Copierea de pasaje de text dintr-un fisier PDF, Lucrare practica referat

Copierea de pasaje de text dintr-un fisier PDF


Doriti sa citati pasaje de text dintr-un fisier PDF intr-un text propriu si sa puteti sa le preluati cind doriti in mod automat automat.
Acrobat Reader ofera in acest sens o unealta pentru selectia de text. Pe aceas-ta o activati dind un clic pe simbolul corespunzator din bara de simboluri (vezi imaginea). Acum puteti marca un text in fisierul PDF. Cu Edit - Copy preluati textul in clipboard pentru a-l include ulterior intr-un document oarecare.
Insa Acrobat Reader nu recunoaste paragrafele. De aceea, dac
a includeti pasajul din clipboard, de exemplu, intr-un document Winword, fiecare rand devine un paragraf in sine. Asa ca prelucrarea ulterioara a textului va fi obligatorie. Atunci cand folositi bara de simboluri, puteti activa, in afara de unealta pentru selectia de text, si una pentru selectia de coloane sau alta pentru selectia de grafica. Pentru aceasta dati un clic pe simbolul de selectie de text si tineti apasat butonul mouse-ului.
Acum se va deschide o nou
a bara de simboluri, care ofera uneltele suplimentare. Prin intermediul tool-ului de selectie grafica copiati parti din fisier. Tool-ul pentru selectia de coloane se orienteaza in functie de text si de cuvintele individuale, numai ca nu mai puteti sa marcati textul rand cu rand.
Autorul fisierului PDF poate interzice copierea de texte sau imagini. In acest caz nu puteti lucra cu unealta de selectie de text. Imaginile pot fi totusi obtinute cu un program de captur
a de ecran, dar pentru text nu exista o alta solutie.


9.Lucrarea practica


Deoarece Acrobat Reader este o programa de vizualizare noi nu putem crea in ea o lucrare , dar o putem folosi la vizualizarea si redactarea lucrarii in cauza.Am creat o lucrare in PageMaker folosind imagini si text din Internet.Imaginile le-am prelucrat in prealabil.Ea reprezinta un o brosura dintr-o foaie ce pe o parte contine o imagine ,iar pe cealalta parte are goroscopul pe anul 2003.Dupa paginare noi exportam lucrarea in Acrobat Reader.Procesul de exportare este descris mai sus.verificam corectitudinea srifturilor si amplasarea imaginilor.Dupa aceasta putem da imaginea la tipar.

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani