Clima comparativa referat







Clima comparata a localitatilor:

Suceava, Radauti, Falticeni









Cele trei localitati apartin zonei de nord a podisului Moldovei, zona in care climatul are un caracter temperat-continental moderat dar cu o temperatura medie cu 2 C mai scazuta decat in sudul tarii noastre. Sunt observate tendinte de ariditate insa iar climatul poate fi cosiderat chiar excesiv continental pe alocuri.


Vanturile

Vanturile au in cele trei orase directii identice datorita apropierii destul de mari a celor trei orase, iar diferentele de putere apar numai cauzate de factori locali cum sunt relieful care sta in calea vanturilor etc.

Suceava




Radauti




Falticeni


O alta deosebire intre climatul celor trei localitati o constituie influenta continentala a climatului care se dovedeste mai aspra in zona Radautiului precum se poate observa si din graficul de mai jos in care numarul de zile de iarna la nivelul acestei localitati are o panta ascendenta, respectiv descendenta mult mai mare si deci variatii mult mai mari de la o luna la alta.

IX X XI XII I II III IV

 



Media temperaturilor pe parcursul unui an se mentine insa in limite destul de apropiate ceea ce justifica prezentarea unui singur grafic continand curba de variatie a temperaturii aerului pe parcursul unui an.

°C

 

I          II III IV V VI VII VIII IX X XI XII

 

I          II III IV V VI VII VIII IX X XI XII

 



Specifice climatului continental sunt de asemenea si variatiile numarului de zile acoperite, respectiv senine precum se poate vedea din graficul de mai jos:









Copyright © Contact | Trimite referat