

Daca vii de departe si alegi trenul exista 2 directii din care poti ajunge: din Bucuresti (in sase ore); din Timisoara (2 1/2 ore). Daca alegi masina poti folosi E70 din ambele directii; aceasta poate fi mai confortabila, poate chiar mai ieftina.


DESPRE CAZARE:

Oferta este foarte larga,exista multe hoteluri incantatoare,campinguri pentru cort,casute,ai si posibilitatea de a dormi la o persoana privata care poate fi cel mai ieftin mod.


CLIMA:In aceasta parte a Romaniei are influente mediteraneene,exista multe izvoare fierbinti,iar vara poate fi prea cald pentru a face catarari.Iarna nu este prea multa zapada dar este inca prea rece pentru catarari.

UN PIC DE ISTORIE:Statiunea Baile Herculane are o istorie multimilenara. Numeroasele descoperiri arheologice demonstreaza existenta oamenilor in aceste locuri inca din Epoca Paleolitica. In timpul celor aproape 165 de ani de dominatie romana in Dacia, statiunea Herculane ra cunoscuta peste tot in Imperiul Roman. Amenajarile in stanca, conductele arata ca aici veneau reprezentantii aristocratiei

romane, locul devenind un centru de vacanta al Imperiului. Au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules dupa care s-a dat numele statiunii. O copie din bronz a uneia dintre ele, realizata in 1874, este vazuta si azi in statiune si a devenit unul din simbolurile locului. Este asadar cea mai veche statiune din Romania, numita in vremurile romanilor 'Ad aquas Herculis sacras'(atestarea sa documentara dateaza inca dinainte de 153 E.N)


EFECTELE CURATIVE:

Astazi, statiunea este vizitata datorita efectelor ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf ,

clor,sodiu,calciu,magneziu,oligominerale,ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra corpului uman. De jur imprejurul statiunii exista aceste izvoare bogate in minerale care trateaza diverse afectiuni, cum ar fi: problemele reumatice, inflamatorii, articulare, problemele neurologice (pareza, paralizia) problemele nervoase si nutritionale,ginecologice,

dermatologice si obezitatea. Exista aici o gramada de camere de masaj prin hidroterapie, kimioterapie, electroterapie, piscine termale in aer liber, sali de gimnastica si de sauna. Se pot efectua atat cure interne cat si externe. Datorita temperaturii inalte a apelor minerale si a mineralizarii bogate actiunea lor este complexa si din punct de vedere psihologic. Dar exista o serie de contraindicatii, cum ar fi: tuberculoza, bolile ficatului, ulcer, hipertensiune arteriale.


PUNCTE TURISTICE:

Turistul care sta mai multe zile si incearca sa viziteze punctele turistice se simte incurcat cand afla ca acestea sunt aproape inepuizabile: pesteri, grote, izvoare, statui, cascade, chei, pavilioane, terme, temple, marturii istorice, platouri  etc. Cu fiecare zi ce trece poti patrunde in lumea vrajita a locurilor, cu fiecare zi ti se dezvaluie noi si noi minuni care nu pot decat sa incante. De

exemplu la 7 km de statiune se afla o piscina olimpica cu apa termala numita 'Sapte izvoare' in mijlocul muntilor. Pot fi vizitate: Platoul Austriac, Pestera lui Serban, Cheile Tasnei, Moara racilor, Termele Romane, Apartamentele Reginei Teresa, primul lift hidraulic din Europa, Sfinxul Banatean, etc. 
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani