Conlucrarea cu programa PageMaker referat

Conlucrarea cu programa PageMaker


5.1.Imprimarea

In cazul programului Pagemaker 7.0 fereastra Print este deosebita (des.1). Cu toate ca aceasta fereastra este altfel decit la alte programe, ea contine toate actiunile necesare si arata la fel pe platforma de Window si Macintosh. Create Adobe PDF sau Acrobat Distiler trebuie  sa se afle in cimpul Printer (daca nu este asa trebuie ales din coloana). In cimpul PDF trebuie sa fie Acrobat Distiler. Apoi clicam pe Paper, Options, Color, Feetures pentru a alege marimea hirtiei (des.2), semnele tipografice , parametrii srifturilor , codarea informatiei duble a imaginii , tiparul culorilor componente si alte obtiuni.

5.2.Exportul

Cind se exporta  un document din PageMaker , programa pentru crearea PDF – file cheama Distilerul. Spre deosebire de programele Photoshop, Ilustrator si InDesign, aici nu se folosesc bibliotecile. Astfel, daca nu ar fi formatul paginii , se creaza un astfel de PDF-file ca si la tiparul documentului cu folosirea programelor ajutatoare pentru imprimanta Create Adobe PDF (sau Acrobat Distiler) si PPD.Asta nu e rau caci pot fi folosite stilurile PDF (ca si in InDesign) pentru grabirea crearii documentului , si pentru a include legaturile , temele pentru documentele ce mai apoi vor deveni documente electronice.

Alegem File/Export/AdobePDF. Pagemaker v-a deschide fereastra de dialog (PDF Options) in care se pot allege obtiunile cu ajutorul subferestrelor. In subfereastra General(des.3) alegem parametrii documentului. In subfereastra Doc.Info(des.4) culegem numele autorului si cuvintele cheie pentru PDF-file. In subfereastra Hiperlinks si Articles/Bookmarks (des.5 si des.6) putem alege felul de a naviga pe document sau acest document va deveni o carte electronica. Si in sfirsit in subfereastra Security (des.7) putem alege parametrii accesului la document. Aceasta este folositor pentru documentele pe care dorim sa le publicam in mod electronic. Dupa ce alegerea este facuta clicam pe Export. Va aparea fereastra de dialog  Export PDF As (des.8). Alegem PDF din Save As Type daca acest format nu este ales, denumim documentul, alegem mapa unde el trebuie salvat. Dupa clic pe Save, PageMaker  va transmite documentul electronic Distillerului pentru crearea documentului PDF.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani