San Francisco - Golden GateSan Francisco

Golden Gate

Dupa toate aparentele, San Francisco nu va fi un adversar de temut pentru Los Angeles, in cursa de atragere a capitalului in care este implicata zona pacificului .

"La ora actuala, Pacificul este in centrul atentiei, iar orasul numarul unu de pe coastele sale este Los Angeles", afirma James P. Miscoll director executiv al filialei din sudul Californiei a bancii Bank of America, cu sediul in San Francisco. "Tuturor ne este drag San Francisco, dar cea mai mare parte a afacerilor noastre se defasoara aici, in Los Angeles".

Japonezii si alti investitori asiatici prefera orasul Los Angeles, care ofera spatii mai ample, o atitudine favorabila dezvoltarii si poate lucrul cel mai important, un val masiv de emigranti din Asia; la toate acestea se adauga oamenii, clima si piata de desfacere. Porturile Los Angeles si Long Beach au preluat cea mai mare parte a imensului trafic comercial din zona Pacificului, inlocuind orasele San Francisco si Oakland.Pentru San Francisco este limpede ca rivalitatea sa cu orasul Los Angeles pentru atragerea capitalului comercial asiatic e departe de a se fi sfarsit. Primarul orasului, Art Agnos, a numit in functia de ajutor de primar, responsabil cu probleme de dezvoltare economica si comert, pe James Ho, un imigrant chinez in varsta de patruzeci si doi de ani, cu studii in Hong Kong si SUA. Domnul Ho coordoneaza activitatea unitatilor productive locale si a stabilit contacte atat cu China -in Taipei si Benjing - cat si cu Japonia. Principala realizare a orasului San Francisco in domeniu: procentul implicarii in afaceri pe cap de locuitor este aici mai mare decat in Los Angeles.