Conectare prin USB a calculatoarelor Instalarea si configurare referat

Conectare prin USBSe pot transfera date intre doua calculatoare si prin portul USB. Mai toate PC-urile (sau, mai exact, placile de baza) sunt echipate cu port USB si, prin urmare, nu mai trebuie sa ne facem probleme privind transferul de date. Mai exista si solutia oferita de flash drive-uri, insa folosirea acestora este limitata de spatiul de stocare si parca nu e tocmai co­mod sa „taiem” un film in bucati de 128 sau 256MB pentru a-l transfe­ra de pe un PC pe altul.


Despre retea, pe scurt

In mod evident, pentru a face transferul de date intre calcula­toare prin USB este nevoie de un cablu dedicat, nu de un cablu oa­recare. Acesta, special conceput pentru transferul de date, are lun­gimea de doi-trei metri si se gases­te la aproape orice magazin de specialitate, la un pret cuprins in­tre 513.000 lei cu TVA, la www. focuscomputer.ro, sau 976.000 lei cu TVA, la www.flamingo.ro.

Cablul, care reprezinta unealta ideala pentru crearea unei retele (nu mai este nevoie de placa de re­tea, cablu UTP sau de mufe si nu trebuie sertizat nimic), vine in­sotit de un CD care contine docu­mentatia si driverele necesare.

Odata instalate, se va descoperi o noua componenta in Device Ma­nager- Network Adapters. Aceas­ta va putea fi configurata identic cu o placa de retea. I se pot atribui o adresa IP, anumite protocoale de transmisie (TCP/IP, NetBEUI, IPX/SPX) si se poate folosi ca pe o placa de retea adevarata. Viteza de transfer este limitata doar de viteza porturilor USB. De exem­plu, pe un port USB 1.1 se atinge o rata de transfer echivalenta cu cea a unei placi de retea de 10 Mbps, valoare mai mult decat suficienta chiar si pentru a te juca intr-un LAN.Instalarea si configurarea

Pentru a exemplifica instalarea si configurarea, am ales sistemul de operare Windows XP. Fara a in­troduce mufa cablului in portul USB, se incepe instalarea aplicatiei necesare (in cazul de fata, Net­work Bridge Application), de pe CD-ul sau discheta furnizata odata cu cablul. Operatiunea se face fo­losind asistentul de instalare, Set­up.exe, din numai cateva clicuri pe Next. La final, este ceruta repornirea calculatorului. Dupa repornire, se introduce cablul de date in portul USB, iar Windows va detecta o noua componenta. Se spe­cifica locatia driverelor (CD sau floppy) si se continua cu un clic pe Next. Dupa aplicarea driverelor, in Control Panel-System-Hardware-Device Manager-Network Adapters va aparea o noua com­ponenta, numita USB-USB Network Bridge Adapter.

In acest moment s-a terminat cu instalarea cablului de date. Pentru a-l configura, se acceseaza Network Connections via Start-Settings, unde se va vedea o noua conexiune de tip LAN. Intrand in proprieta­tile acesteia, o vom folosi ca pe o placa de retea (la Internet Proto­col se poate specifica o adresa IP, dar poate fi lasata si pe configurarea automata sau implicita).

Cand se introduce capatul celalalt al cablului USB in alt PC, acesta va putea fi accesat prin My Net­work Places ca si un computer dintr-o retea clasica. Printr-o ast­fel de conexiune se poate partaja si Internetul, printr-un simplu In­ternet Connection Sharing.

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani