Superioritatea comutatiei electronice referat

Superioritatea comutatiei electronicePe langa flexibilitatea de adaptare a a comutatiei electronice, ea prezinta posibilitati de modificare a conditiilor de exploatare, de introducere a unor functiuni noi, de ameliorare a metodelor de gestiune.

Pentru organele de exploatare, avantajele sunt urmtoarele:

-frabicatie imbunatatita prin normalizare mai avansata a echipamentelor si utilizarea unor componente de mare raspandire;-instalarea mai usoara dain cauza testului automat (folosind calculatoare de comanda);

-reducerea volumului instalatiilor in raportul 25;

-cost redus al primei instalatii;

-intretinere redusa si usurata prin inlocuirea cu elemente anfisabile;

-cresterea fiabilitatii si deci reducerea costurilor de intretinere;

-modificari de exploatare usurate, cu ajutorul programelor.

In afara de acestea, gestiunea retelei va fi usurata si va deveni posibila realizarea economica a serviciilor esentiale bunei functionari a retelei ca: observarea detailata a traficului, executarea de statistici, modificarea indrumarii, supravegherea calitatii serviciului.

In organizarea reteleim, se vor putea introduce indrumari preferentiale ale traficului, in functie de solicitari. Retelele de comutatie electronica pot fi organizate fie in schema dispersata, fie in schema cu mai multe nivele.

In retele dispersate, primele etaje de concentrare a liniilor din reteaua de conexiune a centralelor respective, sunt transferate in centrul de greutate al grupului de abonati distanti; functionarea elementului de selectie indepartat (concentrator sau satelit) depinde de centrul principal si centrele satelit.

In retelele cu mai multe nivele, fiecare centrala pastreaza functiile de scurgere a traficului in timp real (prelucrarea apelurilor etc.), urmand ca intr-un centru specializat sa fie transferate functiile de exploatare, gestiune, contabilitate etc.Se prevede de asemenea ca valorile costurilor anuale de exploatare si intretinere vor scadea la 3% din costul primei instalari, fata de 710% la sistemele crossbar.

Pentru abonati, comutatia electronica ste avantajoasa in special la ameliorarea calitatii serviciului:

-siguranta comunicatiei prin utilizarea unor componente mai fiabile;

-rapiditatea selectiei, datorita in special imbunatatirii semnalizarii;

-calitatea transmisiei, foarte constanta in cadrul retelei numerice.

De asemenea, abonatii vor putea beneficia in mod economic de o multime de servicii care nu se intalnesc inca in reteaua telefonica publica ca:

-formarea prescurtata a numarului, care permite obtinerea unor abonati distanti predeterminati fara a compune numarul intreg;

-transferul (in scopul ca legatura sa ajunga la un alt post);

-inregistrarea apelului;

-conferinta intre trei sau mai multe posturi etc.


Copyright © Contact | Trimite referat