referat informatica - Pivot Table,Crearea unui raport PivotChart referat

PivotTableUn raport pivotTable este un tabel interactiv care poate fi utilizat pentru a insuma rapid cantitati mari de date. Randurile si coloanele sale se pot roti pentru observarea diferitelor rezumate ale datelor sursa, datele se pot filtra prin afisarea diferitelor pagini si se pot afisa detalii pentru zonele de interes.Cand se utilizeaza un raport PivotTable ?

Utilizati un raport PivotTable atunci cand doriti sa comparati totaluri inrudite, in special atunci cand aveti o lista lunga de cifre de insumat si doriti sa comparati diverse aspecte pentru fiecare cifra. Utilizati rapoartele PivotTable atunci cand doriti ca Microsoft Excel sa efectueze sortari, subtotaluri si totaluri. Deoarece un raport PivotTable este interactiv, dvs. sau alti utilizatori aveti posibilitatea sa modificati vizualizarea datelor pentru a vedea mai multe detalii sau pentru a calcula diferite sume.

Crearea unui raport PivotTable . Pentru a crea un raport PivotTable , utilizati Expertul raport PivotTable si PivotChart ca pe un ghid, pentru a localiza si specifica datele sursa pe care doriti sa le analizati si pentru a crea cadrul de lucru al raportului. Apoi utilizati bara de instrumente PivotTable pentru aranjarea datelor in cadrul raportului.

Tipuri de rapoarte PivotTable  . De asemenea, aveti posibilitatea sa afisati un raport PivotTable in format indentat, pentru a vizualiza toate sumele de acelasi tip intr-o singura coloana. Se poate crea un raport PivotChart pentru vizualizarea grafica a datelor. De asemenea, un raport PivotTable poate fi disponibil pe Web utilizand o lista PivotTable pe o pagina Web. Atunci cand publicati un raport PivotTable din Excel intr-o lista PivotTable, alti utilizatori pot vizualiza si interactiona cu datele, din cadrul browserelor Web proprii.

Crearea unui raport PivotChart

Atunci cand creati un raport PivotChart, Microsoft Excel creeaza automat un raport PivotTable asociat. Daca exista un raport PivotTable, puteti sa il utilizati pentru a crea raportul PivotChart, care va reflecta vizualizarea tabelului respectiv.

Atunci cand bazati un raport PivotChart pe date sursa non-OLAP externe, ar putea fi necesar sa regasiti datele externe inainte de a crea raportul. Aflati despre crearea unui raport PivotChart dintr-o sursa de date externe.

  1. Deschideti registrul de lucru acolo unde doriti sa creati raportul PivotChart.

Daca bazati raportul pe o lista sau baza de date din Excel, faceti clic pe o celula din lista sau din baza de date.

  1. In meniul Date, faceti clic pe raport PivotTable si PivotChart.
  2. In pasul 1 din Expertul pentru PivotTable si PivotChart, urmati instructiunile si faceti clic pe PivotChart (cu PivotTable) sub Ce tip de raport doriti sa creati?
  3. Urmati instructiunile din pasul 2 al expertului.
  4. In pasul 3 al expertului, precizati unde doriti sa puneti raportul PivotTable asociat. Raportul PivotChart este creat automat pe o noua foaie diagrama. Apoi se determina daca este nevoie sa faceti clic pe Aspect.
  5. Variante disponibile:

Daca ati facut clic pe Aspect in pasul 3 al expertului, dupa ce se aseaza raportul PivotChart in expert, faceti clic pe OK in caseta de dialog Aspect si apoi clic pe Terminare pentru a crea raportul PivotChart.Daca nu ati facut clic pe Aspect in pasul 3 al expertului, faceti clic pe Terminare si apoi se aseaza raportul PivotChart pe foaia diagrama.

Sfat   Daca nu doriti ca raportul PivotTable asociat sa fie vizibil, puteti sa ascundeti foaia de lucru pe care este localizat raportul PivotTable.


Crearea unui raport PivotTable sau PivotChart dintr-o lista sau o baza de date Microsoft Excel

Puteti utiliza date dintr-o foaie de lucru Excel ca baza pentru un raport PivotTable sau PivotChart. Deoarece Microsoft Excel utilizeaza datele din primul rand din lista foii de lucru pentru numele de campuri din raport, lista sau baza de date sursa trebuie sa contina etichete de coloana. Aflati despre setarea datelor in format lista.

Selectarea automata a datelor sursa   Faceti clic intr-o celula din lista sau din randul de sub lista inainte de executarea Expertului pentru PivotTable si PivotChart. Expertul completeaza singur datele din referinta listei.

Utilizarea unei zone denumite atunci cand datele sursa sunt posibil de extins   Pentru a face raportul PivotTable sau PivotChart mai usor de reimprospatat atunci cand datele sursa se modifica, denumiti zona sursa si utilizati numele atunci cand creati raportul PivotTable sau PivotChart. Daca zona denumita se extinde pentru a include mai multe date, puteti reimprospata raportul pentru a include noile date.

Utilizarea datelor filtrate   Microsoft Excel ignora orice filtrare pe care ati aplicat-o unei liste prin utilizarea comenzilor din submeniul Filtrare din cadrul meniului Date. Raportul PivotTable sau PivotChart include automat toate datele din lista.

Pentru a crea un raport PivotTable sau PivotChart care include numai datele filtrate, utilizati comanda Filtrare complexa, pentru a extrage date filtrate dintr-o zona de date in alta locatie din foaia de lucru si apoi bazati raportul PivotTable sau PivotChart pe zona de date extrasa.

Includere totaluri   Excel creeaza automat subtotaluri si totaluri generale in raportul PivotTable. Daca lista sursa contine subtotaluri si totaluri generale automate, eliminati toate totalurile inainte de crearea raportului PivotTable sau PivotChart.

Copyright © Contact | Trimite referat