Conectarea cu Bluetooth a computerelor referat

Conectarea cu BluetoothO metoda utilizata pentru conectarea a doua sau mai multe calculatoare este cea wireless, prin Bluetooth.
MSI PC2PC Bluetooth este una dintre cele mai noi, dar si costisi­toare metode de conectare, care foloseste tehnologia Point to Point sau Point to Multi-Point pentru transfer wireless, a comu­nica cu alte dispozitive Bluetooth, fara a fi afectata de diferite obiecte si unghiuri.

Bluetooth foloseste frecventa de 2.4 Ghz (2.4 ~ 2.4835 GHz), viteza maxima de transfer a date­lor fiind de 1Mb/sec. Dispozitive­le pot actiona atat drept client, cat si ca server, avand suport pentru Windows 98SE, ME, 2000 si XP. De asemenea, Bluetooth poate fi folosit la realizarea unui intranet wireless, pentru a transfera diver­se pachete de date.

Simplu de instalat

Pachetul exista in doua variante. Prima, un asa numit Transceiving Module, este alcatuita dintr-un card special conceput pentru placile de baza MSI (care se monteaza in interiorul calcula­torului) si dintr-o antena pentru o mai mare acoperire pana in 200m. A doua varianta este un USB Transceiving Key, care se introduce intr-un port USB si are o acoperire de pana la 100m.

Instalarea PC2PC Bluetooth USB este simpla, la fel ca pentru ori­care alta componenta USB.

Se introduce dispozitivul intr-un port USB, dupa care sistemul de operare va recunoaste noua com­ponenta atasata la calculator. Se in­staleaza driverele si softul necesar de pe CD-ul livrat impreuna cu dispozitivul USB.

Daca instalarea a fost corecta, la Settings-Control Panel-System-Device Manager-Universal Serial Bus Controllers trebuie sa apara MSI USB Bluetooth De-vice, iar coltul dreapta jos al ecra­nului, mai exact in Windows Sys­tem Tray, va aparea un mic icon, albastru cu alb, acesta fiind tray-ul de Bluetooth. Prin acest icon utilizatorul poate accesa My Bluetooth Places. Un dublu clic sau clic dreapta pe icon si selec­teaza Explore.

Tot cu clic dreapta se poate selecta Setup. De aici se poate configura mo­dul in care sa fie accesate anumite servi­cii pe un alt dispozitiv Bluetooth sau sa se localizeze alte aparate de ace­lasi gen.

In acelasi loc se configureaza si ser­viciile pe care le va oferi calcu­latorul catre un alt dispozitiv. Tot aici se poate defini tipul si da un nume dispozitivului, sau alegerea directorului pe care-l va imparti in cazul transferurilor de date. In Setup se aleg si directoarele unde se gasesc, respectiv se vor primi, business card-urile.

Servicii diverse

Serviciile oferite de Bluetooth sunt:

Bluetooth SerialPort, o conexiune wireless seriala intre doua dispozitive. Aplicatiile de pe ambele calculatoare trebuie configurate in asa fel incat sa poata primi si trimite date prin porturile seria­le Bluetooth COM asignate. Co­nexiunea seriala wireless poate fi folosita de aplicatii ca si cum dis­pozitivele ar fi conectate printr-un cablu serial.Dial-Up Networking, o conexi­une prin care se poate folosi un mo­dem care este fizic conectat la un alt dispozitiv Bluetooth.

Fax, o conexiune prin care se pot trimite faxuri la distanta, folosind un Bluetooth conectat la un tele­fon mobil, modem sau calculator.

File Transfer, o conexiune prin care se pot face operatiuni de navi­gare, deschidere sau copiere de fi­siere pe un alt sistem conectat cu Bluetooth. Cand se doreste trimiterea un fisier catre celalalt calculator co­nectat wireless, se selecteaza fisierul sau fisierele, se da un clic dreapta, se selecteaza Send To si apoi un clic pe Bluetooth, dupa care se deschide o fereastra unde trebuie ales calculatorul care este conectat prin Bluetooth. La final, un clic pe OK pentru a se face trimi­terea datelor. Atentie, se pot transfera numai fisiere, nu si di­rectoare.

Information Exchange, o cone­xiune care permite schimbul de informatii personale intre doua dispozitive Bluetooth. Exemplu: mesaje e-mail, carti de afaceri, no­te de calendar.

Network Access, o conexiune prin care un dispozitiv Bluetooth poate accesa reteaua locala printr-un al doilea Bluetooth, care este fizic conectat la o retea, sau permite unui dispozitiv indepartat sa devina parte in reteaua ad-hoc.

Asistent personal

Crearea conexiunilor Bluetooth se face prin Connection Wizard. Un clic dreapta cu mausul pe tray-ul Bluetooth din coltul dreapta jos al ecranului si se alege Services. Un alt clic pe Con­nection Wizard. Se va deschide o fereastra unde se va putea alege ser­viciul dorit, cat si calculatorul la care se doreste sa se faca conectarea. Clic pe Next, si se va putea da un nume conexiunii proaspat reali­zate. Operatiunea se termina cu Finish.

Cand se doreste inchiderea conexiu­nii, se intra in My Bluetooth Places prin clic dreapta pe icon sau dublu clic, unde se va vizualiza co­nexiunea marcata cu verde. Un clic dreapta pe acesta si se selecteaza Disconnect. In momentul respec­tiv, conexiunea cu celalalt calcu­lator este inchisa.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani