Windows Millenium referat

WINDOWS MILLENIUM


Windows Millenium este un sistem de operare nisa intre Windows 98 S.E. si Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. "Instalarea"   pe curat a Windows ului Millenium dureaza aproximativ cat a Windows 98 S.E., intre 30­-60 minute. Windows Millenium detecteaza automat componentele hardware si instaleza driverile specifice fiecarei componente. Icon-urile de sistem au preluat infatisarea celor din Windows 2000, restul interfetei este neschimbat fata de Windows 98 S.E. Un amanunt interesant este ca dupa un click cu butonul drept al mouse- ului pe Taskbar puteti alege din meniul care apare, ce potiuni din meniul Start sa fie expandabile.Singurul domeniu in care se remarca o schimbare radicala in ceea ce priveste Windows Media Player-rul upgradat la versiunea a saptea si mult imbunatatit, care acum are suport pentru skin-uri. Suportul pentru skin-uri nu este singurul atu al Media Player-ului. Acestuia ia fost imbunatatit codul pentru streaming, i-au fost adaugate codec-uri noi si a fost imbunatatit cu un egalizator si cu diverse module de vizualizare, apropiindu-se din acest punct de vedere de playere cu mare impact pe piata cum ar fi WinAmp.

Microsoft pune un puternic accent pe domeniul multimedia, concluzie sprijinita de aparitia Windows Movie Maker, un program de editare video entry level, asemanator cu cele care se gasesc in pachetul software al unor placi video cu posibilitati de captura sau al unei camere digitale. Acestea compenseaza lipsa mai multor optiuni de editare prin usurinta cu care poate fi folosite, astfel incat oricine poate sa isi organizeze filmele din vacanta si sa le transfere pe un suport oarecare sau sa e prezinte pe Internet.

Internet Explorer 5.5 a fost si el inclus in Windows Millenium.

Microsoft a rupt legaturile cu trecutul si-a eliminat DOS din Windows. Pana si familiarul Scandisk ce aparea dupa un reset accidental sau voit al calculatorului a fost inlocuit cu o versiune de Windows. In primul rand cunoscutele Autoexec. bat si Config. Sys si au mutat continutul in folder-ul System din Windows. Optiunea  System Files Protection este una dintre noile modalitati de prevenire a crash-urilor, prin amplasarea unor restrictii software in ceea ce priveste suprascrierea Dll- urilor Windows-ului sau a altor fisiere de sistem de importanta vitala. Windows Millenium imbunatateste sistemul de help si vine cu o multitudine de wizard- uri noi. Interconectarea calculatorului cu scannere si camere digitale se face prin intermediul protocolului WIA(Windows Image Aquisition) care daca are de-a face cu o camera digitala compatibila permite managementul imaginilor fara ca acestea sa fie transferate pe calculator, iar procesul de scanare este destul de mult simplificat de prezenta unui wizard.Singurul dezavantaj al Windows-ului Millenium este spatiul mare ocupat pe hard.

Per total Windows Millenium este mai stabil decat Windows 98 S.E., caderile de sistem fiind mult mai rare si erorile mult mai putin scriptice.Revista Xtreme Pc", octombrie, 2000

Copyright © Contact | Trimite referat