Arhipelagul Indonezian, populatia si industria referat

Arhipelagu Indonezian


Indonezia cuprinde cel mai mare arhipelag de pe glob,format din peste 10000 de insule printre care cele mai importante sunt:Borneo (Kalimantan) Sumatra,Celebes(Sulawesei),Jawa,

Cadrul natural

Predomina muntii si in Irianul de vest depasesc 5000 de metri.

In Indonezia exista 300 de vulcani dintre care 80 sunt activi, cei mai multi se gasesc in insula Jawa si Sumatra.Iar intre Jawa si Sumatra se afla vulcanul-insula Krakatau.

Clima

Clima este Ecuatoriala-Calda si cu ploi abundente.


Precipitatiile bogate permit dezvoltarea unei vegetatii ecuatoriala luxioriante :exista arbori cu lemn pretios (santal,teck)

Populatia

Repartitia geografica a populatiei este inegala.Insula Jawa concentreaza 2/3 din populatia tarii in timp ce unele insule au o populatie rara.Principalul oras este Jankarta-capitala,cel mai important centru economic,comercial,financiar si cultural al tarii.

Alte orase mari ale indoneziei sunt: Surabaja,Palembang si Medan .

Indonezia este o tara ce are mari plantatii de arbori de cauciuc,orez, arbori de cafea,trestii de zahar,palmieri de ulei.

Cultura bananelor asigura si ocupa un loc important in economie.

Iar culturile de orez asigura baza alimentara a unei populatii numeroase.

Industria

Indusria este legata de exploatarea marilor resurse de staniu si petrol pentru care s-au construit mai multe rafinarri de petrol si topitorii de cositori.

Industria prelucratoare este reprezentata prin mari intreprinderi de prelucrare a cauciucului,de industrie chimica si alimentara.

Transporturile si caile de comunicatie

Caile ferate si soselele sunt mai numeroase in insula Jawa>transportul maritim este principalul mijloc de legatura intre insule precum si pentru comertul exterior.


Copyright © Contact | Trimite referat