Palete de culori, Efecte Ulead photoimpact 6 referat

Ulead PhotoImpact 6


Aceasta este plansa de lucru. In dreapta se gaseste paleta de culori, iar sus se gaseste paleta standard si paleta cu optiuni ale instrumantului de lucru ales

Paleta de culori contine o suprafata de selectare a culori sub forma de curcubeu si alte suprafete de selectare a culori in care culoarea o puteti selecta dvs. dupa preferinta. Mai jos pe paleta de culori puteti regla contrastul si luminozitatea imaginii la care lucrati,

 
PhotoImpact este un produs al Ulead Company, iar din aceasta serie cel mai nou este PhotoImpact 7, aparut in urma cu circa o luna. Cel mai apreciat de specialisti este PhotoImpact 6. Acesta poate crea si edita imagini, poate crea design de pagina web, cat si grafica unei pagini web. Acest program poate lucra cu fisiere de tip UFO care contin obiecte ale caror proprietati pot fi modificate. PhotoImpact 6 poate folosi scannerul, camera digitala sau imprimanta dumneavoastra si poate rula doar de pe platforma Windows. Acest tip de fisier nu poate fi vizualizate de alte programe. Acest program poate salva imagini cu extensii BMP/RLE/UPI (Windows Bitmap); CLP (Windows Clipboard); FPX (Kodak FlashPix); GIF (Graphics Interchange Format); ICO (Windows Icon); IMG (Gem Image); JPG/JPEG/JPE ; MAC; MSP (Windows Paint); PCX (PC Paint Brush); PGM; PNG; PPM; PSD (PhotoShop File Format); TGA (Targa File Format); TIF/TIFF (Tagged Image File Format); WMF (Windows Metafile). Deoarece programul mai sus amintit poate lucra cu vectori, noi ca utilizatori putem crea imagini 2D sau 3D.


dar si o alta optiune prin care puteti selecta culoare predominanta. Acesasta este formata
din trei reglaje de culori rosu, verde si albastru.


Paleta cu instrumente


Paleta de instrumente este formata (de la stanga la dreapta in imaginea de mai sus) din: cursorul de selectare obiecte, cursorul de selectare o suprafata de imagine, cursorul de introdus text, cursorul de introdus obiect (forma geometrica), cusorul de selectare o suprafata de imagine si deschiderea ei intr-o imagine noua, guma de sters, redimensionare imagine, selector de culoare, lupa, efecte, instrumente de desenat, instrument de copiere, instrument de adaugare obiecte si instrument de colorare majora.


Aceasta paleta contine efecte, ce pot fi aplicate tuturor obiectelor (inclusiv textelor) si galeria photo. Aici efectele si galeria foto sunt sortate pe categori. Tot aici se gaseste si o rubrica dedicata in special pentru webdesigneri cu modele de pagini web

 

Paleta “Easy Palette”


Paleta cu instrumente de desenat


Este compusa (de la stanga la dreapta in imaginea de mai sus) din: pensula, sprai, creion, creion ceramic, creta, creion, marker, pensula pentru pictura in ulei, creion cu particule colorate, pensula uda, craion cu urma, carioca. In partea de sus a ecranului se gaseste o paleta cu optiuni ale instrumentului selectat. La instrumentele de desenat pe aceasta paleta se gasesc culoarea cu care doriti sa desenati, dimensiunile instrumentului si efectele pe care le poate aplica in timpul desenarii cu respectivul instrument.Paleta cu instrumente de selectat
Paleta cu gume de sters


Paleta cu instrumente cu efecte


Paleta cu efecte de culoare pentru obiectul selectat
Paleta cu obiecte


Aceasta paleta contine obiecte sau contururi de obiecte 2D si 3D, cat si linii drepte sau curbe, continue sau intrerupte.Efectele pe care le contine PhotoImpact 6 sunt diverse.

Stilul imaginii. Cu ajutorul efectului de stilseason puteti aduce imaginii dumneavoastra o apropiere de sezonul in care sunteti chiar daca poza este facuta in alt sezon. Cu efectul stilfillter puteti filtra anumite culori din imaginea dvs. In categoria stil se mai gasesc efecte de fatza, de cladiri, flori, sculpturi, de natura, de cer, de luminozitate (zi) sau de intuneric (noapte).
Filtrarea imaginii. Cu ajutorul acesui efect puteti filta o culoare dintr-o imagine inlocuindo cu alta, sau puteri transforma imaginea intr-o singura culoare. Tot aici puteti filtra luminozitatea dintr-o imagine, ii puteti aduce efecte de miscare, efecte 2D si 3D, efecte de marire sau micsorare, bombare sau subtiere a unei portiuni din imagine cat si efecte de pictura in ulei sau acoarele si efecte de decupatura/lipire.


La Efecte de pictura puteti adauga efecte de pictura pe diferite materiale cum ar fi sticla, panza, lemn, metal, hatrie, usacat sau umed, in ulei sau in apa.


Efecte de desen. Aici puteti adauga efecte de diferite instrumente de desenat (creta, pensula, carioca, creion ceramic, pix, etc.), dar si efecte de fulgere, explozii, ceata, fulm, ploaie, ninsoare, meteoriti. Tot aici puteti aduce imaginii dumneavoastra efectul de vechime.


Cu ajutrorul galeriei stamp puteti adauga obiecte din lumea reala. Aceste obiecte se gasesc in libraria de imagini a programului. Acestea pot fi: frunze, fructe, legume, animale, flori, creioane, mingi de tenis, de fotbal, etc.


Efecte cu particule contine efecte cu picaturi de apa, fum, ceata, foc, zapada, efectul de ‘underwater’ .


Efectul de lumina poate aduce imaginii dvs. efecte cu fulgere, artificii, reflectii solare, reflectoare, meteoriti, comete si lasere.


Efectele animate sunt efecte de artificii, fulger, vant, ceata, reflectoare, toate in miscare. Cu aceste efecte puteti anima imaginea dumneavoastra. Singura extensie cu care puteti salva aceasta imagine este GIF (Graphics Interchange Format).


Efectele material. Aceste efecte sunt numai pentru obiectele sau textele deja adaugate in imagine si le ofera acestora aspectul de sticla, plastic, lemn, metal, material textil.


Efectul de deformare a unui text Cu acest efect puteti indoi sau deforma un text pe cate tocmai l-ati introdus in imaginea dumneavoastra.


Efectele de tiparire sunt efecte ce pot fi aplicate numai textelor, astfel textul dumneavoastra ia diferite aspecte, de la aspectul de stantat in pamant pana la aspectul de inghetat sau in flacari.


Efectul de buton. Acest efect este dedicat obiectelor, care dupa aplicate iau forma unui buton, si poate fi folosit in paginile web.


Efectul de rama . Prin acest efect puteti transforma imaginea dumneavoastra in tablou, adaugandui o rama clasica sau una virtuala.Bibliografie:

PhotoImpact6 Help

PhotoImpact6 Tutorials


ECoduri.com - Coduri postale - adresa, caen, cor
Politica de confidentialitateCopyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani