RECYCLE BIN referatRECYCLE BIN
Recycle Bin, sau intr-un limbaj mai familiar "Cosul de gunoi", este un director component al programului WINDOWS'98 foarte usor de gasit. Utilizatorul calculatorului poate "trimite" fisiere sau directoare ce nu ii mai trebuie la cosul de gunoi. Acest lucru poate fi facut in mai multe moduri:


Modul I


Folosind tehnologia Drag&Drop adica click stanga pe fisier sau director si tinand apasat il mutam  in iconita Recycle Bin de pe desk--top.


Modul II


Click dreapta pe fisierul sau directorul caruia "i-am pus gand rau" si selectam apoi optiunea DELETE.


Modul III


Click dreapta pe fisierul sau directorul pe care vrem sa-l stergem, alegem obtiunea COPY , mergem apoi la iconita Recycle Bin, click stanga si alegem obtiunea PASTE.


Aceasta aplicatie are doua avantaje principale fata de optiunile DEL sau RD din Ms-DOS. Primul avantaj este ca se pot sterge si directoare care mai au alte fisiere in ele. Al doilea este ca dupa o anumita perioada informatia pote fi reaccesata, pe cand in Ms-DOS, odata ce ai sters ceva e bine sters.

Deci, cum spuneam mai inainte,daca am sters ceva din greseala sau daca vrem sa recapatam ceva ce am sters mai de mult, aceste operatii pot fi facute urmand urmatorii pasi.Double-click stanga pe iconita Recycle Bin si vom gasi fisierele sau directoarele care au fost sterse mai de mult. Apoi din nou Double-click stanga pe fisierul sau directorul pe care vrem sa il recapatam.

Daca dorim sa golim "cosul de gunoi", mergem la iconita Recycle Bin, click dreapta si selectam obtiunea EMPTY RECYCLE BIN. Dar acum chiar de vrem, nu vom mai putea gasi documentele niciodata.

Pentru a mari sau micsora capacitatea "cosului de gunoi" trebuie dat click dreapta pe iconita Recycle Bin selectata optiunea PROPERTIES si apoi vom alege a cata portiune din hard-disk va ocupa "cosul de gunoi".
Copyright © Contact | Trimite referat